Letem světem s C.A. PARTem V. – Zimní radovánky

| Vydáno:
Blíží se čas Vánoc, kdy si většina z nás bude chtít trochu odpočinout od všedních starostí a povinností. Není nic lepšího než pořádná dovolená se vším všudy! A právě s nabídkou zimních dovolených k nám podruhé v historii zavítala opět Cestovní agentura PART, jejíž kancelář najdeme od 11. prosince v Prasinkách. Jaké lokality můžeme navštívit? Co se na zimních dovolených vlastně děje? Neváhejte a seznamte se s dosud neokoukanými zimními výlety!

Zimní nabídka zájezdů je prozatím méně bohatá než letní, to je ale pochopitelné, neboť i času na odpočinek je o dost méně. Celkem se můžete od zítra, tj. od 14. prosince od 18.00 hlásit na zájezdy do šesti různých lokalit, přičemž některé vás z hradu Hogwarts odvedou na tři, jiné na čtyři a jeden zájezd dokonce na celých šest dnů. Pojďme se s jednotlivými lokalitami i cenou zájezdů seznámit.

1. Tříoříšková pátračka

Tento zájezd, který se koná v době od 20. 12. do 22. 12., si užijí všichni, kdo touží po doslova pohádkové atmosféře a ševelivém klidu zimních lesů. Za cenu pouhých 10 srpců totiž přesně takový les navštívíte, jmenovitě Arcikletbý les. Přemýšleli jste někdy, kde se vlastně berou proslulé kouzelné tři oříšky s poklady uvnitř, které člověk právě potřebuje, aby došel svého štěstí nebo alespoň radosti? Vězte, že právě zde budete po tři dny moci sbírat tříoříškové trsy, abyste si je pak mohli nechat či je třeba někomu darovat jako nezvyklý, avšak velmi cenný vánoční dárek, který rozhodně při předvánočních nákupech na Příčné ulici nepořídíte.

2. Frmolení s Fleutýnou

Také tento zájezd trvá tři dny a uskuteční se ve dnech od 23. 12. do 25. 12. Za cenu 10 srpců získáte možnost zažít Vánoce „z druhé strany“, stát se společně s trollí vílou Fleutýnou tím, kdo přinese dárky hodným kouzelníkům a čarodějkám, kdo aktivně způsobí radost a odměnou mu budou jiskřičky nadšení v očích obdarovaných lidí a pocit dobré, smysluplné práce, i kdyby si prsty do krve pořezal o balicí papír. Ani mudlovský Santa se nevezl tak pohodlně na saních, jako se povezete vy na pytlech plných plyšových hraček, rozmanitých oděvů a… Ale to zjistíte sami. Je totiž jisté, že budete těmi prvními, kdo spatří obří zásilku dárků mířících na náš hrad!

3. Hon na Myšího krále

Tento zájezd se koná od 26. 12. do 29. 12. Za čtyři dny, které strávíte mimo hrad, a za cenu 10 srpců prožijete nejedno kouzelné dobrodružství po boku statečného Louskáčka. Společně s ním se pokusíte porazit zlovolného Myšího krále, čekají vás adrenalinové honičky po obřím vánočním stromě i nejrůznější nástrahy. Z loňského výletu se k nám na hrad ale dostala šuškanda, že to s tou zlovolností Myšího krále není tak, jak se na první pohled zdá. Ať je to tak, či onak, pokud se na tento zájezd vydáte, užijete si jistě naplno dobrodružné řádění v jehličí, koupel v purpurové vůni nebo například větvičkovou trampolínu.

4. Tučňáčí tyjátr

Dalším čtyřdenním zájezdem je Tučňáčí tyjátr, který se uskuteční ve dnech od 28.12. do 31. 12. Za cenu 10 srpců se můžete vydat na výlet plný netradičních zážitků. Pocestujete až na jižní pól, zahrajete si na rampouchové varhany, přičemž se možná, pokud k nim přimrznete, stanete i jejich součástí, ubytujete se v pohodlném iglú, pod vládou zimního mrazu se spřátelíte s kouzelnými tučňáky, kteří vám s nadšením předvedou premiéru divadelního představení s názvem Cool-túra. A to rozhodně není vše. Čtyři dny vám utečou tak rychle, že budete prosit tučňáky o přídavek jejich představení, abyste u nich mohli zůstat o trochu déle!

5. Rampouchiáda

Rampouchiáda, která se koná od 30. 12. do 4. 1. je pravděpodobně nejmonstróznějším zájezdem z celé zimní šestice „capartovských“ výletů. Stojí 17 srpců a trvá celých 6 dnů, ale kdo by rád neobětoval trochu financí za opravdu pestré vyžití, kterému se mu na Rampouchiádě dostane? Tedy v případě, že nepřimrzne na místě a nestane se jedním z rampouchových exponátů… Na 82. ročníku Rampouchiády spatříte výpravy z různých končin světa. Uvidíte tu i celou skupinku ledních medvědů, doslova davy polárních lišek a mnoho úžasných ledových výtvorů, rampouchových ornamentů a kouzelných dekorativních námraz na všem, na čem se led dokáže zachytit. Opravdová potěcha nejen pro oči!

6. Vendelínin výstřední víkend

Závěrem nám C.A. PART nabízí opravdovou lahůdku, která se koná od 3. 1. do 5. 1. Za 10 srpců si během tří dnů dopřejete minimálně devět garantovaných ohřevů přímo v plamenech po vzoru slavné Vendelíny Výstřednice, přičemž navštívíte nejrůznější ohniště po široširém kouzelnickém okolí, jiné kontinenty nevyjímaje. Zájezd je přímo šitý na míru všem těm, kdo nesnášejí zimní chlad a lezavou vlhkost, popřípadě pro ty, kdo chtějí přijít na veselejší myšlenky v chmurném zimním čase po svátcích, kdy je jaro ještě příliš daleko.

Stejně jako v létě si i ze zimních lokalit přivezete suvenýr na památku. Kdo nechce přijít o překvapení, nechť se nedívá, zbylí zvědavci si mohou suvenýry prohlédnout ZDE.

Přeji všem příjemné sváteční chvíle plné odpočinku, ať už se rozhodnete je strávit kdekoliv!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

  1. – Musím přiznat, že po úvodních rozpacích a nedůvěře vůči C.A. PARTu jsem nadšená z pestré nabídky a pokaždé se má uvolnit prodej, čekám přede dveřmi jako nervózní školačka.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *