Magie písmen (5. část)

| Vydáno:
Celou cestu až sem jste ušli zajímajíce se o sebe a své rozpoložení, uvažovali jste o záměru. Nyní je tu také cílová osoba/předmět/utvoření. Co byste měli vědět, než se pustíte do příprav? Co Vám může zhatit Vaše plány, když „TO“ přehlédnete?


Mudlovský svět je v některých ohledech velice podivný. Například jsem si všimla, že tato společnost je schopna řešit vzájemné chování lidí v hromadné dopravě klidně tři týdny v denních novinách. Pisatelé se stačí pohádat, navzájem se odsoudit a navíc poučit mladé cestující v „zácviku“ písmenkových bojů. Jednoslovně: perfektní. Vyčítají si navzájem, že si nepomohou, ale nikdo nezačne s opakem jako první. Nikdo se nedívá. Ostatně přesvědčila jsem se dneska, když jsem se se startovacími kabely marně pokoušela zastavit kolemjedoucí vozidlo, aby mi pomohlo nastartovat. Přehlížení a nezájem o okolí… takhle to při čarování být nemůže. Je důležité mít přesnou informaci o svém cíli nebo cílové osobě a okolí. Každý detail může rozhodnout. Vezměte si například Hermionu, když si do lektvaru přidala chlup kočky místo vlasu…

Pravdou je, že některá zaklínadla se nedají připravit. Viz již dříve zmíněná kouzla v afektu. To je záležitostí okamžiku. Nyní se ale věnujme dlouhodobější záležitosti. Tato skutečnost napovídá, že se bude jednat o čarování/zaříkadla účelová, která vyžadují delší časovou přípravu (například mezi ně patří kouzla lásky). Konkrétně se zaměříme na živoucí lidské bytosti, jelikož i dnešní symbol s nimi souvisí. Měli bychom vědět, jak přesně cíl vypadá. Jaké má vlasy, oči, nos, tvář, stavbu a držení těla. Co rád/a dělá a jí, co naopak nerad/a. Kde se pohybuje, jak se obléká. A pokud to rituál vyžaduje, je třeba získat nějakou osobní věc, nebo kousek vlasů, či nehtu… Pokud přehlédnete nějaký detail v chování, nebo podobě, může se stát, že si magií přivodíte akorát nepříjemnosti. V případě zaláskovaných čar se pak dotěrného nápadníka nebo nápadnice zbavíte jen velice ztuha nebo si třeba „přivoláte“ někoho úplně jiného.

Na pátém místě SANOPY najdete TY. Název vychází z vietnamštiny, kde znamená hodnotu. Významem TY je však tělo, protože tělo je hodnotné nejen pro majitele, ale i pro okolí (například čaroděje). Funkci má zpodobňující. Zastupuje samohlásku E. Pro změkčení nebo prodloužení hlásky se využívá práce dvou apostrofů (viz obrázek). Užíváme jej tehdy, je-li cílem osoba živá z masa a kostí a prvoplánově lidská. Najdeme jej ve hvězdě. Ovšem je tu jeden malinký detail, který je nutné zaznamenat. Ačkoliv byste jej vepsali i do hvězdy čtyřcípé, používá se k jeho přenesení hvězda pěticípá. Odvozena z rozkresu kánonu lidského těla Leonarda da Vinciho. V takovém případě stojí TY samostatně. Symbol vážeme k ostatním písmenům pouze tehdy, pokud se jedná o živočicha. To si ale povíme jindy.

Obrázek si můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *