Magie písmen (9. část)

| Vydáno:
Hnědá. Zemitá barva. Bláto, nebo také sladká pochutina. Dokáže léčit, dokáže zatemňovat mysl. Někdy ji duše vyhledává sama pro uklidnění a zakotvení. V jistých chvílích vám může přivodit panický strach. Je jiná než černá. Pobízí totiž představivost vidět rysy, obrysy, tvořit detaily, které ani nejsou skutečné. I barvy jsou nástrojem v magii.

Mnoho hodin strávím spánkem. Poslední dobou čím dál tím víc. Důvodů je mnoho, od posunu času po můj zdravotní stav. Někdy se mi zdají sny. Mají různé barvy, různé intenzity. Jejich poselství je rozdílně naléhavé. Poslední týden se mi jeden opakoval neustále dokola: Cestou na důležité místo jsem musela překonávat jámu plnou bublající tmavé hmoty. Přeskočila jsem jednou. Podruhé. Potřetí jsem do jámy spadla a s rukama zdviženýma vzhůru jsem upadla do bezvědomí a nechala se vznášet v hnědé hmotě. Když budete hodně hledat ve významech a snářích, zjistíte, že vám k rozklíčování chybí kontext nebo původ látky. V tu chvíli se vysvětlení snu stává amorfním materiálem podle toho, jaké klíčové slovo si zvolíte a jak svou teorii postavíte. Získáte tak pozitivní, nebo negativní výsledek. Toť cesta úsudku vašeho subjektivního já.

Barvy mají jeden z největších významů, používáte-li svíčkovou magii. Zde je nutné volit správnou barvu podle účelu kouzla, které vysíláte. V SANOPĚ je princip hodně podobný. Nyní se budeme věnovat hnědé barvě a nositeli. Určitě jste si všimli, že už jedno písmeno se vázalo k hnědé pochutině (zopakujte si). Toto je nositel hnědé, ale v zemité formě. Hnědá barva je i barvou odříkání a pokání, proto si ji volily i některé duchovní řády jako barvu askeze (jak lehké je sklouznout k hříchu, že?). Výborně se dá použít jako základ roztoku/lektvaru ve formě vyluhovaného černého čaje (přiznejme si, je spíše hnědozlatý než doopravdy černý), nebo masti ve formě rašelinového základu. Pracujeme s touto barvou tehdy, tvoříme-li naše kouzlo za účelem vnitřního uvědomění, uzemnění, snahy vrátit se na cestu pozemskou. Volá zpět ty, co létají v oblacích, neboli snílky.

Na devátém místě SANOPY najdete Immu. Název vychází z maltštiny. Znamená nějaké vaše ALE, výtku, která je pro vás citelná a snažíte se na ni upozornit, když jiné metody selhávají. Její sílu najdete v léčebné rašelině a pravém černém čaji. Je patrné, že Imma je čistě ženskou energií. Především proto, že ženy častěji pokládají otázky nebo mají tendence k „vychovávání“. Souvisí s tím samozřejmě i samotný atribut nálezu země.

Obrázek si můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *