Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Přímo ze slovutného Ministerstva kouzel vám přinášíme hrstku novinek a událostí proběhlých během prvního podzimního měsíce, září. Jak moc Ministerstvo zasahuje do famfrpálu? Kde se vzal mezi úředníky tříhlavý pes? Snaží se někdo proklínat mudly? Čtěte dále.

Čarodějka poštvala na pracovníka Ministerstva kouzel tříhlavého psa

Rutinní kontrola zastíracích kouzel, která jsou povinně uplatňována na kouzelnické tvory, se proměnila v drama. Čarodějka Marie P. nejprve odmítla pověřeného pracovníka pustit na svůj pozemek, po opakovaných výzvách úředníka odzbrojila kouzlem Expelliarmus a poté na něj poštvala svého tříhlavého psa. Dotyčný úředník musel vzít nohy na ramena a utíkal doslova o život. Útočiště nalezl až na benzínové pumpě za městem, protože si duchapřítomně vzpomněl, že tříhlaví psi nemají rádi pach benzínu.

„Prostě mi lezl na nervy,“ uvedla Marie P. při výslechu před Čarostolcem. Nyní je ve vazbě a čelí obvinění pro obecné ohrožení a úmyslné napadení kouzelníka nemudlovskými prostředky.

Odbor kouzelnických her a sportů znovu ožívá

Ta nejpohodovější, nejflegmatičtější a nejkliďasovatější podsekce celého Ministerstva kouzel, Odbor kouzelnických her a sportů, se náhle se začátkem podzimu probouzí k horečné aktivitě. Nebo alespoň její famfrpálová podsekce, tchoříčci si dále hezky spinkají.

Famfrpálový výbor ale začal nově zveřejňovat vyhlášky a oznámení o tom, jak se pokračuje s vývojem nejen „obyčejného“ školního poháru, ale také mysteriózní profesionální ligy. Jednou z prvních vlaštovek tak zůstává ministerská zakázka pro firmu Pierce & Pierce jr., která bude stavět stadion přímo v našem Godrikově Dolu.

Ministerstvo též odsouhlasilo vyhlášku o zákazu přetěžování mladistvých, díky čemuž bylo naší škole nařízeno vytvořit oficiální post zástupce famfrpálového kapitána.

„Doufáme, že se tchoříčci také propracují na tuto úroveň, už jsme blízko!“ nechal se slyšet Moritz Smraďovous, hlava Tchoříčkové ligy, než se omluvil, že ho to „zmohlo a musí si dát šlofíčka“.

Britské Ministerstvo kouzel prošetřuje případ „Piruetting Guard“

Byla či nebyla použita kletba, která se nepromíjí?

Podívejte se sami na tento záznam. (po kliknutí hůlkou se zobrazí)

Zatímco britští mudlové odsuzují chování stráže Buckinghamského paláce jako krajně nevhodné porušení povinnosti, britské Ministerstvo kouzel zahájilo své vlastní prošetřování tohoto incidentu kvůli podezření, že mohla být použita kletba Tarantalegra.

Tajemné aktivity MK v Godrikově Dole

Dlouhé prsty MK sahají mnohem dále, než by kdokoli čekal. Nedávno byla na ministerské nástěnce vypsána stáž hledající všechny rámaře a dřevorytce. Nejmenovaní vybraní jedinci zmizeli z povrchu zemského v útrobách Godrikova Dolu.

Zda to souvisí s údajným nastěhováním prehistorické aristokratické dynastie vampýrů d’Shell, kteří se do Godrikova Dolu podle šeptandy trvale stěhují, a zda nepůjde o výrobu rámů, ale kolíků, nebylo potvrzeno.

Bystrozoři na stopě nebezpečného násilníka

Ministerstvo varuje kouzelnické obyvatele Prasinek, aby ve večerních hodinách dbali své osobní bezpečnosti a nikam nevycházeli sami. V této oblasti by mohl podle dosud neověřených zpráv pobývat nervově narušený násilník, který si zatím z neznámých důvodů vybírá za terč výhradně kouzelníky s hůlkami z ovocných stromů. Pod rouškou tmy přepadává svou oběť ze zálohy, ukradne jí hůlku pomocí nečekaně agresivního odzbrojovacího kouzla a pak tuto hůlku použije k mučení původního majitele. Násilník je zásadně maskován, nosí tmavé oblečení a charakteristicky se při mučení svých obětí směje (muHAHAhaá).

V oblasti operují bystrozoři v převleku. V případě spatření podezřelé osoby hlaste bystrozorům neprodleně své oznámení sovou na věcně příslušný odbor.

Pan Paštička v nesnázích

Oblíbený umělec sídlící v Godrikově Dolu byl obviněn ze zpronevěry poměrně velkého měšce galeonů. Ministerští úředníci, kteří byli pověřeni prošetřením této situace, však odhalili, že pravda je úplně jiná – Paštička restrukturalizoval svůj ateliér, který nyní nabízí všem portrétůchtivým mnohem širší možnosti.

„Kazí mi podnikání!“ zuřil Paštička. „Nová zákoutí měla být překvapením odhaleným během větší akce. Tu jsme nyní museli zrušit a vše odhalit rovnou. !&<@!Q@ (Výrazivo nepublikovatelné v seriózním tisku.)“

Faktem zůstává, že všichni obyvatelé hradu, Prasinek i Godrikova Dolu nové možnosti uvítali. Snad se panu Paštičkovi ušlé zisky brzy vrátí.

Pozor! Nebezpečné houby – hrozí otrava lektvarem lásky

Oddělení kouzelnických rostlin a hub Ministerstva kouzel vydalo varování před houbami importovanými z Číny. V kontrolních vzorcích čirůvěnky srdcovité, která je přísadou nejběžnějšího lektvaru lásky, bylo nalezeno vysoké procento olova. Společně s dalšími kouzelnickými přísadami může být toto množství nebezpečné pro zdraví lidí. Nebezpečné houby jsou nyní stahovány z oběhu. Pokud jste již čirůvěnky původem z Číny zakoupili, máte nárok na vrácení peněz a provozovatel obchodu je povinen je od vás odebrat. Likvidace závadných hub bude probíhat pod dohledem ministerstva.

Září přineslo mnoho zajímavých okamžiků a říjen nebude o aktivity MK rozhodně chudší. Zůstaňte s námi pro další nášup ministerských informací i další měsíc.

Za redakci Denního věštce speciální ministerské zpravodajky
Gita Hrdličková & Janel Weil

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *