Móda Závěrečné slavnosti

| Vydáno:
Známá londýnsko-pařížská módní stylistka, kritička, inovátorka, recenzentka a v neposlední řadě návrhářka Veena J. Paltrow svolila, že bude pro Denní věštec občasní formou hodnotit hradní módu za pomoci redaktorských paparazzi. V tomto prvním článku bude hodnotit módu Závěrečné slavnosti.

Zdravím čtenáře Denního věštce, nebudu se nijak představovat, myslím, že každý, kdo alespoň trochu rozumí módě, mě zná. Než se ale vrhnu do hodnocení či komentování vašich úžasných oblečků, dovolím si pár vět o způsobu, jakým hodnotím, a o tom, co je pro mě v módě důležité.

Jde hlavně o sladěnost a počet kousků, které máte na sobě. Je poměrně jednoduché všechno sladit do jedné barvy, nejčastěji černé, a ještě si pro jistotu na sebe vzít tři kousky oblečení. Pravým módním uměním je sladit dohromady alespoň dvě barvy ve více jak pěti částech ošacení, včetně nejrůznějších doplňků jako je kabelka, brýle, náhrdelník atd. Zároveň jde o to vypadat nepřeplácaně, nepřekombinovaně a v souladu s příležitostí, na jakou si oblečení berete.

Závěrečná slavnost by měla být přehlídkou slavnostních rób a společenských obleků. Šaty můžou těsně obklopovat vaše křivky, ale rozhodně by neměly být vyzývavé či dokonce vulgární. Délka šatů by měla sahat minimálně pod kolena. Je zima, takže jsou přípustné všelijaké kožešiny a zimní dekorace. A jelikož se jedná o školní Závěrečnou slavnost, je žádoucí, aby studenti ve svých róbách ctili barvy své koleje, to samozřejmě neplatí pro profesory. Ti mohou barvu zvolit jakoukoli, ale plusem je, když jde o trendové barvy.

Trendem letošní zimy jsou především tyto barvy: jemné pastelové barvy, vyjma citrónové, která může být i výraznější, všechny odstíny hnědé a červené, může být i lehce přimíchána černá, šedá a bílá, dále pak fialová a ostře modrá. A ještě jedna věc. Je mi jasné, že studenti nemají na drahé nové oblečení, a tak nehodnotím stav oblečení. Jinými slovy obnošený kousek se rovná novému kousku.

První čtveřice ulovených fotek:

Hekatea Centaurix: Nebelvírská prefekta umí jít své koleji příkladem. Skvěle sladila červené šaty v barvě koleje se zlatými a černými doplňky. Velkým plus je pak zimní kožíšek na ramenou.

Celkově *****

Any Dawson: Říká se, že v jednoduchosti je síla. A platí to i v módním odvětví, ale musí se u toho přemýšlet. Vzít si japonské kimono na Závěrečnou slavnost není nejlepší volba. Kimono bych si vzala do čajovny, do japonské zahrady, na párty v japonském stylu nebo jinou akci s japonskou tematikou. Co chválím, je akademická čapka. Závěrečná slavnost je ideální příležitost pro oprášení akademické čapky.

Celkově ***

Oresta Vianueva: Krásné kytky. Věřím, že je Oresta dostala od nějakého ctitele. Také chválím krásné botičky. Bílá barva se hodí snad ke všemu. Bohužel chvála se nedá říct o róbě. Šaty jsou pěkné, ale na Závěrečnou slavnost příliš vyzývavé. Fábor v kolejní barvě, která neladí k šatům ani botám, se také na slavnost moc nehodí.

Celkově ***

Lily Angelina Johnsonová: Primuska zmijozelské koleje také ví, jak jít ostatním členům koleje příkladem. Vše je krásně a elegantně sladěno do zeleno-bílé barvy. Jak je vidět na zeleném dárečku, i Lily má ctitele, který ji rád zahrnuje dary. Trošku mi tam nesedí zelená žabka, ale pokud je to nějaký kolejní symbol, proč ne.

Celkově *****

Druhá čtveřice ulovených fotek:

Betelgeuse Orionis: Nenacházím slov. Tohle je róba všech rób. Skutečně nádherné šaty. Madam, doufám, že mi svěříte, kdo vám tak nádherné šaty ušil. Takhle přesně mají vypadat šaty na hradní slavnost. Jsou dokonalé. Jen… jde o šaty bez ramínek, proto by bylo příhodné doplnit je náhrdelníkem, ideálně s rubínem nebo granátem.

Celkově *****

Larrie Larstonová: Opět musím říct nádherná róba. Velice chválím množství doplňků. Stříbrná se k modré skutečně báječně hodí. I když jsou i tyto šaty bez ramínek, zde náhrdelník nechybí díky rafinovanému výstřihu.

Celkově *****

Nicholas McElen: Další úlovek z řad profesorstva. Chválím úžasný společenský hábit skvěle sladěný s kloboukem. Docela roztomilý mi přijde balonek se jménem obdivované osoby. Alespoň každý hned ví, čí je profesor fanoušek. Co ale musím zhodnotit záporně, jsou tenisky a kalhoty. Něco takového se na slavnost vůbec nehodí a snižuje to celkové hodnocení.

Celkově ****

Elle Sutherland: Profesorka zvolila přiléhavou černou róbu bez výstřihu. Šaty jsou velice elegantní, ale strohé, proto je potřeba je oživit vhodnými doplňky. Barevný pásek sladěný s kabelkou nebo čelenkou by celkovou strohost oživil.

Celkově ****

Třetí čtveřice ulovených fotek:

Nicolette Marique Leroy: Zdá se, že kolejní primusové a prefekti vědí, jak jít příkladem. Krásné sametové šaty sladěné s bílými střevíčky a doplněné vhodnými doplňky. Jediné, co je trochu škoda, je, že slečna na hradní slavnosti působí jako studentka zmijozelské koleje.

Celkově *****

Lucy Mysterious: Jsem nadšená. Tohle je naprosto úžasné. Myslím, že za Lucy se musel na slavnosti každý alespoň jednou otočit. Šaty jsou sice krátké a zdály by se nevhodné na hradní slavnost, ale Lucy to vyřešila elegantními černými punčochami. Vše je skvěle sladěno s lodičkami a doplňky v podobě stuhy do vlasů a výraznými náušnicemi. Barevná kombinace je zvolena důmyslně bez kolejní příslušnosti.

Celkově *****

Nimrandir Elénére: Bývalý ředitel také ví, jak se na školní slávu obléknout. Slušivý černý hábit skrývající béžový společenský oblek působí elegantně a spolu s osobním domácím skřítkem, lucernou a pergamenem i autoritativně. Jen škoda toho úrazu hlavy. Pan Elénére se sice svůj úraz pokusil zamaskovat kloboukem, ale bohužel se to moc nepovedlo.

Celkově *****

Matthew Whitecrow: Na Matthewovi je vidět, že i zaměstnanci hradu vědí, jak se odít na Závěrečnou slavnost. K jeho modelu nemám co dodat. Elegantní a sladěný.

Celkově *****

Závěrečná dvojice ulovených fotek:

Evangelina McLardová: Nemám nic proti školním uniformám, zvláště na škole. Dokonce i na školní slavnosti mají své místo. Zvláště u méně majetných studentů. Jsou pěkné a reprezentativní. Jen – na takové slavnosti je potřeba zakrýt si nohy, třeba za pomoci kolejních punčoch. A také by to chtělo sundat si roušku a odložit lucernu. Chápu, že se Evangelina nechce od někoho nakazit, ale vypadá to nepěkně.

Celkově ***

Lily Peterson: Krásná červená róba doplněná o náhrdelník a bílou kytičku od ctitele. Jak už jsem psala výše, na školní Závěrečnou slavnost se akademická čapka víc než hodí. Moc pěkné, Lily.

Celkově *****

Pro Denní věštec

Veena

Komentáře

  1. – Ale vždyť to druhé je naše Lucy! Kdepak Dawsonka, ta byla výjimečně na slavnosti jen v jednom vydání. 🙂

  2. – Ti skřítci! Svěřte jim pečlivě sestavené album a udělají z toho puzzle! +zkouší to zamluvit a svést na skřítky+ Ehm… Tak nějak to bylo. Zcela určitě. +zazubí se+ Každopádně! Děkujeme na upozornění a ještě během večera napravíme – přece jen by byla škoda, kdyby slečna Lucy přišla o krásných pět hvězdiček!!

  3. :)) – moc krásný článek a povedený!

    a já se musím jako ohradit na ty kalhoty a bot, jako! 😛 nemůžu za to, že na trhu neexistuje nic, co by se k viktoriánskému stylu hodilo, a navíc se mi ještě líbilo 😉 slimky fakt ne-e, a drtivý dopad jsou prakticky jediné kalhoty, které jsou povedené, nositelné, nepřilepené na nohách a tak obecně 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *