První letošní zápas vyhrál Havraspár

| Vydáno:

Havraspár 210:40 Zmijozel

První letošní zápas postavil proti sobě Zmijozel, loňského vítěze ŠFM, a Havraspár. Utkání proběhlo tradičně v přátelské atmosféře a užili si ho jak hráči, tak fanoušci. Opět to vypadalo vcelku vyrovnaně, i když koleje statisticky vyrovnané nejsou. Konec zápasu byl velice nečekaný a Havraspár stejně jako loni porazil Zmijozel na zlatonce.

Camrálu dominoval Havraspár (držení camrálu 79 %, Zmijozel 21 %), který vystřelil na zmijozelské obruče celkem 19 střel. Z toho ale zvládl proměnit pouze 6 (32% úspěšnost), neboť zmijozelské brankářce Astorii se dnes opravdu dařilo. Havraspárská brankářka Salisha ale svůj den dnes očividně neměla, neboť Zmijozel proměnil z 5 střel 4 a dosáhl tak 80% úspěšnosti. Přesto nejúspěšnější střelkyni zápasu najdete v modrých řadách. Je jí primuska Aimée, která vstřelila 3 góly. Zmijozelským střelkyním kralovala Kira se 2 góly. Nejčastěji střílela modrá Eleonora, z 10 střel ale proměnila pouze jednu a jednou mířila nepřesně, takže camrál letěl mimo branky. První camrál zápasu vybojovala v 2. minutě právě Eleonora, ale Astoria její střelu zkušeně chytila. U Aimée se jí to ale o dvě minuty později nepodařilo a Havraspár se dostal do vedení 10:0. Další dvě minuty nato navýšila vedení svého týmu kapitánka Betria. V 8. minutě se k camrálu dostaly poprvé zmijozelské střelkyně, konkrétně Kira, jež stáhla náskok Havraspáru na 20:10. Další dva camrály připadly opět modrému týmu, ale ani Betria, ani Laura nedokázaly Astoriu v brance obejít. Ve 14. minutě se k camrálu opět dostal Zmijozel s Kirou a skóre bylo dorovnáno na 20:20. V tu chvíli proběhlo u Havraspáru střídání a sestřelenou kapitánku na střelci k překvapení všech vystřídala chytačka Ewenlia. Ta ale ukázala, že to umí s camrálem stejně dobře jako se zlatonkou a v 18. minutě poslala Havraspár do jednogólového vedení 30:20. Ve 20. minutě ale bylo skóre přičiněním Inees opět dorovnáno a v 26. minutě se Zmijozel dokonce dostal díky kapitánce Ontarii do vedení 30:40. Merlinužel tam nesetrval dlouho, neboť v 28. minutě srovnala Aimée skóre na 40:40. Po ní střílela na Astoriu jednou Laura a dvakrát Eleonora, ale obě neúspěšně. Stejný osud potkal Noah, která se snažila obhodit camrálem Salishu. Gólu jsme tak znovu tleskali až v 38. minutě, kdy Eleonora přepsala skóre na 50:40. Vzápětí vystřelila ještě dvakrát, ale opět nedokázala Astorii prostřelit. To se povedlo až Aimée ve 44. minutě, čímž poslala Havraspár do dvougólového vedení 60:40, kde zůstal i přes další dva pokusy Eleonory až do konce zápasu.

S potloukem to šlo lépe zmijozelským odrážečkám. Měly kontrolu nad 55 % potlouků (Havraspár 45 %) a sestřelily celkem 5 hráčů: 3 poslala k zemi Elaine a 2 Maya. Pod havraspárskými potlouky spadli jen 2 zmijozelští hráči, oba shodila Indris. Ta také měla za zápas nejvíce potlouků (11), ovšem dvakrát z toho minula cíl. Ve Zmijozelu byla nejakčnější Elaine, jež ukořistila 9 potlouků, z toho třemi shodila havraspárské hráče a pouze jednou minula cíl. Stoprocentní úspěšnost mezi odrážeči měla jen Maya, která sice získala pouze 2 potlouky, ale oběma shodila své protivníky.

První dva potlouky vybojovala Indris, prvním minula, ale druhým už trefila Inees, na kterou měla namířeno při obou odpalech. Další dvě rány uštědřila havraspárským Loralei, v 2. minutě trefila Sidneyho a ve 4. Eleonoru, kterou v 7. minutě Elaine shodila. Spolu s Elaine střílela i Loralei, ta měla ale namířeno na Betriu. Havraspárským nedala spát Inees a Indris jí v 8. minutě dala takovou ránu, že si střelkyně musela vzít lektvar na doplnění zdraví. Ten už nestihla vypít kapitánka Betria, když ji ve 13. minutě na druhou ránu srazila opět Elaine, postrach všech hráčů. V 15. minutě se dostala k potlouku znovu Indris a opět trefila Inees, zatímco její kolega Sidney měl spadeno na Kiru. Ta si po jeho ráně musela vzít laudanum, stejně jako Indris, která se léčila poté, co ji Elaine praštila potloukem v 16. minutě. Aby to nebylo líto jejímu kolegovi, dostal ránu od Loralei o minutu později. Další dvě rány od havraspárských schytala opět Inees, jednu od Sidneyho a druhou od Indris. Ve 21. minutě přistála Inees třetí rána a tu už nevydržela a odporoučela se k zemi. Ve 22. minutě tedy musel Sidney změnit cíl, a tak šel opět po Kiře. Tu ale ihned pomstila Loralei a Sidneyho pořádně praštila potloukem. Aby to bylo vyrovnané, dostala ránu i Indris, tentokrát ale od Elaine, protože Loralei se šla připravovat na chytání zlatonky. Na postu odrážeče ji zastoupila Sooyeon, jež hned při svém prvním odpalu minula. Zato ale Sidney a Indris se trefili a oba ubrali zdraví Kiře, kterou na další ránu v 29. minutě poslala Indris k zemi poté, co se otřásla z rány od Sooyeon. Na zbytek zápasu se staly hlavními terči odrážečů chytačky Betria a Loralei. Hned ve 32. minutě tak Loralei schytala ránu od Indris a ve 34. od Sidneyho a musela se napít laudana. Ani druhá chytačka nezůstala v bezpečí a ve 33. a 35. minutě dostala potloukem od Elaine. Ta pak v 38. minutě změnila cíl a poslala k zemi odrážečku Indris, která dvě minuty předtím opět trefila Loralei. Ve 39. minutě se k potlouku po delší době dostala Sooyeon a dobře mířený potlouk poslala na Betriu, jež se musela vyléčit laudanem. Udělala dobře, neboť hned další potlouk od Elaine byl opět mířen na ni. Ten Betria ustála, ale hned následující od Mayi ve 43. minutě už ne a musela ji vystřídat Ewenlia. Maya pak získala potlouk podruhé ještě ve 47. minutě a shodila Indris, kterou předtím ještě stihla trefit její kolegyně Sooyeon. To havraspárským trochu zavařilo a trvalo jim příliš dlouho, než prázdné místo někdo zaplnil. Naštěstí pak na koště vyskočila Amaltheia. Chvíli nato ale získal Sidney poslední potlouk, který už nestihl odpálit, neboť byl zápas ukončen.
Co se bránění spoluhráčů týče, nejčastěji bránili havraspárští. Dvakrát ochránil své spoluhráče Sidney (v 9. minutě Lauru a ve 42. minutě Eleonoru) a jednou Indris, jež bránila v 5. minutě kapitánku Betriu. Zmijozelští bránili pouze jednou, a to ve 47. minutě, těsně před koncem zápasu, kdy Sooyeon ochránila chytačku Loralei.

Na chytači každý chvilku tahal pilku. Loralei s Betriou prolétávaly současně a zlatonka se většinu času držela ve středu, i když se mírně nakláněla ve prospěch Zmijozelu – což ale na první pohled znatelné nebylo. Od 35. minuty začala Betria prolétávat překážkami až minutu po Loralei, ale žádný velký zvrat se nekonal. Ten nastal až ve 43. minutě, kdy po průletu Loralei překážkami sestřelila Maya Betriu. Betria v tu chvíli ještě nestihla prolétnout, a tak Loralei získala velký náskok. Ten trochu stáhla svým prvním průletem náhradnice Ewenlia, ale s dalším průletem měla Loralei náskok opět zpátky. Ewenlia se do toho na druhý průlet opřela a ve 48. minutě zápasu zlatonku k překvapení všech a nejvíce sebe samé chytila.

Ohlasy hráčů

Addie Hazel (zástupkyně kapitána): Na první zápas letošní sezóny jsem se těšila, i když jsem byla hodně nervózní. Přeci jen má Zmijozel o něco více vytrénovanější hráče, jak Havraspár. Ale i přes tuhle tu nevýhodu, jsme se zápasu nezalekli a dali jsme do něj všechnu havraní sílu, což se ukázalo na převaze vstřelených camrálů, poslání k zemi 2 zelených hráček, odražení camrálů v brance a konečném chycení zlatonky. Což pro mě bylo největší překvapení, když se Ewence podařilo ji chytit během krátké chvíle. Že by pokračující štěstí začátečníka?
Na hřišti celkově vládla přátelská a pohodová atmosféra, kterou tvořili jak hráči, tak převážně fanoušci. Zmijozelu děkuji za vyrovnaný zápas a budeme se těšit v zimě!
Ráda bych poděkovala samozřejmě všem členům Havraspárský letky, která předvedla neskutečné výkony, jak na tribuně, tak i na hřišti. Jsme na Vás hrdé!

Ewenlia Lerche: Na zápas so Zmijozelom som sa tešila. Je to kvalitný súper, ktorý je vždy dobre naladený a zápasy tak prebiehajú v príjemnej atmosfére a priateľskom duchu. Priebeh hry som si užívala, nadšenie nechýbalo, havrani bojovali s veľkým nasadením. Pri nastúpení na post chytača som však bola celkom nervózna. Zápas bol napínavý, na chytačovi mali prevahu zelení, a tak pokúšať sa o zlatonku proti silnému súperovi vnieslo istú dávku stresu. O to viac som zostala prekvapená, keď som v ruke zvierala zlatonku. Vôbec som to nečakala, práve naopak, myslela som, že proti vytrénovaným hadím chytačkám nemám veľkú šancu. Teším sa o to viac, bol to skvelý pocit! Ďakujem súperom za parádny zápas, fanúšikom za povzbudzovanie a v neposlednom rade nášmu skvelému modrému tímu a Bet, ktorá sa o nás nepretržite stará. Ste všetci skvelí! usmeje sa

Ontaria Emori Reyes (kapitánka): Dnešní zápas byl velmi vyrovnaný a tudíž i velmi napínavý! Je vidět, že Havraspár má stále spoustu skvělých hráčů, ale i nadějné nováčky, se kterými se budeme prát následující roky. Gratuluji modrému týmu k vítězství, ale to bylo naposledy. zasměje se Příští rok si zlatou odneseme my! znovu se zasměje Hadí letka je v plné síle, o čemž se jistě všichni mohli přesvědčit, hlavně ti, co dostali potloukem! A už se těšíme na další zápas.
Vivat hadí letka!

Astoria von Pens: V první řadě bych chtěla pogratulovat Havru a Ewence ke zlatonce proti nám. Vaše střelkyně mě tedy pěkně potrápily, ale jsem ráda, že jsem si i díky nim mohla užít pocit, kdy chytíte většinu camrálů. usměje se Moc děkuji i našemu týmu, protože holky byly skvělé jako vždycky, avšak vyhrát může pouze jeden, nooo, škoda! Zápas celkově probíhal v klidném a přátelském duchu, což bylo moc fajn. Speciální poděkování patří i výrobcům kávy, s níž jsou rána příjemnější. směje se

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Havraspár:
1. střelec: Eleonora Anima, Laura de Morganne
2. střelec: Aimée Leavittová
3. střelec: Betria Carson, Ewenlia Lerche, Laura de Morganne
brankář: Salisha Kuipers
1. odrážeč: Indris Elwinor, Addie Hazel, Amaltheia Capella Moonlight
2. odrážeč: Sidney Lardev
chytač: Betria Carson, Ewenlia Lerche

Zmijozel:
1. střelec: Kira Mae Spencer, Saiph Lacaille
2. střelec: Inees Rut Gowstring, Noah Limbani
3. střelec: Ontaria Emori Reyes
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Loralei Silwerin, Sooyeon Choi
1. 2. odrážeč: Elaine Robillard, Maya Prinz
chytač: Loralei Silwerin

Příští víkend bude ve znamení famfrpálu ještě více než tento. Čekají nás dva zápasy a v obou nastoupí opět Havraspár. V sobotu 15. května se utká s Mrzimorem a v neděli 16. května s Nebelvírem.

Pro Denní věštec
Aya Watanabe

Published by

Aya Watanabe

Redaktorské činnosti se začala věnovat až v 7. ročníku na konci Zimy 2019 (na prvotinu v podobě reportáže z celohradní aukce, kterou napsala pro někdejší spolek Pra-se-kou-mág ve svém 1. ročníku, raději často zapomíná), kdy napsala první článek pro Corvina Declaratio, do kterého od té doby aktivně přispívá. V Zimě 2021 se dokonce stala jeho šéfredaktorkou a v šéfredaktorském křesle seděla dlouhých sedm školních let až do konce Zimy 2024. Její stůl v corvinovské redakci zdobí dvě UNC sošky za Šéfredaktorku roku 2021 a 2022. Pro Denního věštce začala psát až na konci Léta 2020 a věnuje se výhradně reportážím z famfrpálových zápasů a tématu famfrpálu obecně, neboť s ním má dlouholeté zkušenosti z vedení havraspárského týmu a hraní na zápasech. Vedle toho ještě do Denního věštce přispívá články z celohradních srazů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *