OZVĚNY LÉTA V. – Kolodějova pouť

| Vydáno:
Pokračujeme v seriálu Ozvěny léta, dnes budeme vzpomínat na Kolodějovu pouť. Koloděj poprvé do Prasinek dorazil v létě 2009, tento rok se opět vrátil, aby nás tradičně po celý srpen bavil. Nebo nebavil?


S Kolodějem ožil nejen palouk za vesnicí, ale také staré známé inzertní místo „U Chytráka“. Podle dnes již otrhaných a místy přelepených inzerátů zjistíme, že se obyvatelé hradu (a jeho okolí) prakticky ihned, ať už vědomě, či nikoliv, rozdělili do tří skupin. Ta první sháněla žetony a předměty od Koloděje, druhá skupina je pak nabízela. A třetí? Ta nedělala nic, našla si někde hezké místečko, které bylo ukryto před zvuky ze střelnice a zároveň je skrývalo před těmi, kteří s hromadou palačinek nebo kotlíkem slizu obcházeli kolem a hledali své oběti, aby získali magíky.

Pro nováčky je Kolodějova pouť jistě pěkným zpestřením času. Když vezmeme fakt, že (jsme) byli do hradu vpuštěni – ano, doslova vpuštěni – 7. července, měli tedy téměř měsíc na prozkoumání hradu, plnění soutěží a podobných aktivit, kterými se tráví čas během prázdnin. Po měsíci se vše může zdát někomu jako okoukané a zájem poleví. Někdo tedy může mít nutkání opustit hrad ještě před začátkem výuky. Koloděj nováčkům zajistil minimálně na pár prvních dní novou zábavu. Když k tomu navíc připočteme možných 9 magíků, které lze u Koloděje získat, máme tu zábavu na více než „pár dní“.

Starším obyvatelům hradu může ale stále stejná akce přijít už poněkud monotónní, až otravná, zvlášť, stanou-li se doslova lovnou zvěří. Jde především o duchy a chlapce z ročníků, ve kterých jich je poskrovnu. Ve Velké síni čekají hordy studentů pečlivě mířící na vstupní dveře, aby nepromeškaly chvíli, ve kterou jejich oběť vstoupí na hrad.

Nový ředitel školy Ronald Holms Williams Dennímu věštci prozradil, že příští rok Koloděj přiveze nové atrakce: „Dle informací, které poslal Koloděj před příjezdem, jsem měl za to, že nové stánky přiveze už letos, ale z nějakého důvodu nakonec přivezl jen ty již známé atrakce. Nepochybně pro to měl důležité důvody, ale věřím, že příští rok se napraví.“

Ředitel se na téma Koloděj rozpovídal: „Školník si trochu stěžoval, že má kvůli němu více práce s uklízením, to je pravda. Jenomže on si stěžuje i na podzim, že si studenti neutírají boty při příchodu z deště a v zimě jakbysmet. Ono to tak trochu patří k jeho povaze. – usměje se – Co mám informace z Ministerstva, tak na hluk si v Prasinkách nikdo nestěžoval, naopak mi Rosmerta říkala, že jí to zvedlo tržby a pro obchod je to dobré. Neopomněla si však také rýpnout do aktivity školy z předchozích měsíců, díky které je pro její obyvatele vstup do hostince zdarma. „

Jaký je váš názor na Koloděje? Těšíte se na něj, nebo vyhlížíte toužebně dny, kdy zase odjede? Baví vás ještě, nebo už se pouti účastníte jen sporadicky? Které nové atrakce byste rádi na pouti viděli a čeho už máte plné vlasy (ano, slizu a palačinek…)? Podělte se s námi v komentářích! Koloděj si totiž do stránek Denního věštce balí svačinu, tak možná narazí právě na váš názor, a kdo ví, třeba příště přiveze ještě více slizu!

Pro Denního věštce
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *