Závěrečná slavnost Zima 2015

| Vydáno:
Včerejším dnem oficiálně skončil školní rok Zima 2015. Na tradiční slavnosti se pak udělovala příslušná ocenění a Denní věštec u toho nemohl chybět. Kdo se dostal letos mezi ty vyvolené? To a více v následujícím článku…


Slavnost začala víceméně přesně v avizovanou sedmou hodinu večerní ve Velké síni. Pan ředitel Ronald Holms Williams všechny uvítal a rovnou předal slovo nebelvírské kolejní ředitelce Betelgeuse Orionis, která zahájila udělování cen zakladatelů.
Ty si za halasného potlesku odnesly studentky Hekatea Centaurix, Any Dawson, Oresta Vianueva a Lily Angelina Johnsonová.

Po poslední kolejní ředitelce, Elle Sutherland, byly na podium povolány zástupkyně Studentské rady, Nicolette Marique Leroy a Lucy Mysterious. Ty za studenty poděkovaly inspektorovi výuky Filiusovi Orionisovi a profesorce Mintace Orionis. Následně udělily řád Spiritus Magicus pracovníkovi Ministerstva Nimrandirovi Elénére a zástupci ředitele Matthewovi Whitecrowovi, řád Vox Scholaris pak profesorce Larrie Larstonové.

Další na řadě byli čerství absolventi zkoušek OVCE – Evangelina McLardová, Lily Peterson a Oliver McCollin – a KOZA – Filius Orionis, Gita Hrdličková a Oresta Vianueva – kterým byly předány zasloužené diplomy.

Když se slova ujala šéfredaktorka Denního věštce, Niane z Libelusie, nadešla chvíle Řádu ostrého brka. Ten byl připíchnut Nerys Heliabel Ghostfieldové za její přínos hradní novinařině. Gratulujeme!

Inspektor výuky Filius Orionis začal tím, že povýšil pět profesorů mezi profesory zasloužilé – Aki san Marino, Belatris Nithelas Malrinovou, Meredith Jane Hogan, Selenu Enail Smithovou a Serge Renina. Pokračoval udělením Picatrixova řádu čarodějů, kterým se za Zimu 2015 můžou pyšnit profesorky Mintaka Orionis, Aki san Marino a Jeanne Véronique Joyeuse.

Supervizor soutěží David Nekromacer nebyl na slavnosti přítomný, poslal ale velice kvalitní záznam, pomocí kterého byl Řád kouzelného pera udělen Martinu Javorovi i přes jeho absenci.

Poté si vzal opět slovo ředitel školy Ronald Holms Williams a poděkoval jmenovitě Davidovi Nekromacerovi, Filiusovi Orionisovi, Niane z Libelusie, Seleně Enail Smithové, Evelině van Eyck a Matthewovi Whitecrowovi za jejich příkladnou práci v sekcích hradu, které mají na starosti, a tím pádem jejich zásluhy na fungování projektu.
V této souvislosti udělil Sergovi Reninovi Řád Bradavice.

V tuto chvíli už zbývalo jen vyhlášení výsledků, které byly víceméně předem známy, ale i tak přeci jen napjatě očekávány.
Snaživcem roku se stala NaSaŠí Jackson. Dosáhla 8722 bodů.
Famfrpálový pohár si odnesla kolej Zmijozel. Na druhém místě se umístil Nebelvír, na třetím Mrzimor a na čtvrtém Havraspár.
Školní pohár pak získal Nebelvír s 52 862 body. Druhý skončil Havraspár s 49 377 body. Třetí Zmijozel získal 42 202 bodů a čtvrtý Mrzimor pak bodů 29 823.

Po rozdání ocenění, tleskání a řádném oslavení byla na čase hostina za vlání nebelvírských praporů.

DV vám přeje, abyste si náležitě užili krátké zimní prázdniny před školním rokem Léto 2015!

Pro Denní věštec
Cerridwen Lowra Antares

Komentáře

  1. – Díky za shrnutí, vyhodnocovací úvodka nikde a člověk aby hledal, kdo dostal řád, v soukromých zdrojích 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *