Nové talenty letové plochy – ZIMA 2015

| Vydáno:
Čas běžel jako voda a obě dvě vlny nováčků tohoto školního roku nahlédly do skoro všech zákoutí na škole. Kolik z nich ale nahlédlo do tajů letové plochy? A kteří z nich si dokázali s nástrahami poradit? Denní věštec vám přináší lehké a přesto hodně vypovídající shrnutí jejich snažení a úspěchů. Tak držte si košťata, letíme!

Dlouho se potýkali s nástrahami a mnoho z nich se s nimi vypořádat nedokázalo, ovšem hrstka statečných prošla, uspěla a dokázala se zařadit mezi úspěšné letce hradního kolektivu. Proto jsem se, ve velmi významný den pro všechny letce, vydal na průzkum a od správců na letové ploše jsem si vyžádal seznam všech nováčků a jejich výsledného skóre. V den Zlatonky bylo pro mě na letovce úplné pusto. Co naplat, hřiště nedaleko lákalo více, takže jsem měl aspoň klid. Ale nyní k odtajnění všech úspěšných.

Přesně 46 úspěšných pátračů, takový je výsledek snažení nováčků objevit něco tajného, co je skryto a poskytuje notnou dávku zábavy pro sportovní nadšence. Nejpočetnější kolejí se stal Zmijozel, jehož 17 studentů dokázalo nalézt ono tajemství. Následován Havraspárem s 11 letci. Z řad poctivého Mrzimoru se na letovou plochu zapsalo 10 nových letců a v neposlední řadě i 8 členů koleje Nebelvíru si zaslouží uznání.

Ještě než přejdeme k vyhlášení těch nejlepších z nejlepších, prosím vás všechny, kdo si tento článek čtete, vyjádřete uznání všem, kterým se podařilo nalétat alespoň nějaké terčíky. Všichni si to opravdu zaslouží. A zavzpomínejte na ty, co sice objevili taje letové plochy, ale bohužel už nejsou na hradě s námi.

Tak a je to tady – na třetím místě mezi nováčky se umístil student koleje Zmijozelu Bruno Haunted, kterému se podařilo na letové ploše nalétat úctyhodných 47 terčíků. Bruno určitě vynaložil veškeré svoje umění, aby dokázal takto skvěle zalétat, a mnoho z nás by takový počet terčíků taky rádo nasbíralo.

O stupínek výše se umístila mladá slečna z Nebelvíru, jejíž jméno jest Sophie Lilien Clémant, tato ctihodná slečna dokázala nalétat o jeden terčík více než Bruno, a tak se výsledné skóre zastavilo na čísle 48. Věřím, že Sophie je se svým výsledkem spokojena, ovšem padesátka je blízko, takže kdo ví, kdy se na ni dostane.

Na stupínek nejvyšší mezi všemi nováčky se dostala… TRAMTADADÁ! Iffigenie Francesca Doyle, která se svým snažením přes onu magickou hranici 50 terčíků dokázala jako jediná dostat. Její výsledný počet činí ohromných 51 chycených terčíků. Musím před ní osobně smeknout a držím jí palce, ať se jí i nadále daří jak na letovce, tak i mimo ni.

Ale tento článek není jenom o číslech a jménech, měl by být o tom, že máme kolem sebe spoustu mladých a šikovných talentů, sice nejsou vidět třeba ve Velké síni či nemají úžasné studijní výsledky, ovšem ve chvíli, kdy sednou na koště, jsou ve svém živlu, nic je nepoutá a cítí vítr ve vlasech. Vzpomeňte si, byli jsme stejní a všechno máme v sobě zakořeněno, nikdy se to nezmění.

Tak popadněte koště a vyrazte si zase jen tak zalétat na letovku, kdo ví, co vás tam čeká a může potkat. Třeba budete úspěšní anebo oslavíte nějaký úspěch vašeho kolegy, a o tom letovka je – o radosti všech, co milují košťata a let na nich jako takový.

Pro Denní věštec
Wayna Wayra Tlaloc

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *