Vánoční poselství knihovny

| Vydáno:
V posledních měsících byla knihovna pod neustálým útokem škrken, které se usídlili v připravované vánoční výzdobě. Naštěstí se podařilo tyto malé nezbedné potvůrky z knihovny vyhnat a Vánoce mohou klidně začít.


Novinky v knihovně…

Hned na úvod bych začal vánočními dárky, které se v knihovně dnešního dne objevily. Prvním z nich je Sbírka básní s fantasy tématikou, kterou dávala dohromady ještě předešlá knihovnice Lucira de Radimaru. Knihu najdete v sekci Poezie. Druhým dárečkem je prazvláštní báseň, která vznikala v útrobách Havraspáru. Jejich kolektivní Kaktusoidní mo(u)drou báseň si přečtete v sekci Kolejní tvorba. A v této sekci najdete i poslední z dárků – Povídky z Hanibalova jezera, což je sbírka povídek, která vznikala v nebelvírské věži.

Práce a pomocníci…

Domácí skřítci mají v současné době na starost přípravu dalších pěti knih, na které se můžete těšit začátkem nového roku. Knihy to budou pro čtenáře jistě velmi zajímavé a poutavé. Kromě nových knih se můžete těšit i na další výraznou pomoc, která se v knihovně objeví v novém roce.

Peníze za hádanky…

Aby těch dárků nebylo málo, nabízím všem čtenářům možnost si přivydělat. Během vánočních svátků až do Nového roku zasílejte nejrůznější hádanky do brigády B – Knihovnické práce. Za každou pěknou hádanku získáte i několik srpců, abyste měli na povánoční slevy na Příčné ulici.

Budoucnost blízká i vzdálená…

Jelikož nejsem věštec, ale jen a pouze knihovník, zaměřím se na budoucnost blízkou a plánovanou. Knihovna zažije krátké odpočinkové svátky, kdy proběhne menší rekonstrukce, ale poté se vrhne do nového roku s energií a silou. Všichni obyvatelé hradu se mohou těšit na obrovské množství knihovnických soutěží, pokračování soutěže „Píšeme společně“, několik sezení se spisovateli, odborné semináře či plánované novinky v knihách. Za zmínku stojí i aktualizace Školní kroniky a Velkolepých letopisů.

Přání knihovníka…

Všem čtenářům Denního věštce přeji mnoho šťastných a klidných chvil na hradě, spoustu pěkných knih pod stromečkem a především lásku a zdraví, neboť to jsou nejdůležitější věci v životě kouzelníků a čarodějek.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *