Slavnost založení 2021

| Vydáno:

Prošvihli jste slavnost založení? Nebo si ji chcete připomenout? Zajímá vás, jaká je nová zástava či hymna? Výsledky soutěží se vám na hradní bráně ztratily z dohledu? Ať tak, či tak, nebo dokonce onak, není nic lehčího, než se dát do čtení tohoto článku, a vše se dozvíte.

Ve Velké síni jsme se s organizátory Oliverem McCollinem a mou maličkostí, Lilien Emity Meissed, sešli ve čtvrtek 17. 6. v 19:00. Po úvodním slovu se celé oslavné uskupení přemístilo na Velkou louku, kde zrovna čtyři zakladatelé Albus Mithrandir Dumbledore, Sefrenie z Ylary, Ashante Justy Forsyth a Anseiola Jasmis Rawenclav diskutovali nad založením naší školy. To hlavní všichni známe, nakonec ji postavili… ale co prožívali ještě před tím? To jsme mohli zjistit díky ojedinělému kouzlu, které nás přeneslo do minulosti na Ministerstvo kouzel, a na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jakou byrokracii museli naši velcí zakladatelé zvládnout.

No jo, ono se to řekne, postavit školu, ale co všechno to obnáší? Kam na ministerstvu se vydat a nic neopomenout? Naštěstí měl Oliver McCollin itinerář.

Pergamen se rozjede a běží, běží, běží… Nyní se rozloží 5 metrů před Oliverem McCollinem.

Poté, co několik červených podezřívalo Skylar, že zas něco psala, zavelel Oliver směr Odbor pro styk s veřejností. Bylo jasné, že budeme muset na Středisko pro vzdělávání kouzelnické mládeže, avšak slečna na Odboru pro styk s veřejností zrovna čelila útoku škrken (dokonce ani já jsem ho nebyla ušetřena) a nebyla schopna nám vydat správné jméno vedoucího daného střediska. Museli jsme si pomoci sami a jméno rozluštit.

Škrkny si s ním opravdu vyhrály: SAMSUER RIDARIE

Ač nejdřív Simelie lamentovala, že s námi není profesorka Aki, Princess přesmyčku rozluštila, jméno znělo Erasmus Irridae. A tak nám nic nebránilo vydat se na Středisko pro vzdělávání kouzelnické mládeže. Zde bylo zapotřebí dokázat, že jsme způsobilí k tomu, abychom mohli vzdělávat kouzelnickou mládež. Naším úkolem bylo na různá písmenka co nejrychleji říci správné slovo… například stát na N nebo fantastické zvíře na S. Nikdo se nenechal zahanbit a nakonec jsme zvládli všech 10 kategorií. Nejvíce bodů pro sebe ukořistili Maya Prinz (10 b), Princess Star (9 b) a Esmeralda Milagrosa, Klotylda Malíková a Meth von Prag (8 b).

Další zastávkou bylo Ústředí administrativy, kde jsme se měli upsat k co nejlépe odvedené práci na naší škole. Nejdříve se upsal organizátor Oliver, a když pod něj chtěla připojit své jméno má maličkost, byl mi vytržen brk slečnou Simelií, a tak jsem se podepsala až pod ni. Další se přidali Elizabeth, Eillen, Princess, Maya, Meth a završila to Rose. Eli na svůj podpis použila neviditelný inkoust a mnoho z přítomných posmutnělo, protože se těšilo na její psací um, snad příště. Jen profesor Andrew se zdráhal svůj podpis přidat, asi už někdy naletěl nějakým vydřiduchům a upsal se k něčemu, čeho litoval… kdo ví.

Když jsme se všichni podepsali, čekal nás podle Oliverova seznamu Odbor pro udržování přehledu o kouzelnické populaci. Úkol byl prostý – doplnit pár písmenek do jmen obyvatel našeho hradu a poskládat z nich tajenku. Za bonusový bod bylo i zjištění autora citátu.

Nejlépe se vedlo opět Maye, která nakonec ukořistila 17 bodů, druhá byla Noah s 12,5 body a třetí se umístila Klotylda s 11,5 body.

Konečná tajenka: „Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“ – Arthur Weasley

Dalším bodem na Oliverově seznamu bylo Středisko kouzelnických profesí, kde jinde totiž sehnat ten nejlepší personál s nejvyšší možnou aprobací, že ano. Úkolem účastníků bylo poznat, který dospělý kouzelník se ukrýval pod obrázkem.

Fialové a hnědé znají jako své boty Maya Prinz, Noah Limbani a Skylar Blair Anderson – dámy poznaly všech 16 osob. Po jedné postavě uniklo Klotyldě Malíkové a Princess Star.

Předposlední zastávkou byl Odbor pro správu nad domácími skřítky. Bez domácích skřítků by nebyl hrad hradem! Každý den se činí, abychom měli něco dobrého do žaludku, a celkově se starají o nás i náš hrad. A tak zněl úkol jasně, ukažte skřítkům, že si zasloužíme, aby nám tu pomáhali. Kresba skřítků dopadla takto:

1. místo: Maya Prinz

2. místo: Rose Daninatali

3. místo: Meth von Prag

Myslím, že když vezmeme v potaz, že na to měli 5 minut, jsou skřítci více než povedení.

Nakonec na nás čekalo závěrečné potvrzení na Ústředí administrativy, pak už jen stačilo postavit hrad. Zde si to můžete vyzkoušet i vy: puzzle.

Nejrychleji si se stavěním hradu poradila Noah Limbani, po ní Skylar Blair Anderson a bronz si vystavěla Maya Prinz.

Po této zkušenosti jsme se vrátili na Velkou louku, kde jsme byli svědky skutečného postavení hradu našimi čtyřmi zakladateli: Albusem, Sefrenií, Ashantem a Anseiolou. Po této podívané jsme se vrátili do slavnostně vyzdobené Velké síně.

Než mohla vypuknout hostina, čekala nás ještě jedna příjemná povinnost. Vyhlásit novou školní zástavu a hymnu.
Školní zástavu navrhla Christinou Elizabeth Stark:

A nová hymna je z brku Eillen McFir Elat:
Na škole, co pro mnohé znamená svět,
studovat a učit by každý chtěl hned.
Ty to štěstí máš, že mezi nás patříš,
magické divy na vlastní oči spatříš.

O kouzelné tvory budeš se starat s chutí,
sledovat, jak spolužák u kotlíku cosi kuchtí.
Za pomoci rozličných pohybů hůlkou čarovat,
do úkolů a soutěží pak díla svá malovat.

Pro kolejní časopis s radostí pracovat,
nad reakcí čtenářů se trošku strachovat.
U madam Rosmerty posedět na chvilku,
a její kuchyní vzpomenout na maminku.

Pak na hřiště s koštětem rychle se vydat,
a při tréninku zase na fyzičce přidat.
Za odměnu dát si pak koupel v jezeře.
Neboj, pro oliheň nebudeš večeře.

Po oschnutí do čítárny pod vrbu zajít,
nad našimi příběhy dech budeš tajit.
A jestli se příběhy číst ti nechce,
popadni do ruky Denního Věštce.

Vždyť i díky tobě je to tu tak skvělé,
a každého zdobí úsměvy rozjasněné.
Tak vstup po boku mém do našeho hradu,
kde vždy budeš mít jen dobrou náladu.

Snad vše bude brzy k vidění u školního řádu. Posledním bodem bylo dobrovolné focení u pana Paštičky. Na fotografii je sice vidět jakási neostrost, nejspíš to musíme přičíst pozdní hodině, ve které jsme panu fotografovi vlezli na pódium. Ale i tak se samozřejmě povedla a bude nám sloužit jako vzpomínka na to, že nic není hned a vše má svůj čas a řád. I vystavění kouzelnické školy.

Kompletní výsledky k nahlédnutí zde.

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *