Magie písmen (4. část)

| Vydáno:
Už jste se rozhodli. Připravili jste si potřebné přísady. Vhodnou nádobu na smíchání. Ucelili myšlenky. Vyhodnotili pro a proti. Kouzlo už své realizaci neujde! Ale jedna podstatná věc stále chybí. Je to uzavřené patřičné zaříkadlo, nebo spíš připravená kapsule. Co to znamená?

Když mám náladu nakupovat a fotit, zajedu si do centra města. Proudící davy osob ve mně nikdy neprobouzely zvědavost. Nechávala jsem je kolem sebe projít bez povšimnutí, až do chvíle, než jsem si přečetla text o uchovávání kouzel. Začala jsem víc zkoumat kolemjdoucí, především jejich šperky. Teprve poté jsem si uvědomila, kolik magie kolem mě každičký den projde. Mnohé ozdoby byly jen cetky, ale některé zářily a měly zajímavý, liniově čistý, tvar. Všechny byly trojúhelníkem, nebo v jejich základu byl obsažen. Barva byla sytá, pastelová a působila na světle proměnlivě. Od takového náramku, nebo náhrdelníku nemůžete z nějakého důvodu odtrhnout oči. Zatoužíte po něm také!

V předchozích textech jsem již zmiňovala, že SANOPA myslí na možnost, že své unáhlené rozhodnutí budete chtít vzít zpátky. Jedna věc je mít použité přísady, druhou záležitostí je uchování esence kouzla. Obojí je třeba, abyste mohli spustit zpětný chod, v případě potřeby. Že už to nezní tak jednoduše? No, ono to jednoduché ani není.

Na čtvrtém místě SANOPY najdete Dewhe. Název vychází z malajštiny, kde je obdobné slovo označením pro vyšší moc, nebo chcete-li Boha. Funkce tohoto písmene je poněkud božská. Po dokončení čarování v sobě uzavře ducha použité magie. Výhodou je, že se dá použít i jako puzzle. Tudíž nemusíte esenci zavřít do jedné nádoby, ale můžete ji rozdělit na části. K reaktivaci pak musíte dát opět dohromady všechny dílky. V textu jej použijete jako otevřený pohárek podobný písmenu „v“. Podoba vychází z tvaru rituálního poháru oslav JARANA (nákres vedle písmene). Pokud jej použijete, po dokončení Vám zůstane trojúhelníkovitý přívěsek, který můžete nosit u sebe nebo ukrýt na bezpečné místo.

Obrázek s můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *