Magie písmen (8. část)

| Vydáno:
Promlouvají k vám neživé věci? Přísahali byste, že cítíte jejich energii, ale nemohou na vás vyskočit, obejmout vás, ani se přisát? Nelze bez nich z krámu odejít? Pro mě jsou takovými promlouvači polodrahokamy. Drahé kameny jsou nositeli čiré energie Země i vesmíru. V magii vám mohou pomoci. Vybírejte však pečlivě! Ne každý z nich bude ochoten darovat své já vašemu účelu.

Čas od času mě čeká velmi neoblíbená návštěva zubaře. S atributem mini sbíječky v ruce považuji představitele tohoto povolání za nejhoršího lékaře vůbec, ať už je jakéhokoliv pohlaví. S mudlovskými doktory mám velice špatné zkušenosti. Především z dob dětství, kdy jsem se nejednou s jedním z nich setkala. Od jistého věku si volím lékaře výhradně sama a v současné době mám tu nejlepší zubařku na světě, která mě trpí i se všemi manýry, co se prohlídky chrupu týče. Tato skutečnost mi ale nebrání náležitě se odměnit pokaždé, když zdárně opustím budovu zdravotního střediska. Mé kroky vedou přímo do pohyblivého esoterického krámku. Sice musíte vždy zapnout „hledáček“ (pozn.: aplikace v mobilu jsou super!), ale zcela určitě jej objevíte v rádiu třiceti kilometrů od původního místa, než byl posledně. V tomto obchůdku najdete vše od bylinek přes knihy, svíčky, pomůcky k magii, až po polodrahokamy.

Ačkoliv je označení polodrahokam oficiálně zrušeno už od roku 1955, kdy bylo oficiálně změněno názvosloví kamenů mezinárodní organizací BIBOA, uvidíte toto slovo jako popisek v mnoha mudlovských krámcích, kde kameny velice nevhodně prodávají jako upomínkové předměty. Za velkou změnu může šarvátka v označování kamenů. Dříve byly všechny kameny s tvrdostí nad stupeň osm Mohsovy stupnice tvrdosti označovány jako drahokamy a všechny pod osm jako polodrahokamy. Problém nastal v momentě, kdy se přišel zařadit smaragd. Smaragd by svou tvrdostí neobstál jako drahokam, jenže je tak krásný… A tak stupnici vyškrtli z kritérií posuzování cennosti a předpis se změnil. Nyní by každý z kamenů měl být označen svým jménem a umístění na stupnici je pouze doplňkovou informací. Žádné další škatulkování. (Pro ženy a dívky: Jak k tomu přijde mudly ceněný diamant! Že ano!?)

Na osmém místě SANOPY najdete Lapidi. Název vychází z latiny. Tento znak zastupuje prach drahocenných kamenů. Zpravidla doporučuji zakoupit již připravený sáček s drtí, kterou si lehce doupravíte pomocí hmoždíře. Rozdrtit některé z horninových zástupců by mohlo být velice obtížné a je zde velké riziko, že si ublížíte! Kámen vybírejte nejen podle účinku a účelu, ale také podle energie, kterou cítíte, a dle vašeho výběru bude vhodná pro váš magický účel. Dovoluji si zdůraznit, že pohyblivý esoterický krámek není mudlovský supermarket, abyste nakupovali tupě podle seznamu. Je třeba výběru věnovat čas a klidně si počkat na nové zboží. Například do lektvaru proti nedobrým snům jsem sháněla turmalín tři měsíce a vyplatilo se! Věnujte nákupu čas. Není pravda, že vy vybíráte kámen, ale kámen si VYBÍRÁ VÁS.

Obrázek s můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *