Kolejní funkcionáři pro Léto 2021

| Vydáno:
Školní rok Léto 2021 na přelomu ledna a února po krátkých prázdninách začal psát svůj příběh. Během nich se zraky obyvatel hradu upíraly do správy školy – vymění kolejní ředitelé funkcionáře? A pokud ano, kdo se se svým postem rozloučí a kdo dostane šanci zazářit a zapsat se do dějin koleje i hradu?

Tradiční souhrn změn v kolejních vedeních přináším i letos. Školní rok Léto 2021 je pro mě ovšem jako autorku těchto článků v lecčems nový – jedna z kolejí totiž nevyměnila od sepsání minulého článku ani jednoho funkcionáře, což není moc obvyklé. Zároveň jsem poprvé měla možnost vidět, že by prefektský post zůstal na několik dní neobsazený – ačkoliv u jiných postů se to čas od času děje, péčka toho byla v letech, kdy jsem na hradě, ušetřena – až do přelomu roků Zima a Léto 2021.

Takové překvapení na „P“ postech si pro hrad přichystal právě Havraspár – pár dní před koncem školního roku byla ze svého postu odvolána bývalá prefektka Salisha Kuipers a až po závěrečné slavnosti byla jmenována Kenna Astrea Sardothien. Stejně tak poté, co dušice Eliah Tailesová odešla v průběhu roku na věčnost, zel prázdnotou i duší post – umřít se odhodlala návrhářka a bývalá členka vedení Havraspáru Isabell Tenebris až na začátku února. S vedením se však rozloučil ještě Sidney Lardev, zástupce kapitána, kterého ve funkci po boku kapitánky Betrie Carson nahradila studentka teprve druhého ročníku – Addie Hazel.

Havraspár Funkcionář
Kolejní ředitel Zendaer Amattis
Primus Aimée Leavittová
Prefekti Ewenlia Lerche, Kenna Astrea Sardothien
Kolejní duch Isabell Tenebris
Pokladník Grace Annabeth Reatcher
Famfrpálový kapitán Betria Carson
Zástupce kapitána Addie Hazel
Správce obrazárny Brianag Mac Coileáin
Šéfredaktor Aya Watanabe

Mrzimor se změnami přišel v tak nečekanou chvíli, že si odcházející prefektka Helen Miltonová nestačila ani naposledy kopnout. Možná si to však nějak vynahradí v redakci, protože po Theodoru Muddovi převzala šéfredaktorské křeslo a celou správu nad Žlutým Trimelem, jenž se pod jejím vedením konečně probouzí. Uvolněný stříbrný plíšek na hruď připnula účastnice poslední Bradavické čtyřky, Cassiopea Zmlklá. Již zmíněný Theodor se však s vedením nerozloučil – rozhodl se totiž přesunout na místo zástupce kapitána a sekundovat Selině Garcia s krocením jezevčích famfrpálistů. Z tohoto postu ani nemusel nikoho vystrnadit – Cheech Lee, který byl zástupcem na začátku Zimy 2021, se totiž v prosinci minulého roku smazal sám.

Mrzimor Funkcionář
Kolejní ředitel Oresta McCollin Vianueva
Primus Eivli SSelene
Prefekti Cassiopea Zmlklá, Klotylda Malíková
Kolejní duch Ankaret Riannon Sarkany
Pokladník Veasse Waterlee
Famfrpálový kapitán Selina Garcia
Zástupce kapitána Theodor Mudd
Správce obrazárny Katie Ackerman
Šéfredaktor Helen Miltonová

Psát o Nebelvíru tentokrát není třeba. Je totiž právě tou kolejí, která nevyměnila jediného funkcionáře – i nadále tedy červení mají provázané péčkovské a famfrpálové vedení do nejvyšší možné míry. Takovou stabilitu by jim však leckdo mohl závidět!

Nebelvír Funkcionář
Kolejní ředitel Eillen McFir Elat
Primus Esmeralda Milagrosa
Prefekti Newika Shelley Lovecraft, Skylar Blair Anderson
Kolejní duch Martin Matýsek
Pokladník Una Vinona Flare
Famfrpálový kapitán Esmeralda Milagrosa
Zástupce kapitána Newika Shelley Lovecraft
Správce obrazárny Christina Elizabeth Stark
Šéfredaktor Marina Liquett Charette

Zmijozel hrál na rozdíl od Nebelvíru během Zimy 2021 asi hru „Škatulata, hejbejte se“. Nejprve se vyměnila zástupkyně kapitána Crystal Iceberg za Mayu Prinz, poté se s vedením rozloučily obě prefektky – po Elaine Robillard, která si však na konci roku odnesla zasloužený řád Salazara Zmijozela, převzala stříbrný plíšek nadějná Noah Limbani. Po odrážečce Sooyeon Choi se prefektování ujala Saiph Lacaille, která si však zároveň ponechala Hadího krále. V prosinci odstoupila primuska Kira Mae Spencer, a tak Noah ještě povýšila a dostala na hruď zlatý odznak. Volný post prefekta připadl šikovné a nadané prvačce a novinářskému debutu Maraike Auri Nordahl.

To jsou změny, ke kterým došlo jen průběhu roku! Po závěrečné slavnosti a před začátkem nového pololetí totiž došlo ještě ke dvěma dalším – tou první byla opětovná změna zástupce kapitána, Maya Prinz se totiž po roce rozhodla odstoupit z funkce. Ontaria Emori Reyes si na komandování hadí letky nakonec vybrala bývalou primusku Kiru. Druhou a poslední změnou bylo rozhodnutí Saiph, že prefektování stačilo a je čas se vrátit naplno k novinařině – stříbrný odznak si tedy připnula velmi schopná a vždy přátelská druhačka Christina Meadows.

Zmijozel Funkcionář
Kolejní ředitel Veronica Narcissa Williamsová
Primus Noah Limbani
Prefekti Christina Meadows, Maraike Auri Nordahl
Kolejní duch Marguerita Laux
Pokladník Astoria von Pens
Famfrpálový kapitán Ontaria Emori Reyes
Zástupce kapitána Kira Mae Spencer
Správce obrazárny Hannabell Cavanaugh
Šéfredaktor Saiph Lacaille

Jako snad pokaždé, když je čas souhrn uzavřít, bych chtěla popřát všem funkcionářům mnoho štěstí, vytrvalosti, trpělivosti a cenných zkušeností, které si z koleje mohou odnést. Kéž vás vaše náplň práce baví a pomáhá hradu k lepším zítřkům!

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *