Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:

Leze na vás jaro? Tak to nejste sami! Pomalu se již konečně hlásí o slovo, nicméně paní Zima se moci ještě ne a ne vzdát. Tak to nebudeme prodlužovat a podíváme se na to, co nám další dny přinesou!

V první řadě je čtenáře třeba informovat o tom, že naše meteoredakce pořídila nové rosničky. Doufáme, že budou alespoň trochu spolehlivé. Nebo minimálně spolehlivější než ty předchozí. Zatím jsme je však nedonutili vlézt ani k žebříčku, natož na něj, takže uvidíme…

Začneme teplotou, ta všechny beztak zajímá nejvíce. V následujících dnech se připravte na výkyvy, které by leckdo nemusel ustát. Očekáváme prudké změny teplot, a to jak venku, tak uvnitř. Očekávané rozmezí se pohybuje někde mezi −10 °C až 30 °C. Varujeme proto před náhlými návaly horka či neustávající zimnicí. V dnešní době každopádně nedoporučujeme říkat nahlas, že to berete pozitivně.

Slunce, Slnko, Slnéčko, to se na nás pěkně vykašle. Potřebuje také trochu pauzu a hlavně nabrat síly na léto, aby mohlo pálit, pálit a pálit až do úplného upálení. U kouzelníků příhodné, že? Budete-li proto zvedat oči k nebi, narazíte pravděpodobně na temná mračna hrozící v lepším případě deštěm a v horším sněhem.

To vlastně odpovídáme i na otázku srážek. Stavy podzemních vod se patrně nezvýší, zalít záhony před jarem by to však mohlo. Proto pokud neovládáte určitá kouzla, noste s sebou deštníky nebo nezapomeňte alespoň na kapuci. Jestliže chcete mít jistotu, že nezmoknete, zůstaňte raději doma.

To samé platí v případě, kdy nemáte rádi fičák. Očekáváme totiž silný severní vítr, o němž je známo, že rád vane pod sukně. Škoda jen, že přichází v toto nešťastné období. Létání na košťatech situaci uzpůsobte a pro všechny případy létejte v nízkých letových hladinách.

Co se BIO zátěže týče, ta vypadá na krásné číslo 1. To znamená, že všichni budou v pořádku a kdo ne, ten se jen vymlouvá, protože se nechce učit nebo pracovat! Važme si takovýchto podmínek, zase nejspíš dlouho nebudou.

A nyní ještě pohled na počasí ve světě.

Ministerstvo kouzel zažilo živelnou pohromu. Na odboru kouzelných tvorů zavládla zima. Led objal svou náručí celé patro. Daří se tam nyní zejména ledním skřítkům a tučňákům kouzelným. Ostatní obyvatelé patra se museli nuceně vystěhovat, dokud se situace nezlepší.

Naproti tomu na Kanárských ostrovech řeší záhadu. Z nebe jim padají zmrzlé koule ledu, které však netají. Turisté to považují za milé zpestření, kouzelníci nad tím vrtí hlavou. Dosud se nepodařil prokázat záměr ani viník.

A u našich polských sousedů došlo ke zvláštní události. Místní kouzelnická skupina se rozhodla přivolat jaro trochu dříve, kouzlo však poněkud pokazila a nad polovinou Polska proto nyní můžeme spatřit obří nemizící duhu ze které padají čtyřlístky. O oslavy dne sv. Patrika se prý podle všeho ovšem nejedná.

V dnešní době uděláte lépe, když se zavřete před světem doma, protože venku byste mohli přijít k úhoně. Pokud máte pro strach uděláno a dobré pojištění, tak jen do toho! Protože nezapomeňte – nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *