Půlnoční smršť před prázdninami

| Vydáno:
Vidíte to? Slyšíte to? Ano!
Léto je tu! Prázdniny jsou tu! Všichni se přestávají honit za body a co nejlepšími známkami a hodlají si užít krásné prázdniny. Až se začínám bát, jestli bude koho sledovat… Každopádně, pojďme se podívat na to, čeho jsem byla svědkem za posledních čtrnáct dní, jelikož i tentokrát vám byla Půlnoční smršť v patách.


V knihovně přibylo několik svazků nové knihy Velkolepé letopisy bradavické, která se stala ternem a stojí se na ni doslova fronty. V noci jsem do ní tajně nahlédla a informace se na mě z knihy doslova vysypaly! Měla jsem co dělat, abych je tam zase nastrkala zpátky. Možná dílo postrádá trochu uměleckého cítění, ale pro ty, jež prahnou po prostých informacích z historie školy, může býti skvělým pomocníkem. Jen doufám, že se nezapomene na další doplňování, byla by to věčná škoda.

Pro mnohé je velkou událostí také ukončení Sedmiboje, jehož výsledky byly konečně odhaleny na Závěrečné slavnosti. Pro mnohé bylo až do poslední chvíle otázkou, stane-li se vítězem modrá studentka Madidess Leevian a vrátí tak vítězství modrým barvám, nebo zda první místo obhájí červený student Kouhei Hasangeki, který tak nechá pocítit sedmibojařské vítězství Nebelvíru. A my už víme, že druhá možnost se stala skutečností. Ten šutr, co spadl panu Hasangekimu ze srdce, odnášelo dvacet domácích skřítků, chudáci! Radost červených byla samozřejmě nevyčíslitelná. Konečně se jejich koleji podařilo vítězství, které jim tak dlouho unikalo! Někteří z nich oslavovali až do rána, a limonáda to rozhodně nebyla! A co dělala poražená Madidess Leevian? Co by, hořce si poplakala a hned na to usnula v objetí svého nespočteného kachního hejna.

Aby toho nebylo málo, zestárla nám další fialka a hrad je o x-tý lektvar mládí chudší. Belatris Nithelas Malrinová si totiž zakládá na své přísné image hrdé profesorky. A my jí tímto dodatečně přejeme všechno nejlepší, hlavně ať mládí nikdy nezklame!

Další nepřehlédnutelnou událostí byla rozhodně slavnost na dně jezera. Musím říci, že masky od červeného sedmibojaře všem odvážlivcům opravdu slušely. Já osobně však dala přednost dýchání bez ní, maskovat se umím i bez takových pomůcek. Popravdě, byl to hezký výlet, ale organizátorka Lilien Emity Meissed to trochu nezvládla. Na můj vkus se nechala až moc spolknout neznámým prostředím. Naštěstí ji zachránilo zajímavé vyhlašování Osobnosti Hogwarts, kterou se stala Larrie Larstonová, a vyhlášení nové školní hymny a zástavy, obě shodou okolností od Hekatey Centaurix. Až mám podezření, že studentka hlasující sborovnu prostě podplatila. Bohužel pro to nemám žádné důkazy. Avšak vysvětlovalo by to i proč má slečna Hekatea tolik prací v archívu výjimečných prací. Nebo mi vážně chcete tvrdit, že je tak dokonalá?

Samozřejmě nemůžu zapomenout zmínit již zmiňovanou Závěrečnou slavnost, kde to vskutku žilo. Dámy se předháněly, která z nich se předvede v nejkrásnější róbě, dokonce několik hodin předem probíraly ve Velké síni svůj večerní outfit a dolaďovaly detaily. To páni svůj vzhled až tolik neřešili, ačkoliv pár výjimek bylo. Takový pan James Watfar si nechal svou róbu pořádně nažehlit a naškrobit chvíli před slavností, aby nehrozilo nějaké to pomuchlání. Ale to už je holt on, že ano.

Co se všemožných výsledků týká, určitě netřeba vše připomínat, a vy, co nic nevíte, zavítejte k hradní bráně, tam to všechno visí. Je toho kvantum a mé jméno tam stejně nezaznělo, tak proč to přepisovat.

Ale nyní už k méně oficiálním událostem. Zajisté jste si všimli, že z Mrazákolandu začalo proudit obyvatelstvo, které si zde hodlá užít bezpracné prázdniny. Kdo by se taky nevracel na prázdniny, že? Avšak jsou výjimky, které se hned po návratu na hrad pustily do práce. Taková Petula Laskavá chvíli poté pomohla natřít hradní chodby, což je chvályhodná činnost! Ovšem ani jiní profesoři a zaměstnanci se nenechali zahanbit. Mintaka Orionis ukázala, že jí žádná práce nedělá problémy a pomohla se sběrem červů. Isabella Anne Swan se jala zasklívat okna, bohužel Nicholas McElen, který se jí vydal na pomoc, nakonec zkazil, co se dalo, a zasklívat se muselo znovu. Ovšem i tak dosáhl specializace, to je ta krása vašeho hradu. A že se pánům tento den moc nedaří potvrdil i Filius Orionis, kterému se nepovedlo vyčesat paní Norrisovou, snad se mu alespoň povedlo zbavit se těch škrábanců v obličeji…

Když se zase jednou objevil ve Velké síni Půlnočníček, zareagovala na to pohotově Barbara Arianne Lecter, která okamžitě běžela vykonat veškeré potřebné činnosti, aby mohla zalehnout do pelechu. Dokonce si hodila i sprchou. Nebo to jen její spolužačka Cerridwen Lowra Antares špatně pochopila? Ač tak, nebo onak, možná by z toho mohla být dobrá sportovní disciplína, nemyslíte?

Malé varování pro vás! Dávejte si pozor na olivy, … tedy na Olivy, někde jsem slyšela, že chtějí ovládnout Velkou síň. A nedivila bych se, kdyby nakonec dostaly zálusk na celý hrad. Proto každou Olivu raději do šampaňského, nechť zabráníte revoluci.

Avšak prvním varováním to nekončí! Zabezpečte si své pokoje, hrozí totiž, že se jednou vrátíte a nebudete věřit svým očím… Ale kdeže! Žádní zloději na hradě nejsou, teda pokud je mi známo. Ovšem vtipálků, těch tu je opravdu hromada! Například Nicole Landin se nechala slyšet, že udělat někomu z pokoje ráj toaletního papíru je skvělá zábava. Helča Morganová jí to s potěchou odkývala a odešly kdo ví kam. Pokud tedy někdo najdete svůj pokoj pokrytý toaletním papírem, vyfoťte ho a zašlete na adresu Denního věštce, my se chceme taky pobavit!

Jo! A nezapomeňte uvést použitou značku. Landinová se nechala slyšet, že nejlepší je růžový, dvouvrstvý a voňavý papír z Tesca, tak ať můžeme porovnávat výsledky.

Dnes už končíme, je zapotřebí nezdržovat se příliš, ty prázdniny, ač se tváří dlouze, zase utečou jako voda…

Takže užívejte a zase za pár dní!

Vaše Nashira

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *