Zmijozel hravě porazil Nebelvír

| Vydáno:

Zmijozel 250:40 Nebelvír

Dnešní zápas začal poněkud netradičně – obě kapitánky potvrdily připravenost svých týmů rovnou dvakrát a zvedla se vlna zmatku. Zmijozelská dušice Marguerita panicky hledala řešení, jak se na tribuně rozpůlit, ale nakonec se teorie nebelvírské madam kolejní Esperanzy o hře se dvěma camrály, dvěma zlatonkami a čtyřmi potlouky vyřčená samozřejmě ze srandy nepotvrdila a na hřiště nastoupily „pouze“ dva týmy, jeden z každé koleje.

Camrálu dnes kraloval Zmijozel, který ho držel ze 72 % a střílel celkem 20x. Nebelvír se camrálu zmocnil jen 8x (28% držení camrálu), ale oba týmy měly nakonec stejnou úspěšnost svých střel – 50 %. Nejvíce camrálů ukořistila Inees (10), která v tomto zápase také vstřelila nejvíce gólů (5). První gól ale padl od nebelvírského týmu a zaznamenala ho Elizabeth v 2. minutě zápasu. Po něm následovalo několik podařených zákroků od brankářek Astorie a Emmy a v 10. minutě nás čekal další nebelvírský gól, tentokrát od Melisy (0:20). Zmijozel na sebe nenechal dlouho čekat a ve 14. minutě vstřelila první zmijozelský gól Inees. Poté dvakrát po sobě brankářka Emma vyblokovala další pokusy Inees a Kiry, ale na Ontariu už nestačila, a ta tak ve 20. minutě srovnala skóre na 20:20. Následoval další pokus Ontarie i Inees, ale Ontarii zabránila v gólu Emma a Inees pro změnu konstrukce obruče. Pak se to ale vše zvrhlo – na hřiště přišla madam kolejní Zmijozelu Veronica Narcissa Williamsová a skandálně odhalila zpod svého hábitu kotníky. Zamýšlené rozptýlení nebelvírské brankářky se vydařilo a Zmijozel se gólem od Inees dostal ve 26. minutě do jednogólového vedení (30:20). Na další gól jsme si ale museli počkat, neboť Emma předváděla u obručí neuvěřitelné zákroky a úspěšně chytila čtyři střely po sobě, načež se nechal Nebelbrach slyšet, že „dát Emmě gól by chtělo čtvrtou obruč“. Ta nakonec ale potřeba nebyla, protože Inees ve 36. minutě konečně Emmu prostřelila. Následovala ji její kolegyně Kira a Zmijozel ve 38. minutě vedl 50:20. Na to zareagovala Melisa gólem ve 40. minutě, ale Kira vzápětí vrátila Zmijozelu třígólový náskok (60:30). Ve 44. minutě se pokusila zabojovat Elizabeth, ale její gól byl pro Nebelvír poslední, ostatní snahy nebelvírským střelců šikovně zmařila brankářka Astoria. Její kolegyně z lvího týmu ke konci zápasu ale takové štěstí neměla a obdržela hned čtyři góly po sobě – dva od Inees (46. a 52. minuta) a dva od Kiry (48. a 54. minuta). Skóre vyskočilo na 100:40 a zůstalo tak až do chycení zlatonky.

Na pálce Zmijozel kompletně převálcoval Nebelvír. Nejenže hadí letka kontrolovala potlouky z 64 % a Nebelvír jen ze 32 %, ale srazila za hodinu zápasu 6 hráčů, zatímco lvi pouze jednoho. Na rozdíl od předešlého zápasu bylo červené družstvo na odrážečích oslabeno a nepodávalo zdaleka tak dobré výkony. Zato Zmijozelu se dařilo skvěle – získal celkem 33 potlouků (Nebelvír 16) a jeho odrážečka Maya byla nejúspěšnějším odrážečem zápasu. Odpálila celkem 20 potlouků, a ani jednou neminula. Také se jí podařilo shodit nejvíce protihráčů (3). První potlouk ale odpálil Connor a za cíl si v 1. minutě vybral Loralei. Ta svým druhým potloukem v 5. minutě poslala k zemi střelkyni Elizabeth, kterou vzápětí Connor pomstil a shodil Loralei z koštěte. Nahradila ji Sooyeon, která už na postu zůstala do konce zápasu. Spolu s Mayou se pustila do nebelvírské střelkyně Cally, ale ta se na koštěti držela tak výborně, že ji k zemi dokázal poslat až pátý potlouk odpálený Sooyeon ve 14. minutě. Po střelkyních přišli na řadu odrážeči, a tak Skylar schytala dvě rány potloukem, jednu od Mayi a jednu od Sooyeon v 17. a 18. minutě. Maya pak zvládla třikrát po sobě trefit jejího kolegu Connora a na čtvrtou ránu ho ve 26. minutě poslala k zemi. Vystřídala ho prvačka Jane, které se její jediný odpal ve 29. minutě nepovedl. Nepovedeným odpalem začala své odrážečské působení v zápase i její patronka Simelie, která vystřídala Skylar, jež se šla připravit na chytání zlatonky. Vykoupení se jí dostalo po pár minutách, kdy ihned po nástupu do hry trefila chytačku Loralei. Potlouku se nevyhnula ani druhá chytačka – ve 32. minutě obdržela ránu od Sooyeon a ve 34. ji potlouk od Mayi shodil z koštěte. Naštěstí už měla po průletu překážkami, a tak její náhradnice Newika nezaostávala za Loralei. Merlinužel ale ani Newika nevydržela na koštěti dlouho a po třech ranách potloukem se ve 39. minutě odporoučela na střídačku. Shození si nadšeně připsala Sooyeon a její kolegyně Maya se zaměřila opět na Skylar, která se zrovna vrátila do hry. Po jedné ráně ve 42. minutě ji druhým potloukem ve 44. minutě srazila z koštěte a Zmijozel skoro oslavoval. Maye se totiž podařilo shodit Skylar ještě před průletem překážkami, a tak měla zelená chytačka na zlatonce cennou převahu. Nebelvír se mezitím zaměřoval na střelkyni Inees a odrážečku Sooyeon, které obě utržily pár ran potloukem, ale ani jedna je neshodila. Následující dva potlouky padly na Newiku, ale ta se včas stihla vystřídat se Skylar, a tak ji zmijozelské odrážečky nedostaly. Následovala přetahovaná o potlouky, kdy v jednu chvíli odpalovali červení a po nich hned zelení. Cílem hadů byla Skylar a lvi se nejvíce trefovali do Inees, ale ani jednomu týmu už se nepodařilo do konce zápasu nikoho shodit.

Chytačky Loralei a Skylar naskočily na koště bleskovou rychlostí a stejně rychle se vyhýbaly překážkám. Loralei ale nastoupila na koště o pár vteřin dříve, neboť před Skylar naskočila ještě Melisa, která si tak splnila magíka Záskok. Loralei měla hru o něco jednodušší, jelikož nebelvírští odrážeči hrály, jako by neexistovala a odpalovali potlouky na odrážečku Sooyeon a střelkyni Inees. Její soupeřka Skylar merlinužel pod palbou potlouků byla a potkalo ji několik pádů. Její pád ve 44. minutě před průletem překážkami dal výraznou převahu Loralei, kterou ona ani její náhradnice Newika už nedokázaly stáhnout. Každým průletem posouvala Loralei zlatonku dál, až se jí podařilo ji v 58. minutě zápasu chytit. Zmijozel díky ní zvítězil nad Nebelvírem s finálním výsledkem 250:40. Nebelbrachův pokřik „věřte nebo ne, zlatonka to rozhodne“ tedy krásně dostál svému významu.

Ohlasy hráčů

Manon Černozobá (kapitánka): Za mě to byl skvělý zápas. Ze začátku jsem se trochu bála, že nebudeme mít moc camrálů, ale jen co jsem slezla ze střelce to šlo. směje se V druhé polovině zápasu mě trochu překvapila strategie nebelvíru. Těžko říct, jestli se jim vyplatila. Nakonec hrála roli jen náhoda chycení zlatonky. Jsem hrdá na Lorču, která zlatonku chytila. Celý tým hrál skvěle a zaslouží si pochvalu. Nebelvír taky nehrál špatně. Já jsem si zápas užila. Doufám, že i všichni ostatní. usměje se

Loralei Silwerin: Tak pro začátek bych chtěla poděkovat celému týmu a svým fanouškům za naprosto skvělou podporu. ❤ Tyhle poslední zápasy si vážně moc užívám. culí se a mazlí zlatou v ruce Už mi chybí jen ta s Havraspárem. mrkne na Ayuš Muhaha!

Mira Jay Michaels (kapitánka): Tak dnešní zápas dopadl poměrně očekávaně. – usměje se – My jsme jako tým svá letošní očekávání již ale předčili, takže, ačkoli jsem trochu zklamaná a přiznám, že před zápasem jsem doufala, že vyhrajeme, jako ostatně doufá každý před vlastním zápasem, jsem spokojená.
Náš tým se držel hezky, jsem na ně hrdá a moc jim děkuji, že i prohru berou se ctí.
Přeci jen, ke sportovnímu životu patří i prohry, a s tím nikdo nic neudělá.
Já tedy velmi gratuluji k pěkné výhře zmijozelským, kteří si to určitě také zaslouží.
Abych ale trochu okomentovala fandění týmů nerada to říkám, ale atmosféra byla v porovnání se zápasem proti Havraspáru hustší, někteří se svými pokřiky šli trochu přes mrtvoly. Jsem ale ráda, že hráči obou týmu se toho neúčastnili a soustředili se na hru, která se jinak velmi vydařila. – usměje se –

Emma Ellie Lewis: Tenhle zápas byl po letech můj druhý a zároveň předposlední, který jsem odehrála.
Rozhodně jsem si ho užila více, než ten dvouhodinový s Havraspárem. I když u tohohle mi chyběl ten počáteční stres.
Každopádně mě zmijozelští nenechali odpočívat a pořádně jsem si protáhla ztuhlé kosti, což je za mě velké plus, tohle mi chybělo.
Jako celek to byl dobrý zápas. Obě strany se rvali jak o camrál a potlouky, tak i o zlatonku. Nelze říci, kdo měl převahu, nebo kdo byl lepší. Když si to tak vezmu tak to bylo svým způsobem vyrovnaný zápas. Tedy vzhledem k úrovním a věku nebelvírského družstva. Zmijozelu jsme výhru nenechali zadarmo.
A už se nemůžu dočkat posledního zápasu své kariéry.

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Kira Mae Spencer, Manon Černozobá
2. střelec: Inees Rut Gowstring
3. střelec: Ontaria Emori Reyes
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Loralei Silwerin, Sooyeon Choi
2. odrážeč: Maya Prinz
chytač: Loralei Silwerin

Nebelvír:
1. střelec: Melisa PestráMira Jay Michaels, Eame Vórimar
2. střelec: Calla TorováElizabeth Katherine Arlenová
3. střelec: Elizabeth Katherine Arlenová, Eame Vórimar, Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Connor Ian McBrownnies, Jane Oak
2. odrážeč: Skylar Blair Anderson, Simelie Mallorny
chytač: Melisa Pestrá, Skylar Blair Anderson, Newika Shelley Lovecraft

Pro Denní věštec
Aya Watanabe

Published by

Aya Watanabe

Redaktorské činnosti se začala věnovat až v 7. ročníku na konci Zimy 2019 (na prvotinu v podobě reportáže z celohradní aukce, kterou napsala pro někdejší spolek Pra-se-kou-mág ve svém 1. ročníku, raději často zapomíná), kdy napsala první článek pro Corvina Declaratio, do kterého od té doby aktivně přispívá. V Zimě 2021 se dokonce stala jeho šéfredaktorkou a v šéfredaktorském křesle seděla dlouhých sedm školních let až do konce Zimy 2024. Její stůl v corvinovské redakci zdobí dvě UNC sošky za Šéfredaktorku roku 2021 a 2022. Pro Denního věštce začala psát až na konci Léta 2020 a věnuje se výhradně reportážím z famfrpálových zápasů a tématu famfrpálu obecně, neboť s ním má dlouholeté zkušenosti z vedení havraspárského týmu a hraní na zápasech. Vedle toho ještě do Denního věštce přispívá články z celohradních srazů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *