Je s bradavicemi konec?

| Vydáno:

Chvilková hysterie okolo epidemie bradavic utichla. Jak je na tom toto onemocnění teď? Už je hrad v bezpečí, nebo bychom si stále měli ještě dávat pozor a pohybovat se výhradně s ochrannou rouškou?


Jak jsme vás informovali v dřívějších článcích, touto nemocí se nakazila podstatná část hradního obyvatelstva. Již v polovině září na ni ale byl nalezen účinný lék, lektvar, který si každý mohl namíchat sám. Nebo, pokud si nebyl jist svými schopnostmi v laboratoři, mohl někoho o lektvar požádat, třebaže se tak připravil o odměnu v podobě magíka.

I přes to, že lék existuje, se na ošetřovně nachází celkem ještě 26 pacientů, mezi nimi například supervizor soutěží David Nekromacer či profesor Epans Mc Broom. To stále vzbuzuje všeobecnou opatrnost spojenou s nošením ochranných roušek. Před několika dny se ale ve Velké síni objevila zpráva, že roušky již není třeba nosit, s epidemií je ámen.

Tuto informaci potvrdil i pan Matthew Whitecrow, podle jeho slov: „Roušky na ošetřovně už nejsou potřeba. Počet pacientů konečně klesl pod hranici, kdy už nejsou pod ochranou ošetřovny nakažliví.“ Roušky je tedy možno schovat do krabic na další možnou epidemii (třebaže všichni doufáme, že se neobjeví v nejbližší době) či je nadále užívat jen jako módní doplněk.

Jak je tedy možné, že i přes nalezení úspěšné léčby lze na ošetřovně stále najít přes dvacet nemocných? Podle zdravotníka za to může: „Silná konjunkce Marsu s Jupiterem, kterýžto nebeský jev způsobuje lenost v míře více než omračující.“

Zůstává pak otázkou, co s nemocnými bude dál. Zda se vyléčí pomocí lektvarů, zapůsobí na ně dosud nezjištěná moc ošetřovny či se jim tato místnost stane na delší čas dlouhým domovem. Přesto nemocným nelze popřát nic jiného než brzké uzdravení. A již zdravým přát, aby se jim další nemoc vyhnula obloukem.

Pro Denní věštec

Mariella de Nebe

Komentáře

  1. pryč s Marsem – Ach jo, proč se vymlouvat na Mars a Jupiter? Jsou to lemry líný, tak je to! S vidinou permanentního obskakování a obsluhování přežijí i ponížení v podobě veřejného počůrávání. A taky prej p. Matt najal nějakou sličnou praktikantku od Munga, aby nemusel obsluhovat on *culí se*.

  2. Pryč s Venuší – Mars a pánové za nic přeci nemůžou… za vším hledej ženu, tak ta bylo je a bude. Takže za to může beztak ženská, bradavice měli ženské jako čarodějnice. 😀

    1. Re: Pryč s Venuší – Dokud za vším hledáš ženu, je to v pořádku. Až za tím budou žáby, je na čase se zamyslet nad faktem, že se žabokalypsa blíží mílovými skoky!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *