Magie písmen (6. část)

| Vydáno:
Kdo by neznal výrok: „Já už to nikdy neudělám, přísahám!“ Přísaha/slib a trest. Dva po sobě následující procesy, které se liší dobou svého příchodu. První dáte, pokud někomu jinému nebo sami sobě slibujete něco určitého. Druhé následuje, jestliže jste se spletli. Nejhorší varianta nastává, pokud zklamete sami sebe. Zakoření ve vašem podvědomí strach?

Jsem vášnivou chovatelkou zvířat. Doma jsem jich až donedávna měla nesčetné množství. Mezi druhy domácích mazlíčku patřilo i několik druhů Achatin. Ve své podstatě jsou to šneci. Ale ne jen tak ledajací. V mudlovském světě mají krásně zbarvené ulitky a dorůstají do velkých rozměrů. Pro Vaši představu mají někteří rozměr pytlíku mouky. V čarodějném světě mají jednu vzácnou vlastnost a to tu, že na sebe přejímají důsledky chování svého majitele a jsou schopni přejímat trest. Převzetí odpovědnosti je často stojí život. Přesto jsou schopni tuto cenu zaplatit. Mudlové mají zvláštní zálibu v druhovém šlechtění těchto přírodních skvostů, avšak čím víc jsou geneticky hlídáni, tím víc ztrácejí magické schopnosti. Přímá úměra je vede k větší citlivosti na podmínky chovu. Několikrát se mi stalo, že se mi bedýnka i s obyvateli zapařila a zezelenala. Říkala jsem si, že to nic není, ale někteří nepřežili. Přísahala jsem si, že už to nikdy nepodcením…a tak mi „vykvetly“ ještě dvě takové bedýnky. Trestem mi je, že se šneci zamračili, zavíčkovali se ve svých ulitách a to, že jsou stále naživu, vím jenom díky tomu, že mizí potrava, kterou jim chystám. Některé domečky se ale na první pohled tváří prázdně.

Podobně je to i s lidmi a čaroději. Přitěžujícím faktorem je snad to, že tyto osoby mohou vyžadovat pomstu. Zvířata a jiní tvorové si Vás pouze zapamatují a nechtějí mít nic společného s dalšími projevy Vaší existence. Ze zpackaného slibu, příslibu nebo přísahy může uvnitř těla zasídlit jistý druh obavy. Strachu, že znovu selžete, že se to bude opakovat. Nebo nastane trest, který je třeba přijímat se všemi jeho částmi. Faktem je, že ve velké většině na takový druh postihu nejsme úplně připraveni. V momentě, kdy mám psát tento článek, v mém žaludku takový strach podřimuje. Mou obranou je jeho uchopení a vystavení další podobné události jako té, ve které vznikl. Symbolicky jej tak napíchnu na vidle a nad plamínkem opékám. Poučení je bolestivé, ale s jistotou řeknu, že znovu sama sobě něco slíbím.
Na šestém místě SANOPY najdete Fork. Název vychází z angličtiny, kde znamená vidličku. Funkci má ryze praktickou. Pomáhá zviditelnit to, čeho se v magii obáváte. Ten maličký detail, kvůli kterému byste mohli mít pocit, že selžete. A proto je důležitý především pro ty, kteří s tvorbou v SANOPĚ začínají. Další symboly mají i předmětové významy, ale tento zůstává nástrojem.

Obrázek si můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *