Letňák 2014 v kostce

| Vydáno:
Dlouho očekávaný týden konečně nastal. Týden, během něhož se Honorov naplnil kouzelníky z různých koutů naší republiky. Nastalo to, na co se mnozí těšili celý rok – desátý ročník letního výjezdního semináře. A Denní věštec přináší shrnutí toho nejdůležitějšího – ať pro ty, co se zúčastnili, či pro ty, kterým to snad vyjde v dalších letech.

Organizace

Stejně jako v předešlých letech se letňák konal u madam Silvie Honorové, které pomáhala mrzimorská studentka Felicitas Frobisherová a každodenní služba. Podle dostupných informací seminář přežila i borůvka, lze tedy doufat, že se příští ročník uskuteční na stejném místě, neboť bez té skvělé honorovské atmosféry by to patrně nebylo ono.

Program letos měla na starost dvojice Oliver McCollin a Lilien Emity Meissed, oba se úspěšně poprali i s nepřízní počasí – neboť rituály na vyvolání deště ze začátku letňáku se ukázaly býti až moc úspěšné. Celý seminář se nesl v duchu Zapovězeného lesa, každý účastník po příjezdu obdržel nutnou vstupenku.

Hry

Kromě tradičních her, mezi které patří například famfrpál, legendární městečko Prasinky, dále pak obdoba skutečných Prasinek s velmi ďábelským ďáblem (bratrancem toho z jámy) či panem Paštičkou, se objevily věci nové a na první pohled záhadné. Legendární Draci v lese s báječným labutím drakem, příprava Slzy ledu či reálná výprava pod vedením madam Isabelly, která dopadla úspěšně (třebaže jedna mrzimorská studentka tragicky zemřela).

Nutno také podotknout, že žádné zvíře v lese neutrpělo žádnou újmu, a všichni rozkouskovaní tvorové byli poskládáni do původní podoby.

Na rozdíl od předchozích let se také na programu objevila rozcvička (ztřeštěné olivy) a našli se i tací, kteří na ni pravidelně docházeli. (Za ještě větší blázny byla považována dvojice LopezJones, která ráno dobrovolně běhala.)

Účast

Podobně jako minulý rok, i letos největší zastoupení měl Mrzimor a Havraspár. Na rozdíl od předchozího ročníku si polepšil Zmijozel, čtvrťačka Nena Campbell už svou kolej nereprezentovala jako jediná. V průběhu semináře se také objevilo mnoho vysoce postavených osob z vedení školy, včetně současného i bývalého ředitele, supervizora soutěží, inspektora výuky, dvou kolejních ředitelů a pracovníka Ministerstva kouzel. Rovněž lze podotknout, že vedle studentů, profesorů a zaměstnanců se objevily i osoby smazané a nováčci. (Chyběl jen zástupce duchů, smrt při výpravě to ale docela vyvážila.)

Konkláve a slavnost

Čtvrteční večer patřil tradičnímu konkláve. Co již bylo o něco méně tradiční, byla délka jeho trvání. K překvapení všech totiž skončilo ještě před jedenáctou hodinou večerní a to včetně přestávky. To nejdůležitější – famfrpál – se stihlo probrat, padly i dotazy ohledně magíků a výuky. Pro ty, co o nic nechtějí přijít, je tu dobrá zpráva – několik kouzelníků bylo pozorováno, jak si dělají poznámky. (Když se tedy zkusíte poptat, někdo se třeba najde.)

Následující večer pak patřil závěrečné slavnosti. Vyhlášení bodování, předání školního poháru i diplomů OVCE a KOZA. Nechyběla bohatá hostina, tombola a krátká soutěž na poznávání znělek z mudlovské televize. Následovalo focení kolejí i různých skupinek a na závěr nechyběl ples, který pokračoval dlouho do noci.

Je těžké letňák shrnout jen do slov – protože ať člověk napíše jakékoliv množství palců, vždy to bude málo. Více informací o jednotlivých hrách bude k vidění v obrazárně, neboť profesor Nicholas se znovu ujal role vrchního čarofotografa a seminář zachytil na pohyblivých i nepohyblivých snímcích.

Tak zase za rok. Ať se tamní mudlové mají na co těšit a konečně je tancem bludiček přivábíme k sobě!

Pro Denní věštec

Mariella de Nebe

Komentáře

  1. – Pěkné shrnutí a uznávám i důkladnost, s jakou autorka získávala informace z loňského letňáku, aby jej mohla s tím letošním porovnat. Dobrá práce *uculí se*

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *