Zápis na předměty netradičně poklidný

| Vydáno:
Závěr prvního zářijového týdne se na chodbách Hogwarts nesl ve znamení zápisu na předměty. Od středy byla pro studenty odhalena nabídka předmětů na letošní školní rok, která čítá 191 tříd, ještě v neděli pak hradní skřítci na poslední chvíli upravovali texty na nástěnkách poblíž učeben. A v sedm hodin to začalo!

Ve Velké síni nicméně studentské přípravy probíhaly dávno před sedmou. Nutno však dodat, že studenti vzali zákaz znehybňovacích a překážecích kouzel vážně a v případě, že se rozhodli škodit svým konkurentům, tak činili mnohem sportovněji:

Jak se ale ukázalo, všichni, kteří byli v sedm hodin na škole přítomní, se na předmět, kam chtěli nejvíce, mohli dostat relativně klidně a bez zbytečných modřin či vajíček na obličeji. První plná třída, kterou se letos staly Nitročáry, byla totiž zaplněna až v 19.10 – což je vzhledem k faktu, že letos začal zápis načas, relativně pozdě. A třídy ostatních předmětů byly v té době buď prázdné, poloprázdné, v nejextrémnějším případě pak poloplné – a to i přesto, že v 19.20 svůj první předmět mělo zapsáno hned 112 studentů (≈ přibližně 27 % z celkového počtu); natolik byl jejich zájem o nové, nově obnovené či tradičně oblíbené třídy rozprostřený.

Valná většina studentů respektovala požadavek zapisovat se nejprve do tříd A, nejsou-li ještě plné, našly se však i takové případy, které ihned vcupitaly do třídy B a kterým tak hrozí vyloučení z předmětu v případě, že se třída A neobsadí. Do třídy Dějin čar a kouzel například zabloudila slečna Wronka.

Kolem půl desáté bylo jasných deset studentů, kteří se další den vydají na Toulky Příčnou ulicí. Více než poloviční zaplněnosti se v oné době dále dočkaly též předměty Drakověda, Fantazírování, Kouzelné formule, Kouzelnická angličtina pro začátečníky, Kouzelnická francouzština, Literární seminář – poezie a Živlová magie, jejíž třída 1.A byla třetí nejrychleji obsazenou, stalo se to však až v pondělních odpoledních hodinách.
Obzvlášť konkurenční prostředí pak vytvořily takříkajíc sesterské předměty Péče o kouzelné tvory a Péče o malé kouzelníky, o něž studenti projevili velmi vyrovnaný zájem.

Ve finiši však byla dříve obsazena nová Péče o malé kouzelníky a stala se tak čtvrtou nejrychleji obsazenou třídou školního roku Zima 2015. Pevně doufám, že si nikdo ze studentů předměty nespletl, neboť by již brzy mohl být rozčarován tím, že na předmětu, který se mu podařilo ulovit, nebude hladit krásné jednorožce, ale přebalovat řvoucí batolata.

Všem studentům přeji, aby si nově zapsané předměty užili a vydrželi v nich až do úplného konce roku.

Pro Denní věštec
Filius Orionis

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *