Usíná obrazárna zimním spánkem?

| Vydáno:
Milí čtenáři!
Říjen se s listopadem sešel a já jsem tu znovu s náhledem do monumentálních síní školní obrazárny.


Nadpis je samozřejmě zavádějící, školní obrazárna vůbec neusíná, naopak. Co jsme v říjnovém článku o obrazárně říci nemohli, to v tom dnešním říct můžeme. Obrazárna žije! Není to sice úplně výbuch, ale rozhodně to není ani hibernace.

Ještě stále se čeká na snímky z Letního výjezdního semináře, ale pevně věřím, že tam brzy budou. Protože nám, kteří na něj nejezdíme, nic jiného než nahlížet přes obrázky nezbývá. Účastníci ho ale tradičně mají v živé paměti do dalšího „Letňáku“, takže jim určitě nechybí. Ale mně ano! Chtěla bych vidět, který kluk skončil v holčičím převleku tentokrát. V prostorách srazů tedy nic nového nenajdeme.

Kolejní obrazárny, minimálně ty tvořivé, se probraly k životu! Všechny koleje, kromě Nebelvíru, který to velmi brzy napraví, přidaly něco nového. Nové obrázky se objevily v tvorbě Havraspáru (Soutěž „Obrázky do obrazárny“), Mrzimoru (Co Mrzimorčata namalovala) i Zmijozelu, kde můžeme najít dokonce celé nové album Tvoříme.

Havraspár malbami nejvíce zásobila Katelyn Auster, o které je již od jejích počátků na hradě známo, že je nadaná přímo magicky. V Mrzimoru se činily Tess Boneová, Patricia Baloure a Alisa de Monová, taktéž velmi nadané umělkyně. Do alb Zmijozelu přispěly hned 4 studentky – Lisa von Gebhile, Melody Harkness, Silpha Bellicosa a v neuvěřitelné míře i Jean Molliacová. Určitě si běžte novinky prohlédnout, vážně stojí za to!

V galerii portrétů se taky dějí věci! U duchů se to sice stále nehnulo, ale když máte věčnost, dá se to čekat. Profesorský sbor se také neobměňuje uprostřed roku… V Havraspáru, Mrzimoru a Zmijozelu ale portréty studentů přibyly. Můžeme se tak pokochat podobiznami Nicolette Marique Leroy (ta vpravo) a Helenie Kukkové za Havraspár. Tess Boneové, Felicitas Frobisherové, Oresty Vianuevy, Patricie Baloure (ačkoliv si nejsem jistá, zda se to dá počítat), Magrápy Česnekové, která sice technicky patří do mrtvé galerie duších obyvatel, ale dohání to alespoň fotem v duších barvách, a Kim Sarah Reevesové za mrzimorskou kolej. Zmijozel reprezentují Christina Aewis, NaSaŠí Jackson, Sally-Ann Olson, Miranda Sluníčko Paprsková (obě naposledy zmíněné v kouzelnickém, což jim moc sluší), John Charless Bartowski, který se mazal, ale nesmazal, mrazil, ale nezmrazil (taky v tom máte nepořádek?), a dokonce i samotná novopečená primuska Lily Angelina Johnsonová s žábou na klíně. S kým nás seznámí Nebelvír se můžeme jen dohadovat.

Brzy se jistě také můžeme těšit na obrázky ze soutěží, které vyhlašoval správce obrazárny Galton de Nitris. A snad se dočkáme i jeho jména přímo na stránce, kde je ještě stále uvedena jeho předchůdkyně Evelina van Eyck.

A na závěr se pojďme podívat na zajímavý fenomén. Jsou jím plechovky! Plechovka v galerii obyvatel a v jedné galerii soutěžní. Můžeme se jen dohadovat, jak se tam dostaly. Nicméně, uprostřed prázdné, jasně osvětlené místnosti jsou trochu do očí bijící. Někdo říká, že jsou to plivátka, někdo je má za odpadkové koše a někdo dokonce tvrdí, že jsou to, nedej Merlin, toalety. Jejich pravý účel se nám zjistit nepodařilo, ale pokud nějaký mají, pak je chceme taky. Všude!

Pro Denní věštec
Bilkis Blight

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *