První zápas famfrpálové sezony Zima 2015

| Vydáno:
Havraspár 10 : Nebelvír 310


Fanoušci famfrpálu se po vyčerpávajících trénincích dočkali zahájení sezony. Hned v úvodu se představil tým Nebelvíru, který vyhrál loňské mistrovství, v poměrně jednoznačném zápase proti Havraspáru, který skončil minulý školní rok na opačném konci tabulky.

Nebelvírští dominovali prakticky ve všech herních aspektech. To ovšem nijak nesnižuje snahu soupeře, který postavil plný a nadějný tým, který ukázal svůj potenciál.

Červení se ve velmi rychlém tempu prostříleli k vedení na góly. Camrál měli v držení 82 % času a během zápasu dali 16 gólů z 26 střel, úspěšnost tak měli 67%. Zajímavé bylo to, že ke konci zápasu, kdy chyběl jeden jediný gól k pocitu jistoty, kdy by ani případné chycení zlatonky soupeřem vítězství nezabránilo, se nebelvírské střelkyni Esperanze Milagrosa nezadařilo oněch vytoužených 10 bodů získat ani jedním ze tří pokusů.
Havraspárští vstřelili soupeři jediný gól, o který se ve 40. minutě zasloužila Lucy Mysterious. Vystřelili za zápas celkem pětkrát.

Počty vstřelených gólů
Esperanza Milagrosa: 7
Hekatea Centaurix: 4
Sheila Lostris: 4
Angie Claire Silvery: 1
Lucy Mysterious: 1

Odrážečská praxe se ze strany Havraspáru nesla zejména ve znamení „zneškodněte Kate“. To se jim povedlo ale jen dvakrát, zejména ke konci zápasu díky dobrým reflexům nebelvírské chytačky – podpořených dovoleným dopingem lektvaru obratnosti. Také ovšem proto, že neměli na pálce převahu a potlouky se tak častěji dostávali k soupeři, poměr byl 33 % ku 67 %.
Nebelvír oproti tomu častěji mířil na havraspárské odrážeče, aby méně ohrožovali šanci na chycení zlatonky. To se jim také poměrně dařilo, stejně tak ovšem několikrát srazili i havraspárskou chytačku.

Počty sražených hráčů
Nebelbrach Mechacha: 7
Oliver McCollin: 5
Elysion Blackmoorová: 2
Any Dawson: 1
Lily Peterson: 1

Na chytači se ze začátku převaha přesouvala jen pomalu, nakonec si ji ale Kate Resea, jak už u ní bývá zvykem, uzmula pro sebe a dotlačila lištu až na samý okraj. Někteří projevili obavy, aby ji nevytlačila až do seznamu osob, to se ovšem pochopitelně nestalo.
Havraspárské chytačky vesměs jen prolétávaly plochu a nedařilo se jim pořádně přiblížit ke zlatonce, aby měly opravdovou šanci ji polapit.
Po řadě velice nadějných pokusů, při kterých někteří přestávali žvýkat svačinu, Kate Resea zlatý míček chytila v čase 1:06:46 a ukončila tím zápas.

Ten se nesl v přátelském duchu a na tribunách se sešla řada fanoušků.
Zejména fanoušci Havraspáru měli v zásobě několik důmyslně sestavených pokřiků a povzbuzovacích hlášek, které používali během celého zápasu. Během zápasu se dostavila fandit a poskakovat i havraspárská kolejní ředitelka Larrie Larstonová.
I Nebelvír pak měl podporu ze svého vedení od Betelgeuse Orionis, která se přidávala k fandícím kreacím svého bratra; a obecně se červení vydali spíše taneční než pokřikovací cestou – s vydatnou pomocí tradičního třásnění.
Ke konci panovalo trochu napětí, ale spíše příjemné, stát se mohlo cokoliv, i když výsledek dopadl víceméně dle očekávání.

Ohlasy kapitánek:
Effie Melissa Jayce:
Já jsem na svoje havránky hrozně moc pyšná! Sice jsem to po zahájení už pozorovala jen z dálky kvůli mudlovským povinnostem, ale musím je vychválit až do nebes! Jako tým nabíráme na síle a brzy se dočkáme určitě i vyhraného zápasu. – usměje se – Jsem také spokojená proto, jak jsme hráli – tomu já říkám umět se rvát. – spokojeně se usmívá –

Esperanza Milagrosa:
No, těšila jsem se, strachovala, byla pozitivní a věřila jsem svému týmu. Samozřejmě jsem byla zvědavá, jak se Havraspár zlepší a co předvede. A musím uznat, že mu to šlo báječně. Je vidět, že na sobě zapracoval. Také se mi líbila atmosféra – fandění obou týmů i samotná hra. Vše bylo parádní. A na svůj tým jsem patřičně hrdá a jsem ráda, že to všichni zvládli.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:
Havraspár:
1. střelec: Katelyn Auster, Carol de Mad
2. střelec: James Watfar, Wayna Wayra Tlaloc
3. střelec: Lucy Mysterious, James Watfar
brankář: Michaela Mary Enigmatic
1. odrážeč: Elysion Blackmoorová, Edmund Heusinger, Wayna Wayra Tlaloc
2. odrážeč: Any Dawson, Elysion Blackmoorová, Edmund Heusinger
chytač: Nicolette Marique Leroy, Mary Anne Montague
Nebelvír:
1. střelec: Hekatea Centaurix, Esperanza Milagrosa
2. střelec: Esperanza Milagrosa, Angie Claire Silvery, Hekatea Centaurix
3. střelec: Sheila Lostris, Michael Jones
brankář: Nerys Heliabel Ghostfieldová
1. odrážeč: Oliver McCollin, Nebelbrach Mechacha
2. odrážeč: Nebelbrach Mechacha, Lily Peterson, Oliver McCollin
chytač: Kate Resea, Rebecca Shadowfang

Těšme se na druhý zápas sezony, ve kterém se 22.11. střetnou Mrzimor se Zmijozelem.

Pro Denní věštec
Cerridwen Lowra Antares

Komentáře

  1. – Pěkný článek

    Jen mám dotaz – proč mi psala žlutá Sylvia o vyjádření k zápasu, když článek vydala/napsala Cerri?
    Děkuji 🙂

    1. Re: – Není lepší, zeptat se na to žluté Sylvie? 🙂 Třeba to má do ŽT, nebo dělá průzkum na zápas modří vs žlutí…

    2. Re: – Espe časové možnosti a povinnosti nedovolily redaktorce, která ti psala, celý článek dotáhnout do konce a byla by zde menší časová prodleva. Tak jelikož Sportovní sekce DV stejně jako vše ostatní v Denním věštci šlape jako hodinky, byl článek kvůli aktuálnosti podstoupen Cerri.

      Sand toto jako krátké vysvětlení stačí.

  2. – Abych to ještě doplnila…
    Letos se Denní věštec rozhodl pro famfrpálovou sezónu vytvořit sportovní redakci, která bude usilovně pracovat na tom, aby bylo toto všemi oblíbené období v Denním věštci co nejvíce reflektováno. A mám radost, že jsou redaktoři schopni spojit síly, aby všechno dotáhli zdárně do konce. +usměje se+ Čímž děkuji oběma redaktorkám – slečně Cerri a slečně Sylví – za řádně odvedenou práci.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *