Krásná podívaná na famfrpálovém hřišti

| Vydáno:

Ti, co si dnes ráno přivstali, aby zhlédli druhý zápas famfrpálové sezóny, určitě neprohloupili. Střetnutí mezi druhým a třetím týmem loňské sezóny přineslo spoustu krásných okamžiků a hráči zúčastněných kolejních výběrů předvedli to nejlepší, co bylo v jejich silách, a mnohdy i o chlup více. Na konci zápasu se na tabuli nacházelo výsledné skóre Mrzimor 30 – Zmijozel 210
.


Bylo mrazivé sobotní ráno, když se v čase 4 minuty po 9. hodině vzneslo postupně do vzduchu 14 nadšených sportovců obou zúčastněných kolejí, od nejrychlejší nadšené odrážečky Barbary Arianne Lecter až po neméně nadšenou střelkyni Jean Molliacovou. Již od prvopočátku si stálý fanoušek této kouzelnické hry nemohl nepovšimnout, že v základní sestavě chybí některé hvězdy současné famfrpálové scény. Nejvíce překvapivá byla asi absence talentovaného brankáře Zmijozelu Trevora Ztřeštěného a jeho kolejní spoluhráčky Cerridwen Lowry Antares na pozici chytačky.

Základní sestavy tedy nastoupily v tomto složení. Za Mrzimor se na střelci představili Andrew Uroboros, Draggita Lea Ostrodrápková a Tess Boneová. Na druhé straně se do boje o camrál pustila zelená trojice ve složení John Charless Bartowski, Maia Lynette Aerangis. a Jean Molliacová. K obručím zamířily dvě dámy, jmenovitě Sylvia Belitia Rawison a Elanis Aelana Roselfová. Tvrdou práci s pálkami na odrážeči si na starost vzala čtveřice dam, za žluté to byly Piper Jarwealth a Lilian Isabella Rorrs. V zelených dresech to byly Barbara Arianne Lecter a Aghata Scarlet. Celou čtrnáctičlennou sestavu doplnily dvě dámy, co se pustily do lovu zlatého míčku, jenž je oceňován za 150 bodů a většinou tak rozhodne celé utkání. Jejich dresy nesly jména Vicky Charmant a NaSaŠí Jackson. Později se ještě do zápasu podívala mrzimorská trojice Luciana de Cygnus (střelkyně), Paul Brewer (odrážeč) a Ywa od Roztodivných (chytačka). Za Zmijozel se ve hře ještě objevila dvojice dam ve složení Eineann Mag Lasair (střelkyně) a Cerridwen Lowra Antares (chytačka).

Zápas začal velkým náporem Mrzimoru, který se ihned dostal do vedení, ovšem nic netrvalo dlouho a pár změn v sestavě a taktice Zmijozelu začalo nést potřebné ovoce a do značené převahy se dostali tamní hráči. Zatímco střelci domácích se o střelbu podělily a každý vyslal alespoň jednu střelu, na druhé straně hosté vsadili vše na jediného chlapce ve své sestavě a ten zásoboval brankáře jednou střelou za druhou. O počtu těch úspěšných střel vám více prozradí tento seznam:

Úspěšní střelci branek:
John Charless Bartowski 6
Tess Boneová 3

Ale abychom tu nechválili jen střelce, tak dámy na obou stranách hřiště se v brance dokázaly skvěle poprat s náporem střel a každá z nich měla úspěšnost zásahů nad 40 %, což je skvělý výkon. Obě dvě se dokonce blýskly brilantním zákrokem, když chytily míč na opačné straně, než se v moment střely nacházely. Za to si zaslouží uznání.

Mezi odrážeči se vedla tuhá bitva o potlouky, s jasným cílem, který jim nakazuje „odrážečova bible“, a to za každou cenu zneškodnit soupeřova chytače, což se jim i docela dařilo, občas si některý s odrážečů zamířil i jiným směrem a tak to schytal například Andrew Uroboros. V obraně si všichni vedli stejně bravurně jako v útoku a tak žádný ze spoluhráčů nepřišel vinou nepozornosti k úrazu. Následující soupis prozradí, kteří odrážeči přispěli k remíze 3:3 v souboji o to, kdo srazí více soupeřů.

Počet úspěšných sražení:
Piper Jarwealth 3
Barbara Arianne Lecter 2
Aghata Scarlet. 1

A nyní k velkému finále dnešního zápasu, které se odehrálo mezi chytači. Od začátku zápasu měla dvojice Mrzimoru jistou převahu a pomalu se snažila zatlačit zlatonku na ukazateli na stranu soupeře, aby si tak zvýšila šanci. Dvojice Zmijozelu hrdinně odolávala avypadalo to, že v tomto duchu se zápas ponese i několik hodin. Ale v čase 36 minut a 38 sekund po začátku zápasu se stalo to, co snad nikdo neočekával. I když měla v té době převahu na druhé straně hrající Vicky Charmant, tak Cerridwen Lowra Antares překvapila všechny přítomné na hřišti i tribuně a v její ruce se třepotala zlatonka ukončující zápas. Opět tak všem ukázala, jak moc klíčovým postem je chytač, a dokázala, že je právem považována za jednu z nejlepších chytaček současnosti i celé historie školy.

Odvrátíme-li pohled od průběhu zápasu, tak musím s potěšením konstatovat, že na tribuně se navzdory brzké ranní hodině a ne příliš příjemnému počasí sešla velká škála fanoušků všech kolejí a svorně fandili oběma kolejím. Mezi nejvýznamnější fanoušky na tribuně dozajista můžeme řadit bývalého kolejního ředitele mrzimorské koleje a současného zástupce ředitele, kterým není nikdo menší než samotný pan Matthew Whitecrow. Nechyběla zde ani kolejní ředitelka zmijozelské koleje, madam Elle Sutherland. Ale tito dva by sami nevytvořili onu úžasnou atmosféru, na které se podíleli všichni, co dorazili a užili si zápas.

Žádný zápas by nebyl kompletní bez vyjádření kapitánek obou zúčastněných týmů. Tentokrát jim byla položena otázka, která měla získat vyjádření k průběhu zápasu a samotnému velkému finále. Do sovince jim tedy putovala otázka v tomto znění: „Dnešní zápas měl nečekaný průběh a až šokující závěr, co na to říkáte?“

Elanis Aelana Roselfová
Zápas pro nás nezačal zrovna nejlépe, chyběla mi velká část týmu a i technické problémy nám trochu stály v cestě. Přes všechny nesnáze jsme se však nakonec dokázali dostat do hry a do tempa. Máme skvělé střelce, úžasné chytačky, excelentní odrážečky a dostačující brankářku. Ti ukázali, co v nás je. Nemohla jsem snad ani od svého týmu očekávat jiný výsledek. Nechtěla jsem očekávat. Jsou připraveni na 100 %, jsou odhodlaní, zkušení, umí překvapit a chtějí vyhrát.

Lilian Isabella Rorrs
Pro začátek bych asi měla pogratulovat soupeřům, takže ano, gratuluju jim, že dneska měli fakt veliký kus štěstí. Co se pak týká zápasu, jsem malinko zklamaná. Stalo se přesně to, co už tu být nemělo, a to to, že zlatonka opět jednoznačně rozhodla hru, aniž by to mohl zbytek týmu nějak ovlivnit. Navíc dokonce v okamžiku, kdy měla naše Vicky převahu, což jsme tedy nečekali. Taky se nám úplně nelíbilo, když našim odrážečům mizela mířidla, ne jen jednomu, stalo se to Paulovi i Pip. Ano, chápu, že technika občas pozlobí, jen to prostě nepotěší.
Předposlední věc, kterou bych ráda zmínila (jo, já vím, moc už toho nezbývá), jsou střelci a brankář. Vážně děkuju Andymu, Tess, Draggitě, Luci i Sylv, jelikož se všichni snažili na maximum, ale to, že zelený střelec má pořád štěstí a prostřeluje naši brankářku přímo tam, kde brání, zatímco náš Andouš nemá šanci, mi nepřišlo správné, vzhledem k rozdílu úrovní. Jeden by čekal, že lepší střelec bude úspěšnější, jenže ono ne.
Teď už skutečně poslední bod. Moc děkuji za atmosféru na zápase, byla totiž skvělá. Tolik snaživých fandů, jen málo věcí potěší tolik, takže díky a díky…

Závěrem už jen zbývá všechny pozvat na zápas konaný příští týden v obvyklou dobu (v sobotu 29. listopadu v 9 hodin ráno), kde změří mezi sebou síly týmy v prvních zápasech méně šťastné, a to Havraspár a Mrzimor.

Pro Denní věštec
Wayna Wayra Tlaloc

Komentáře

  1. … – +čte slova slečny rorrs o tom, jak náhoda lomeno štěstí ovlivnilo hru, o tom, jak děkuje hráčům a jejich maximálnímu nasazení, o tom, jak je rozdíl úrovní choulostivá věc, která se zdá být vlastně k ničemu, a čte o tom, jak děkuje hráčům a divákům. beze slova vytahuje fix a podepisuje se pod její slova+

  2. souhlas – Nemůžu jinak, než souhlasit do posledního písmene s naší kapitánkou. Sliby, jak budou zápasy kvalitnější a lepší, se mi ukazují ve stále mizernějším světle. Pokud má zápas být o hře, měl by být o hře, ale zápasy posledních sezon o hře nejsou. Jsou o chytačích. Zbytek družstva je na hřišti jen v roli komparzu. Nezastírám, že jsem rozzlobený. Jsem a to fakt pořádně, už i proto, že cítím šílenou bezmoc a naprostou demotivaci.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *