Půlnoční smršť stále v utajení

| Vydáno:
Na hrad dýchá konec roku, ale to neznamená, že byste se vyhnuli mým ctěným očím, a už vůbec není nouze o zajímavé chvilky, ba právě na opak. Půlnoční smršť je nyní ve svém živlu a vám stačí začíst se do několika řádků a zjistit, co Nashiře neuniklo. Kdo z vás jí padl do oka?


Hned na začátek bych se zaměřila na skoro kolegu. Je to mužíček, který by se měl objevovat každý den s jistou pravidelností, tedy v čas půlnoční. Však už si celý hrad zvykl, že na úplnou přesnost si Půlnočníček nepotrpí, ale většinou je to v rámci minut. V týdnu si však trochu přispal a po probuzení s hrůznou myšlenkou, že zaspal, vydal se do Velké síně sice přesně ve dvanáct hodin, jenže v pravé poledne. Dokonce zmátl i pár hradních obyvatel, například naši průvodkyni Isabellu Anne Swan. Snad si Isabella vše srovnala a nenastavila si podle Půlnočníčka hodiny… To bychom se totiž mohli dočkat i nočních výprav.

Ovšem to není o Půlnočníčkovi všechno! Chudák malý byl totiž jednoho osudného dne málem rozmačkán žlutou studentkou Albou Jacquelin, která na něj nečekaně hupsnula, ač se vymlouvala na symboliku. Když se nad tím tak nějak zamyslím, i lavina kamení nás může zavalit symbolicky, ale pořád to bude lavina kamení. Doufejme, že žlutý primus Andrew Uroboros vyhodnotil situaci správně a lítající lvíče nebylo předzvěstí nějaké katastrofy!

A do třetice všeho dobrého i zlého se naposledy v dnešním článku zaměřím na Půlnočníčka. Nebo bych snad měla říci na Půlnočníčky? To se totiž o jedné půlnoci vyloupli ve Velké síni hned dva a málem si vjeli pod čepičky. A ne, nepřišla jsem zrovna od Rosmerty, co si to o mně myslíte?!
Trochu se bojím, co přijde příště. Vypadá to, že se půlnoční skřítek začíná vymykat kontrole. Může za to snad absence ředitele školy?

Teď už ale pryč od tohoto skřítka, než všichni usneme. Ufňukaná Uršula má v umývárně poslední dobou opravdu veselo. Dokonce si tam jistí obyvatelé hradu plánují svou budoucnost, a to tak, že nezapomínají ani na podstatné detaily! To by mě zajímalo, jaký má takový strašák plat… nebo alespoň výhody!

Ve Velké síni se často dějí věci vskutku nevídané, to víme všichni. Dokonce jsem několik studentů nachytala u přepočítávání hradního zvířectva. Jen mě mrzí, že jsem neposečkala déle, možná by se soupis ještě mnohonásobně rozšířil! Já sama bych hned o několika zvířatech věděla, ale někteří se to tuším snaží tutlat, tak je v tom zatím nechám a vytáhnu to, až nebude (nedej Merlin) o čem psát.

Ač si studenti přepočítávají prasata a kdo ví co ještě, profesoři a zaměstnanci očividně trpí hlady. Tipuji to na studentské hnutí za život zvířat. Jinak si nedokážu představit, jaký důvod měla Jostein Lauierová k tak podivné svačince. Broušení zubů mi totiž nepřijde jako adekvátní vysvětlení a tesařské sklony už vůbec ne!

Dále tu mám jistou informaci o tom, že Larrie Larstonová očividně nehodlá být babičkou Olivera McCollina. V inkriminovaný večer totiž tajně vyslechla rozhovor tohoto červeného studenta se svou kolegyní Lilien Emity Meissed a ještě před tím, než se vůbec Oliver mohl rozhlédnout po vrásčité ženě, do sebe doslova vyklopila lektvar mládí. Má snad kolejní ředitelka Havraspáru něco proti tomuto studentovi? Nebo se ještě necítí na roli babičky?

A co otřásá kolejemi? Největší pozdvižení je s velkou pravděpodobností ve Zmijozelu, kde se objevil dopis od únosců tří veselých žab. Nyní se ve velkém vybírá výkupné, na kterém se podílejí převážně zelení a červení studenti a pár fialek. Bylo by samozřejmě strašné, kdyby se jeden osudný den podávala žabí stehýnka, ale co když je tohle jen jeden velký podvod?! Dostala se ke mně totiž jistá zpráva, že žáby odjely na Leknínové ostrovy užít si trochu klidu a jistou zelenou napadlo zinscenování žádosti o výkupné. Jestli jde opravdu o únos či jen pokus naplnit zelené konto, toť otázka. Vím však jistě, že než přispěji, ještě si to prověřím! Má snad tento únos něco společného s utajenými výsledky Osobnosti Hogwarts?

V Havraspáru to vypadá, jako by již všichni odjeli na prázdniny a ničehož nic se tam nedělo. Je to snad jen zdání, anebo se někde v hlubinách koleje zbrojí na poslední útok proti nebelvírským? Spřádají snad plány, kterak získat velkou sumu safírů do bodovacích hodin, nebo už rezignovali? Já osobně bych vsázela spíše na to druhé, avšak brzo uvidíme.

Nebelvírští chodí do parku a již si začínají užívat volna. Že by si byli tak moc jisti svým vítězstvím?

Co se týká mrzimorských, tam je to jedna velká pohoda. V poklidu ukončují celý rok, děkují, soutěží a prostě si tak nějak užívají. Atmosféra jak má být! Není to dokonalá kolej?

Na konec jedna čerstvější zpráva! Zrovna před chvílí jsem spatřila, kterak knihovník Martin Javor vybíhá z archivu knihovny. Byl celý zaprášený a špinavý, jako by se dva… tři týdny nemyl. Trochu se začínám bát o jeho zdraví. Ale je skvělé, že je někdo ochotný pro knihy tolik obětovat, třeba i dokonalé rande.

Toť ode mne vše,

těším se zase příště,

Vaše Nashira

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *