Letošní Nováčkovský turnaj končí!

| Vydáno:

Konec léta, který přinesl další školní rok a chladnější počasí, značí, že se budeme muset rozloučit i s letošním Nováčkovským turnajem Denního věštce. Účast byla malá, ale krásná vypracování přeci jen přišla a my děkujeme autorkám, které se do turnaje zapojily.

Tery Poe:
Vážené dámy a vážení lesní tvorové,
píši Vám s vypracováním Nováčkovského turnaje, o kterém jsem si přečetla v Denním věštci.

Seděla jsem tak v návštěvní místnosti a říkala si, jak bych tak mohla dohnat budoucí spolužáky, kteří se dostali do hradu už na začátku prázdnin, a v tom mi do oka padl Váš článek. V příloze tedy zasílám své vypracování a níže krátký popis.

Drabble
Představení sebe sama mi vždy dělalo potíže. Bohužel, nejsem příliš kreativní, i když kreativitu v životě vyžaduji! Proto zastávám motto, že není v životě věci, které by se kouzelník nenaučil cvičením. Mimo procvičování své kreativity, se ráda oddávám sportu: od jógy až po létaní na koštěti a v neposlední řadě také velmi ráda vařím. Pocházím z malé kouzelnické osady jménem Prskající Lhota. I přesto, že pocházím z kouzelnické rodiny, mě fascinují mudlovské výtvory a ráda bych se v budoucnu věnovala jejich studiu. To je ale tajemství, protože moje maminka, která pracuje u Svatého Munga, by ze mě ráda měla lékouzelnici.

Přesmyčky

Zapovězený les
Má představa Zakázaného lesa je hustá neprostupná zeleň plná hub, kořenů a kořínků, zpoza kterých vykukují lesní tvorové. A ano, napravo můžeme spatřit i dračí vejce v hnízdě!

Koláž
Pokud by to z koláže nebylo zřejmé, jedná se o sovu – přesněji řečeno o Výra velkého. Tělíčko je tvořeno tříbarevnou rýží, která tak krásně vystihuje jeho barevnost. Drápky jsou z půlené červené čočky. Očka z mudlovských penízků a chvosty na hlavě jsou z polévkových nudlí. Nakonec pár peříček jako křídla.

Vyprávění ZDE

Kentaur Venda:
„Drahá Tery, když jsem viděl tvé vypracování, byl jsem nadšen! Patřím mezi několik málo kentaurů, kteří se nestraní kouzelníků, a ostatní kolegy teď lituji, jelikož nemohli vidět tvou krásnou práci. Kde ti mudlové nakukali, že nejsi kreativní? Tvůj výr tvrdí přesný opak. Zeleného mužíka jsem snad jednou i potkal, ale jsou to zvláštní stvoření. Vyprávění si rád někdy poslechnu ještě jednou, připadal jsem si, jako bych tam byl s tebou. Ať už se budeš zabývat mudlovskými výtvory či lékouzelnictvím, ve světě se rozhodně neztratíš. Přeji ti úspěšný pobyt na hradě a třeba tě zahlédnu na nějaké výpravě do lesa.“

Další máme Emu Taliu. Ani ta se nenechala zadáním vystrašit a vlkodlakovi Jendovi poslala vydařené a moc hezké vypracování.

Dobrý den, děkuji za milou soutěž pro nováčky, posílám, co jsem sepsala, a přeji hezký zbytek prázdnin.

S pozdravem Ema Talia

Drabble

Tento úkol je moc těžký, protože o sobě nerada mluvím. Mluvit o sobě je takové nějaké zvláštní. Tak to vezmu kolem dokola. Ema Talia je obyčejná holka, co má ráda smích, zvířata, kamarády a kameny. Jsem snad milá, přátelská a klidná, alespoň to o mně říkají kamarádi. Maminka i tatínek pracují jako zvěrolékaři. Bydlíme v jednom malém městě v domku s velikou zahradou. Doma mám kočku, pejska a králíčka. Moc ráda chodím na procházky, čtu a píšu básničky. Ráda tančím a zpívám. Na to, že jsem kouzelnice, jsem přišla náhodou, když jsem nedopatřením obarvila nějakým kouzlem naší kočku na růžovo.

Přesmyčky
Očarovaný pergamen a jeho řešení:

Přesmyčky

  1. Oliver McCollin

  2. Oresta McCollin Vianueva

  3. Anseiola Jasmis Rawenclav

  4. Monny Whitecrow

  5. Any Dawson

  6. Mischel Binghum

Chyby ve jménech

Nimrandir Elénére – chyba byla ve jméně přehozeno n a m a příjmení místo é bylo á
Veronica Narcissa Williamsová – ve jméně k místo c, Narcissa jedno s a příjmení e místo a
Filius Orionis – počáteční písmeno F – ne M, a místo o bylo v příjmení e
Tädaus Trottertickler – ach, to jako vážně? Jméno e místo a, v příjmení i místo o a jedno t
Eillen McFir Elat – jméno na konci n, Fir – d, a poslední písmeno s místo t

Zapovězený les

Na obrázku vidíte, jak si jej představuji. Musí být moc strašidelný, hluboký a musí tam být spousta zvířat, tak jak mi o nich vyprávěla babička. Nad korunami stromů se vznášejí draci, taky sovy a pod kořeny bydlí pavouci.

Koláž

Tvořila jsem z těstovin a luštěnin. Použila jsem různé tvary nudlí a čočky. Na obrázku je Relikvie smrti a tvořilo se mi dlouho, pořád se kuličky někam uhýbaly. – směje se –

Má představa výpravy do lesa:

Myslím, že se do lesa vypravíme buď někoho zachránit, anebo pro nějaké bylinky nebo tajuplné či vzácné věci. Určitě se pořádně obleču a půjdu s lidmi, kterým věřím. Vyhlídnu si někoho statečnějšího, než jsem já, a budu se ho držet jako klíště.

O jedné takové výpravě se mi jednou zdálo… Foukal vítr a moc pršelo. Vytáhli mě z postýlky a musela jsem na výpravu se svými kamarády. Madam kolejní nám sdělila, že je v lese zraněný jednorožec a my mu musíme donést masti, jídlo a vodu. Všichni jsme pobrali, co jsme mohli, oblékli si pláštěnky a směle jsme se vydali do lesa. Šli jsme dlouho, byla velká zima, pršelo, foukal vítr. Dlouho jsme bloudili, až jsem měla strach, že jsme se opravdu ztratili. Ty zvuky lesa byly opravdu roztodivné a strašidelné. Madam kolejní nás ale dovedla ke zraněnému jednorožci. Byl to kluk a jmenoval se Alex. Měl pochroumanou nohu. Ležel v mechu, celý znavený, mokrý a prochladlý. Okamžitě jsme všichni sundali své pláště a přikryli ho. I tak mu ale bylo chladno, látka rychle promokla. Starší a zkušenější kamarádi navrhli, abychom mu postavili přístřešek. Dali jsme hlavy dohromady a začali stavět. Kluci dotáhli silné větve, my holky jsme zase nosily kapradí a velké větve, mechy a kameny. Společnými silami se nám povedlo postavit úžasný přístřešek uprostřed lesa. Alex byl v suchu. Pak mu madam namazala nožičku a šikovně obvázala. Slíbila, že se za ním zítra zastaví. Alex nám moc poděkoval a vykouzlil svým úsměvem několik krásných duhových třpytek. Pak jsem se vzbudila a stále přemýšlím, jestli někdy na vlastní oči uvidím jednorožce.

Vlkodlak Jenda:
„Milá Emo. Když mě donutili pověřili, abych se podílel na Nováčkovském turnaji, byl jsem nejdřív proti, ale jelikož ještě nezkažení nováčci a mladší studenti mají šťavnaté maso jiný a zajímavý pohled na náš svět, rozhodl jsem se tedy, že se zúčastním a úkoly připravím. Musím říct, že zklamaný jsem rozhodně nebyl. Moc chválím využití těstovin a luštěnin! Tvá tematická mozaika zachránila život před otravou tak bezmasého pokrmu, který by se ze surovin stal. Tví chlupatí společníci dokazují, že si spolu budeme skvěle rozumět. Líbí se mi, že máš kuráž. S Ďáblem ses porvala dobře, jelikož teď neležíš u něj v jámě. Vím, že se ještě potkáme, a snad se budeš těšit z kouzelnického světa.

Spolu ještě s Jane Oak, si slečny zaslouží odměnu za to, jak se s úkoly našich tvorů popraly. Přejeme vám úspěšný rok a ať na hradě najdete to, co si přejete.

Pro Denní věštec
Cassiopea Zmlklá a Lilien Emity Meissed

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *