Magie písmen (3. část)

| Vydáno:
Některá zaklínadla můžeme vyřknout v afektu. Zastihlo nás rozhořčení, úzkost, zloba mířená k někomu konkrétnímu. V takovou chvíli nepřemýšlíme čistě. Nerozhodujeme se racionálně, necháváme se ovlivnit něčím nebo někým jiným. Jaký mají tyto emoce vliv na provedení čar?

Před nedávnem mě na ulici zastavil mudla s neodolatelnou nabídkou změnit si lékaře. Vykládal mi samá pozitiva a jak se budu mít opečovávaně a zdravě. Ale ejhle! Ke konci monologu byl ve všem takový malilinkatý háček. K novému lékaři nemůžete přijít hned, když máte akutní příznaky nemoci, nebo když něco potřebujete. Přes jeho operátorku, takovou sekretářku, co o nemocech nic neví, se k němu objednáte! Takže skoro umíráte a telefonní žena Vám řekne: „Nevadí, přijďte za týden?!“ A tak to máte se vším.

Ty nejúžasnější nabídky, možnosti a náhlé změny většinou nechodí samy. Na první pohled si ničeho nevšimneme. Často je však v koutku ukrytý takový malý háček. Podobně je to i ve vyřknutí zaklínadla. V danou chvíli, když jste v emoci, nevidíte ten titěrný zádrhel, například, že slova vyřčená v hořkosti, jsou nevratná a nezvratná. Takže věřte, že rčení: „Slova vyřčena ve vzteku nejsou míněna vážně.“ = Hloupost. Právě ta jsou nejsilnější. Ostatně, podívejte se, kolik mystických čarodějek se s takovou peripetií již potýkalo. Uvedu například Maleficent, kterou samotnou překvapilo, že dovlečený princ nefungoval. Buďto se pak potácíte v hledání řešení sami, nebo Vy sami jste tím řešením!

SANOPA naštěstí i s takovou variantou počítá. Ví o tom, že můžete čarovat v hořkosti, lapeni negativními emocemi. Nebo Vás může motivovat někdo, kdo ve svých pohnutkách lže, a Vy na to pravdivé přijdete až později, poté, co Vás zneužije k seslání kletby či tristního zaklínadla. Jak z toho ven? Můžete s takovou zodpovědností žít?

Třetím písmenem je v SANOPĚ Celio. Zastává třetí post z písmenných funkcí. Symbolizuje zachování možnosti udělat krok zpět. Má podobu háčku na ryby. V základní neupravené formě se používá v každém zaklínadle/textu pouze jednou. Pro opakované užití má otupenou formu. Nikdy nesmí být na začátku, ani na konci formulace. Doporučuji jej zasadit doprostřed, abyste si formulku vyvážili a mohli ji v případě nutnosti uchopit na první pokus celou. Zachraňuje, vrací. V latince jej naleznete jako písmeno c. Pokud vytváříte matrici, vhodíte ho do základu jako céčko (Často jsou plastová, ale pozor na barevnost! Použijte jen bílé!). Pokud jej potřebujete do lektvaru, užijete lidského nehtu (cílové osoby) zastřižené do půlměsíce. Není lehké ho získat, ale často je nutný pro přípravu složitějších zaklínadel.

Obrázek s můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *