Jak se daří v seminářích

| Vydáno:
Milí čtenáři,
je čas na drobnou statistiku. Dnes se podíváme, jak si studenti stojí při studiu seminářů.


S novým systémem zápisu seminářů se moc velké změny nestaly. Studenti si rychle zvykli na nové časy a zkrácení termínu na odevzdání seminářů o 20 hodin je nikterak nezastavilo v boji o místa na hodinách nad rámec běžné výuky. Dokonce je boj o místa daleko víc vzrušující. Zatímco po nedělní půlnoci byl zápis na semináře ještě relativně pohodlný, v současné době je spíš bojem o místa podobný prvnímu dni zápisu na předměty, jak jsme ho znali v minulých letech. Semináře, a zvláště ty nové, jsou obsazeny i během několika desítek vteřin.

Nyní se podíváme, jak si studenti vedli v seminářích v minulých dvou termínech.

Minimálně 6 seminářů, tedy za každý uplynulý termín 3, má ohodnoceno celkem 24 studentů a 22 z nich dostalo z každého semináře známku Vynikající. 4 studenti již dokonce mají ohodnocené i některé semináře z termínu současného. Svým kolejím tak přinesli za minulé dva termíny 2150 bodů. Maximum bodů za semináře ve dvou termínech, tedy 90, přispěli Mrzimoru 3 studenti, Havraspáru 5 studentů (jeden další přispěl 85 body), Zmijozelu 6 studentů a Nebelvíru 8 studentů (a jeden 85 body).

Hodnocení 5 seminářů přišlo do sovince již 18 studentům, 17 z nich si přečetlo, že uspěli na 100 %, a dostalo tak známku Vynikající, jeden student si odnesl známku Dobré. Jejich koleje tak získaly 1195 bodů. Maximum bodů za 5 vystudovaných seminářů si odnesli 3 studenti Mrzimoru, 4 studenti Havraspáru, a o první místo se dělí studenti Nebelvíru a Zmijozelu, kterých bylo 5. Zmijozel by obsadil první příčku v tomto minisouboji, ale jeden jeho student si odnesl o 5 bodů méně, než bylo maximum.

Čtyři ohodnocené semináře má 19 studentů, 18 studentů dosáhlo maximálního hodnocení, jedna studentka si odnesla o 10 bodů méně, než je maximum za 4 ohodnocené semináře. Do počítadel kolejních bodů tito studenti přispěli 1130 body. Z Mrzimoru to byli 2 studenti (plus jedna studentka s 50 body), ze Zmijozelu 3 studenti, z Havraspáru 6 a z Nebelvíru 7.

Známky za 3 semináře dostalo 17 studentů, všichni za ně obdrželi známku Vynikající. Jeden byl ze Zmijozelu, čtyři z Havraspáru, pět z Mrzimoru a sedm z Nebelvíru. Svým kolejím dohromady přinesli 765 bodů.

Po dvou ohodnocených seminářích má 18 studentů, 16 má maximální hodnocení a známku Vynikající, dvě studentky si odnesly známku nižší. Koleje díky jejich studiu získaly 530 bodů do boje o školní pohár. Nebelvíru takto pomohli 2 studenti, Mrzimoru 3, Havraspáru 4 (plus dvě slečny s nižším hodnocením) a Zmijozelu 7.

Maximální hodnocení za 1 seminář, tedy 15 bodů, dostalo 15 studentů. To dělá dohromady 225 bodů. Mrzimoru přispěli 15 body za semináře 2 studenti, Havraspáru 3, Nebelvíru 4 a Zmijozelu 6.

Méně než maximální hodnocení za jeden seminář si odneslo 8 studentů, 3 mají po 10 bodech (2 z Nebelvíru a 1 ze Zmijozelu), 1 studentka Mrzimoru dostala 7 bodů a 4 studenti přispěli koleji 5 body (1 studentka Zmijozelu a 3 studentky Havraspáru). Koleje jejich aktivitou získaly 57 bodů.

Minimálně jeden ohodnocený seminář tak má 119 studentů, což je téměř třetina (31 %) všech studentů naší školy. Dohromady za semináře získali 6052 bodů, to už je velmi slušný počet, když vezmeme v úvahu, že výsledky jsou pouze dílčí a dá se předpokládat, že ještě nebyly rozdány všechny známky za minulý termín.

Poměrně silně jsou u seminářů tradičně zastoupeny „zisky“ známek Troll. V současné chvíli má minusové body za semináře 10 studentů. Minimálně 2 Trolly pak získalo dokonce 5 studentů. Koleje jsou na tom v minusovém bodování za semináře následovně. Mrzimor v tuto chvíli žádné body za semináře neztrácí, Nebelvír ztrácí 30 bodů za 3 neodevzdané semináře jednoho studenta, Havraspár přišel o 45 bodů za 4 studenty, ale jedna studentka evidentně počet bodů za ztracené semináře vyrovnává, protože je v současnosti na -5 bodech. Nejhůře je na tom se ztrátou Zmijozel, 5 jeho studentů ztratilo dohromady 80 bodů. Celkově je právě teď v seminářích 155 minusových bodů, což je o 20 bodů více, než kolik získá jeden student při maximálním počtu 3 seminářů na termín za 3 termíny výuky.

Pro Denní věštec
Bilkis Blight

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *