Co nového v Godrikově Dole?

| Vydáno:

Přehled novinek za necelých pět měsíců, doby správcovství pana Renine. Co všechno by zaručeně vašemu očku nemělo uniknout? O tom se dočtete uvnitř článku. S exkluzivními obrázky!


Prvního listopadu to bude již pět měsíců, co byl do své staronové funkce, správce Godrikova Dolu, jmenován letitý profesor, pan Serge Renine.

O tom, že se v tomto městečku, které aktuálně čítá osmnáct obyvatel, bude něco dít, nás informoval na hradní vývěsce při uvádění do funkce sám pan ředitel Williams. A měl pravdu!

Už pátý červnový den dorazila do Godrikova Dolu kouzelnická firma Výhled, která přivezla sérii nových oken. O necelé dva týdny později byla zase na pulty Obchodního centra přidána kolekce Cagliostro. Tato kolekce čítá dohromady čtrnáct kusů nábytku a doplňků a níže nabízím malou ochutnávku pro ty, kteří bývají z obchodu vyprovázeni ochrankou.

I pan správce je jen kouzelník, a tak se ani jemu nevyhnulo prázdninové odpočinkové období. Další novinky proto na obyvatele čekaly po této dvouměsíční pauze.

Jednou z nich byla i samotná postavička domácího skřítka stojící vedle kouzelnické postavičky, které si určitě nejeden bystrý obyvatel hradu všiml: „Domácí skřítci jsou už od samotného založení Godrikova Dolu k dispozici všem majitelům nemovitostí. Samozřejmě za dost vysokou sumu. Takže technicky to probíhá tak, že si majitel domku zakoupí skřítka a toho má po dlouhé věky plně k dispozici. Skřítci uklízejí dům od nashromážděných odpadků, dokonce čistí sovince. Jako novinka je momentálně služba odnášky majetku k údržbě. Tuto službu lze kvůli malému obnosu na kontě deaktivovat.“ říká pan Renine.

Jste-li častým a pozorným návštěvníkem Godrikova Dolu, jistě vašemu očku neunikla ani změna na radniční matrice. Po prázdninách se pan ministr rozhodl pro přehlednější krok, který odhaluje zámožnost pouze majitelů domků. Pan Renine dále dodává: „S tím souvisí další novinka, která se týká pravě zámožnosti. Ta byla snížena z původních maximálních dvou tisíc na jeden tisíc. Zároveň se měnil počet bodů zámožnosti, které mohou profesoři získat za nákup domu. U domů byla tato změna způsobena potřebou, aby se majetnost sjednotila. Doposud to bylo tak, že majitelé největších domů měli do začátku velice vysokou majetnost a majitelé menších domků se jim nemohli vůbec rovnat. Technicky je to na vysvětlení dost náročné. Ale víceméně jde o to, aby to bylo víc fér. V souvislosti s tím se měnila majetnost u nábytku. To znamená, že nejkrásnější kolekce nebudou mít do budoucna majetnost dva tisíce, ale jen jeden tisíc. Navíc bylo třeba, aby se majetnost u veškerého nábytku nějakým způsobem sjednotila. Doposud se totiž stávalo, že kolekce nejjednoduššího nábytku měly majetnost mnohem vyšší než velice krásné a cenné kusy.“

Na otázku, jak tuto změnu v majetnosti přijali obyvatelé, jsem se dozvěděl: „Myslím, že to uvítali. Víceméně to byl krok ku prospěchu. Těm, co už majetnosti dosáhli, to nevadilo. Takže si myslím, že to dopadlo tak dobře, jak jen mohlo.“

Krok snižování hranice zámožnosti vedl k dalšímu nezbytně nutnému kroku, k magíkům. Obyvatelé Godrikova Dolu mají možnost získat pět magíků v celkové hodnotě padesáti bodů za dosáhnutí určitého počtu zámožnosti. Tyto hranice se u některých změnily. Jako příklad lze uvést magíka Vážený občan, kterého měl možnost majitel domku získat za pět set bodů majetnosti. Nyní mu na dosažení postačí tři sta bodů. Změna zasáhla i magíka Známá rodina, kde byla hranice pro získání snížena o sto bodů.

Novinkou, která nesmí být opomenuta, je i nově vypsaná brigáda Nábytek pro Godrikův Důl. Cítíte se být zběhlým návrhářem nábytku, domečků nebo zahradního vybavení? Nepromarněte svou možnost, a kdo ví, třeba právě s vámi bude mít možnost správce Godrikova Dolu uzavřít dlouhodobou spolupráci. A co k nově vypsané brigádě říká pan Renine? „No to víte, s už navrhnutým nábytkem je spousta práce. Navíc jeden návrh zabere spoustu času a pro novou kolekci je třeba spousta různých kusů a druhů nábytku. Já sám bych to byl rád všechno zvládal a bylo by skvělé to mít pod úplnou kontrolou, ale bohužel obraceč času nevlastním. Takže jsem se rozhodl, že zkusím dát možnost dalším lidem.“

Výlet do historie novinek za dobu necelých pěti měsíců je u konce, ale ještě se neloučíme. Na závěr tu totiž mám žhavou zprávu pro všechny obyvatele hradu i obyvatele Godrikova Dolu. Dnes (19. října, pozn. red.) byla do oběhu vypuštěna nová Halloweenská kolekce: „Je vysloveně zaměřena na Večer všech svatých. Takže v ní můžete nalézt například Dýňovou postel nebo kotlík s Dýňovou polévkou. Obsahuje také řadu doplňku a nějaké náhrobní kameny, které se v nejbližší době také budou moci umístit na zahradu.“ láká pan Renine.

Tato kolekce je speciální a cena jednotlivých kousků je symbolických pět svrčků. Vyzdobte proto svůj domeček dřív, než kousky nábytku a doplňků podlehnou Halloweenskému kouzlu a zmizí. Malou ochutnávku toho, co si mohou majitelé domků zakoupit, tu mám v náhledu i pro vás.

Jak však sám pan Renine říká: „Různých originálních kousků je v prodeji samozřejmě mnohem víc. Na ty se pak můžete podívat třeba při návštěvě u některého z mých kolegů.“ A já jsem nelenil a jeden takový výlet, do Srubu na kraji lesa, který patří nedávno jmenovanému zástupci ředitele, panu Whitecrowovi, jsem podnikl. Musím se přiznat, že jsem byl výzdobou ohromen. No posuďte sami.

A před koncem už si snad jen dovolím zmínit, že od dnešního dne je po uvedení Halloweenské kolekce opět možnost získat magíka Polévka je grunt. Využijte proto svou volnou chvilku k návštěvě některého obyvatele Godrikova Dolu a ochutnejte jeho dýňovou polévku.

Na závěr už jen slova pana správce: „Tak rozhodně bych rád všechny případné zájemce o dům v Godrikově Dole upozornil, aby nerozfofrovali všechny peníze na Příčné ulici. Nové domy už se staví a jsem si jistý, že i ti nejnáročnější si vyberou.“

Pro Denní věštec
Trevor Ztřeštěný

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *