Nováčkovský turnaj Denního věštce – 2. kolo a vyhlášení 1. kola

| Vydáno:

Skončilo nám první kolo nováčkovského turnaje, tudíž vám s radostí přinášíme kolo druhé! Nejdříve bychom však rádi ukázali vypracování, která nám teď už prváci poslali.

Víla Andulka obdržela povedené vypracování od Jane Oak.

Drabble:

Někde jsem slyšela, že člověk je vlastně ze dvou třetin mix svých rodičů. U mě to tak asi bude. Po mámě jsem zdědila kromě křestního jména modré oči, světlé vlasy, falešný zpěv a přesto lásku k hudbě a silnou vášeň pro čokoládu. Po otci jsem kromě příjmení zdědila odvahu, velkou tvrdohlavost, lásku k zvířatům, přírodě a dřevu. Ostatně láska ke dřevu, zvláště dubu, se v naší rodině dědí už po generace. I proto není divu, že náš dům připomíná veliký dub a je čistě z dubového dřeva. Já sama jsem si našla pouto k vykládacím kartám a oblibu ve focení.

Koláž:

Víla Andulka:

– usměje se – Dub je krásný a moudrý strom. Lásku k přírodě máme společnou. Tvůj cit pro focení se projevil v povedené koláži našeho Zapovězeného lesa. Snad se  tvé očekávání splní na budoucích studentských výpravách. Odvaha se projevila, když ses pustila do našich přesmyček, jejichž řešení máš bez chyby! Přeji ti, aby ses probojovala i dalšími výzvami.

Teď se můžeme kouknout na zadání druhého kola našeho turnaje!


Jelikož v minulém kole jste se seznámili s vílou Andulkou, v tomhle se vás ujme akromantule Matylda.

Matylda: – vyleze ze své skrýše s ještě obmotanou pavučinou kolem nohy – Drazí studenti, je mi potěšením, že vás konečně poznávám. Doufám, že se s chutí poperete i s tímto zadáním, které jsem pro vás ve svém doupěti připravila.

Váš úkol bude spočívat v tom, že s pomocí přírodnin, mušlí, kuchyňských ingrediencí a všeho dalšího, co vám přijde pod ruku, sestavíte mozaiku. Motiv je na vás. Bude to kouzelný tvor? Krajina, náš hrad? Nebo nám představíte něco původem mudlovského? Fantazii se meze nekladou! Krátce mi také popište, jaký materiál jste použili a jak se vám tvořilo.

Vypracování posílejte nejpozději do půlnoci 3. 8. 2021. Opět do externího sovince Denního věštce: hogwartsdv@gmail.com V případě jakýkoliv otázek se můžete obrátit na mě, Cassiopeu, nebo na slečnu Lilien přes školní sovinec.

S akromantulí Matyldou se těšíme na vaše výtvory a vy se v dalších kolech můžete těšit na další obyvatele našeho lesa.

Pro Denní věštec

Cassiopea Zmlklá a Lilien Emity Meissed

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *