Půlnoční smršť je ve střehu

| Vydáno:
Prázdniny se nám nezávratnou rychlostí blíží ke svému konci, ale dříve, než skončí, budete se moci zahloubat do Půlnoční smršti, jednou… vlastně ještě dvakrát. Až se příště shledáme, bude chybět už jen krok k tomu, abyste usedli do svých lavic a zasedli na kantorská místa. Pouze řadoví zaměstnanci se budou moci dál smát, ačkoliv bez stálého platu jim to asi moc dlouho nevydrží… Tak se tedy uvelebte a čtěte, co otřásá hradem a co vám možná uniklo!

V minulém článku jsme společně spekulovali nad Letním výjezdním seminářem. Jak jste si jistě všimli, organizátoři se vrátili víceméně celí, což asi nemohu tvrdit o jejich psychice. Od svého příjezdu jsou mistry ve vyhledávání temných a osamělých koutů, ale žijí. Co se týká účastníků, tak tam se taky vrátili všichni, … teda skoro. Povídá se, že se Ywa od Roztodivných měla stát obětí jakési zmutované zvěře či zákeřné kytky. Pokud vás zajímají detaily, zajděte se optat průvodkyně Isabelly Anne Swan. Ovšem Letní seminář skončil a život na hradě jde neúprosně dál. Nezastaví se před ničím!

Což také dokazuje nenadálá změna, kterou mnozí už nějaký ten čas očekávali, … minimálně to tvrdili. Ve vedení školy došlo totiž k velké změně! Nimrandir Elénére se navrátil z Cesty čar, ačkoliv by se dalo spekulovat, kdy se skutečně vrátil a jak dlouho se skrýval v temných koutech se svou neviditelností. Každopádně časové údaje jsou nyní bezprostřední, protože v nedávné době došlo k výměně ředitelů školy. Novým ředitelem školy se stal Ronald Holms Williams. Někde se dokonce šuškalo, že k výměně byl jeden z nich donucen násilím. Otázkou je který. Ať už to bylo, jak to bylo, jeden z nich nyní obývá pohodlné ředitelské křeslo a druhý se usadil na Ministerstvu kouzel. A já osobně se již těším, co nám oba nabídnou. Nebo že by se do hry zamíchalo ještě pár dalších osob? Uvidíme, já nic nepotvrzuji, ani nevyvracím.

Teď všichni pozorně čtěte, nebude to opakováno! Na Severní i Jižní věž byly namontovány nové hodiny. Drahé hodiny! Kdo bude spatřen, kterak se houpe na jejich ručičkách, bude pověšen za palce do průvanu. Hodiny nejsou kolotoč! A pokud by někoho napadlo provádět nepravosti s ozubenými kolečky a upravovat si tak čas podle sebe, bude proměněn v růžové sele… Vyjma těch, kteří žádnou proměnu nepotřebují.

To, že zahrávat si s Ďáblem se nevyplácí, se přesvědčilo několik studentů, možná i fialových, kteří se objevili na Letním semináři. Ačkoliv není nic úředně potvrzeno, je dosti možné, že může za plešatost několika obyvatel hradu. Jestli jim opět někdy vyrostou, to ví jen Ďábel sám.

Otázkou však zůstává, co dělala zaměstnankyně Queti Sylie. Před několika dny se totiž zjevila ve Velké síni s bradavicí na obličeji. A ačkoliv dělala, co mohla, aby se jí zbavila, nepovedlo se. Projevuje se snad její čarodějnické já, nebo jen něco špatného snědla?

A dnes již poslední zpráva, která se týká modré koleje. Poté, co byla kolej většinu prázdnin bez studentského vedení, bylo nyní jmenované nové. Stříbrný prefektský plíšek obhájila Lucy Mysterious a staronově si ho připnula i bývalá primuska, Annie Reprobate. Se zlatým primusovským po hradě pobíhá pokladnice Nicolette Marique Leroy. Gratuluji k povinnostem a přeju pevné nervy s tou modrou drobotinou.

Já osobě nyní čekám, až bude červený prefekt Oliver McCollin předávat stříbrný plech svému nástupci. Kdo ho nahradí? Já to vím, a… nepovím, ještě bych byla nařčena z vynášení tajných informací!

Tak se mějte,

Vaše Nashira!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *