Kreativní spolky, kde jste?

| Vydáno:
Všímaví čtenáři jistě zaregistrovali absenci kreativních spolků. Mezi aktivní spolky patří Svět magických filmů, spolek zabývající se recenzemi a Libri pulchri, spolek podporující činnost ve školní knihovně. Vzhledem k historii, kdy na hradě působily návrhářské, fotografické, designérské a jiné tvořivé spolky, naskýtá se otázka: „Kde jsou všechny kreativní spolky?“ Čtěte dále a dozvíte se více!

Šikmá ulice, Skrývanka pod Magnólií, Lumfluxo Pictus, Spolek DKD (Designérů Kouzelnických Domácností; pozn. red.) a mnoho jiných spolků působilo na naší škole. Ačkoliv jejich náplň byla rozdílná, všechny měly něco společného – tvorbu. Rozhodně uznávám hodnotu recenzí a plně podporuji rozkvět školní knihovny, mezi aktivními spolky nám však chybí špetka ruční práce (ať už šití modelů, nebo pořizování magických fotografií). Jsem snad jediný, komu schází? Vzhledem k uspěchané době preferuje hradní veřejnost spíše spolky, jejichž náplň spočívá v psané podobě. Ptali jsme se na názor ve Velké síni!

„Osobně by se mi líbil spolek orientovaný na tvůrčí činnost,“ uvedla Draggita Lea Ostrodrápková. „Filmy mám sice ráda, ale trochu jiné, než jaké vídám v příspěvcích spolku.“ „Spolky mi rozhodně nechybí, zato volný čas ano,“ zmínil profesor Nicholas McElen. Podobně odpověděl i profesor Matthew Whitecrow:

Zeptali jsme se i Bilkis Blight: „Jsem pro, aby spolky vznikaly a byly ‚v běhu‘. Koneckonců jsem kdysi jeden spolek vedla, takže o tom něco málo vím. Pravidla zakládání spolků jsou tady už dlouho a přijdou mi v pořádku, jen se mi zdá, že je to poměrně drahá záležitost a málokdo má dneska dost peněz na to, aby mohl spolek založit.“

Je tedy největší problém nedostatek času, nebo nedostatek financí? Mají ještě studenti čas na spolkovou činnost, nebo veškerou kreativitu vloží do soutěžení o školní pohár? Pokud ano, jsou o prázdninách natolik vyčerpaní, že sotva zvládají pár soutěží pro výdělek? Nebo jsou za vším galeony? Jaký je Váš názor? Podělte se s námi v komentářích!

Přesně za týden prozkoumáme s naší redakcí spolek Libri pulchri, abychom zjistili, jaká spolková aktivita číhá v knihovnických kruzích.

Proto zůstaňte s námi!

Pro Denní věštec
George McBrave

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *