Další krátký zápas sezóny: Nebelvír x Zmijozel

| Vydáno:

V sobotu 22. 5. jsme mohli zahlédnout hradní obyvatele nadšeně povzbuzovat své koleje při dalším famfrpálovém zápasu. Nehrál nikdo jiný než Nebelvír proti Zmijozelu.

Přesně v devět hodin naskočili hráči na svá košťata a mohlo se začít. Dnes se předvedli hlavně červení, kteří z 10 pokusů dali 6 gólů (držení camrálu 58 %). Zeleným se z 8 pokusů nakonec podařilo střelit 2 góly (držení camrálu 42 %). Červené odrážečky se potlouků zhostily v 56 % případů, zelené holky v 44 %. Na hřišti nebezpečná Beteramis shodila 3 protihráče, Esmeralda dva. Zmijozelské odrážečky Maya, Elaine a Sooyeon poslaly na střídačku každá jednoho.

Jako první se potlouku ujala Loralei Silwerin a zasáhla svou první oběť, Elizabeth K. Arlenovou. Hned na to se Inees ujala camrálu a vystřelila Zmijozelu první gól. Kira mezitím schytala potloukem od Beteramis a Melisa se už řítila dát gól. Merlinžel jí to nevyšlo, a tak se camrál zase objevil u Inees. Ani tahle střela nevyšla. Esmeralda trefila Kiru, kterou pak Beteramis sestřelila, a pak ji nahradila Noah. Červené odrážečce to zřejmě nestačilo, takže o minutu později letěla i Inees, již nahradila Saiph. Elizabeth se najednou objevila s camrálem v ruce, který poslala krásným obloukem přímo do brány. LoraleiElaine střílely po Elizabeth a Melisa se chystala na další střelu, již Astoria opět chytila.

V 10. minutě je skóre 10:10. KiraInees se vrací do hry a Melisa proměňuje na 20:10 pro Nebelvír. Elaine shazuje Elizabeth, Esmeralda pálí po Loralei, která musí ještě odvrátit potlouk mířený na Ontariu, a Skylar střílí Nebelvíru další gól. Ontaria dostala od Esme po hlavě potloukem, Skylar zvyšuje na 30:10 a Beteramis shazuje Loralei z koštěte. Zatímco se Elizabeth vracela na hřiště, Esmeralda stihla odvrátit potlouk letící na Pitryse. Ve 20. minutě Maya trefí Melisu, která se blíží k brankám a střílí gól. Jenže kromě gólu schytala ránu potloukem od Elaine. Chvíli to vypadá, že si na další manévry budeme muset počkat, ale vtom se camrál dostal do ruky Cally Torové, jež přihrává Elizabeth, a nikoho asi nepřekvapí, že se Nebelvír mohl pyšnit camrálem v obruči. Zelení se ale také mají čím chlubit, neboť Maya shodila Melisu z koštěte a hned nato se Kira ujala camrálu. Pitrys však její střelu chytil. Beteramis opět střílí do Ontarie, kterou Esmeralda hned dalším potloukem shazuje, a místo ní nastupuje Saiph.

Ve 29. minutě se Calla snaží dát gól, Astoria bez problémů chytá a Maya střílí do Beteramis. Hodiny ukázaly 9:30 a chytači obou týmů mohli nastoupit: Loralei za Zmijozel a Una za Nebelvír. Maya hned na Unu odpaluje potlouk, díky čemuž zřejmě Loralei zahlédla zlatonku. Una se pustila hned za ní, ale jak to tak bývá, zlatá změnila směr a byla rázem fuč. Elaine střílí po červené chytačce, Melisa dává 6. gól a Esme poslala Elaine k zemi. Místo ní nastoupila Sooyeon. Minutu před koncem se zhostila camrálu Kira, která kličkuje mezi hráči, blíží se k bráně a dává Zmijzelu druhý gól! Beteramis mezitím pálí po Loralei, ale Sooyeon to nenechala jen tak a hned poslala červenou chytačku dolů. Místo ní nastoupila Newika, ale to už červené nezachránilo, jelikož Loralei Silwerin v 37. minutě zápas ukončila.

Vyjádření hráčů:
Elizabeth Katherine Arlenová: Budu teď slavná, když jsem v novinách? Nejdříve bych chtěla pogratulovat Zmijozelu k výhře. Opakovat se to už nebude. – zasměje se – Zápas byl skvělý, mohl být rychlejší a s jiným koncem, ale to se vyřeší příště. Jsem ráda, že mohu hrát proti tak skvělým soupeřům a ještě radši za to, že mohu být součástí skvělého týmu

Pitrys Monty: Příprava předčila zápas, který byl kratší než naše tréninky. Zmijozel je silným soupeřem. Bohužel jsme měli ke konci zápasu smůlu, kdy soupeř shodil naší chytačku Unu, a i když Newi hned naskočila, Lora chytila zlatonku. Gratulace Lori a velká pochvala červenému týmu za bezvadnou spolupráci a komunikaci během zápasu. Velké díky naším střelkyním a odrážečkám. V neposlední řadě vyzdvihnu fanoušky naší koleje, kteří si zachovali slušnost a vytvářeli nádherné básnické kreace, a také ty, kdo pilně čekali na střídačce, ačkoliv se nakonec na koště nedostali…

Ontaria Emori Reyes (kapitánka): V první řadě bych chtěla pogratulovat nebelvírskému týmu, protože dnes si nás doslova vychutnávali! Hráli opravdu skvěle a nedali nám žádný camrál ani potlouk zadarmo.. .Nakonec jsme jim ale přeci jen tu malou zlatou potvůrku vyfoukli přímo před nosem a odnesli si vítězství! Hadí letka je prostě nejlepší! Vívat!

Sestava týmů:

Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá, Skylar Blair Anderson
2. střelec: Calla Torová
3. střelec: Elizabeth Katherine Arlenová, Skylar Blair Anderson
brankář: Pitrys Monty
1. odrážeč: Esmeralda Milagrosa
2. odrážeč: Beteramis Athenodoros
chytač: Una Vinona Flare, Newika Shelley Lovecraft

Zmijozel:
1. střelec: Kira Mae Spencer, Noah Limbani
2. střelec: Inees Rut Gowstring, Saiph Lacaille
3. střelec: Ontaria Emori Reyes
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Loralei Silwerin, Maya Prinz
2. odrážeč: Elaine Robillard
chytač: Loralei Silwerin

Pro Denní věštec
Cassiopea Zmlklá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *