Bude letos co studovat?

| Vydáno:
Nebojte se, bude. A pokud vás zajímá, o jaké předměty se za necelé dva týdny budete moci u zápisu poprat, čtěte dál!

Je to již pár týdnů, co se v Denním věštci objevil poslední „inspektorský“ článek. Není to nicméně z toho důvodu, že bych se snad flákal, naopak! Z pohodlí inspektorského papasanu jsem za pomoci svého biče nutil profesory k usilovné práci dnem i nocí. A ačkoli ještě není seznam tříd zcela definitivní, některé věci jsou jasné již nyní. Pojďme se na ně podívat:

1) Budou otevřeny první ročníky všech tradičních HP předmětů.
Je libo studovat Přeměňování, Obranu proti černé magii či Kouzelné formule? Žádný problém. Většinu těchto a dalších klasických předmětů bylo možné studovat vždy, letos se však po delší době otevřou i Dějiny čar a kouzel a to ve zbrusu novém hávu, do nějž je ošatila jejich nová profesorka. Změnou vyučujícího prošlo též Studium mudlů a některé ročníky Lektvarů. Ve všech případech je na co se těšit!

2) Budou otevřeny čtyři zcela nové předměty.
Jejich identita nechť však zůstane ještě pár dní zahalena rouškou tajemství. Alespoň částečně.
Ti, kdo nasadili své skřítky šmíráčky do mého kabinetu, již jistě postřehli, že jeden z nových předmětů otevírá moje sestra Mintaka a to pod tajemnou zkratkou POMK. Mohu prozradit, že se v něm chystá předávat zkušenosti nabyté v nové životní roli a že jej otevírá pouze pod příslibem toho, že z něj do roka a do dne úspěšně složím CKÚ.
Další nový předmět má na svědomí kolegyně Smithová. Pod zkratkou TPU se v něm bude po celý rok dělit o zkušenosti ze své profese.
Kolegyni z Libelusie se po výjezdních seminářích a soutěžích podařilo infiltrovat se svou novou vášní i do pravidelné výuky. Těšte se na její HM!
A na závěr mám pro vás jednu novinku i já. Bude to předmět ryze sportovní, tak uvidíme, jak se zapotíte u úkolů z !

3) Bude obnovena řada předmětů, jež se delší dobu nevyučovaly.
Některé se rozhodli oprášit jejich původní profesoři, jiné pak prošly větší změnou a zaznamenaly i výměnu vyučujícího. A že jich bude požehnaně – od Architektury až po Živlovou magii!

4) U řady stávajících předmětů budou otevřeny nové stupně.
Své „pětistupňové kompletace“ se dočkají například obě Kouzelnické angličtiny či Kryptologie. U jiných předmětů byly dopsány ročníky nižší – a mohu říci, že bych si s radostí zapsal snad každý z nich.

Sečteno, podtrženo – je na co se těšit. Vždyť bude letos otevřeno více než dvacet nových tříd. A co mě těší ještě více: alespoň jednu novou sérii výkladů začal psát nadpoloviční počet vyučujících!

Všem jim patří můj obrovský dík za aktivitu a doufám, že je již zanedlouho potěší i zájem vás – studentů.

Pro Denní věštec
Filius Orionis

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *