V oku Hradní drbny

| Vydáno:
Od doby, kdy odjela drahá Nashira do zahraničí (údajně na školení, francouzské kouzelnické tamtamy však hlásají něco o vysokém a elegantním cizinci!), je v Denním věštci „kořeněného čtiva“ pomálu. Abychom tedy naše noviny trochu okořenili, vydali jsme se za osobou nejpovolanější – za naší Hradní drbnou. Naše otázka byla jednoduchá: co jí v minulém měsíci přišlo jako nejpeprnější na hradním dění? Co nám Hradní drbna odpověděla, se můžete dočíst v následujících řádcích!

Říjnové žabobraní v Ďáblově jámě

Lovci, lovkyně a další ďáblofilové pozor! Po dva dny se Ďábel předával a poklady, které si od něj hradní obyvatelé mohli odnést, byly více než sladké… Kdo ví, kdy podobná příležitost přijde příště. Vraťte se se mnou o pár dní v čase zpátky a připomeňme si, jak se celá situace jevila!

Ve Velké síni panovalo pozdvižení. Nováčci si pomlaskávali (no fuj!), starší exempláře hradního studentstva nevěřícně kroutily hlavou: Tolik žabích magíků? Během dvou dnů? A kolik mohlo být zamlčených žab?
To vše jsou otázky, o kterých se v hradních šuškandách hovořilo a možná ještě stále hovoří. Doslova jde o celé čtyři prokázané čokoládové obojživelníky za necelé dva dny, kteří byli Ďáblovi vyrváni ze spárů a zachráněni z jámy pekelné. Nic to však nemění na faktu, že skončili tam, kde skončili…

Pokusili jsme se pátrat po vysvětlení tohoto jevu, v jehož závěru můžeme narazit na několik možností, které by mohly (ale také vůbec nemusely) žabí záhadu objasnit.

1) Vinobraní vs. Žabobraní
Každý máme něco. Mudlové tomu říkají vinobraní, ale cílem je se pořádně… Seznámit s vínem.
Na naší škole se pravděpodobně zavádí pro kouzelníky novinka v podobě Žabobraní (nebo Žabožraní, přijde na to, ke které skupině patříte) a Ďábel spolu s jeho jámou je toho nedílnou součástí, aby to bylo co nejméně „nápadné“.
Politické tahy jsou hlavně nenápadné! Slibme si světový mír a spoustu žab! Co na tom, že to někdo stvrdil vlastní krví…

2) Ďábelské soutěže
Vzhledem ke sledu několika vypsaných soutěží s ďábelskou tématikou se lidé stále hrnou ve velkém do jámy a zběsile hledají vhodná slova. Vedlejším produktem tohoto honu za body bývá i odměna ve formě fazolek, bylinek, žab a dalších nepodstatných cetek. A co na to Ďábel? Snaží se písmenkochtivé zahnat čokoládou. No neberte to!

3) Vyšší moc

Jak už to tak bývá, někdy je potřeba, aby zasáhla vyšší moc. Když to prostě nejde, je někde chyba. A když je někde chyba, musí se to pošťouchnout. Nebo prošťouchnout. Kouzelné zvony by mohly pomoci. Nebo někdo s vyšší mocí (z análů známe i jména těch, kdo za to všechno můžou!), kdo se do toho vloží a cestu zprůchodní.

A co si o tom myslíte vy? Šlo o náhodu, zprůchodnění ďábelských kanálů, nebo je v tom něco jiného?
Patříte také mezi ty šťastlivce s hejnem žab, nebo mezi závistivce, kteří vždycky přišli „s žábou po funuse“? Neváhejte a podělte se o své dojmy, rady i příspěvky „jak na Ďábla“ a nezapomeňte žabomilům zatajit, kolik žab při tomto těžkém boji padlo za svou vlast. Nebo za vaše chutě…

Pro Denní věštec
Hradní drbna

Komentáře

  1. úplně špatně! – Vy se na to koukáte z úplně špatného pohledu, drahá Drbno! Důvodu je naprosto jasný! Naše drahá Barb musela někoho hrozně nakváknout a ten jako pomstu zařídil tohle vše! To je přeci jasný jak facka. Jak víc ji rozhodit, než když v Síni někdo imrvére ožužlává žabí sthýnka? Záhadou tedy stále zůstává, kdo za tím byl. Zkusila bych zkontrolovat bankovní výpisy, protože to muselo stát hromadu peněz.

    1. Re: úplně špatně! – Co já? Kde já? Proč já?! To neni pravda, já jsem hodná, milá, nekoušu, polykám v celku…! Jak JÁ bych mohla někoho naKVÁknout!!!

      Mimochodem, chudinky žáby. Co nejdřív zorganizuju nějakou demonstraci za jejich čokopráva!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *