Mrzimor s Nebelvírem píší historii: Zápas skončil remízou!

| Vydáno:

Mrzimor 200:200 Nebelvír

Večerní zápas mezi Mrzimorem a Nebelvírem začal velice zábavně. Pan profesor McCollin přišel v nestranném outfitu v červeno-žlutých barvách, ale v ruce měl mrzimorské mávátko, pravděpodobně mu jej vrazila jeho manželka madam Oresta. To se nelíbilo Princess a Pitrysovi, a tak se snažili pana Olivera přetřít načerveno. Madam Oresta vyhrožovala Pitrysovi, že na něj vylije kýbl žluté barvy, ale než tak stihla učinit, zápas začal. V tu chvíli ještě nikdo nevěděl, že se zrovna tento zápas zapíše do historie famfrpálu velkým písmem.

S camrálem se vedlo dnes večer lépe Nebelvíru, který ho držel z 67 % a v jeho střílení byl úspěšnější (65% úspěšnost střel). Mrzimor měl camrál jen z 33 % a nebelvírskou brankářku Emmu téměř nemohl prostřelit, a tak úspěšnost žlutých střel je pouze 31 %. Nejvíc camrálů ukořistila Melisa (13), která byla také nejúspěšnější střelkyní celého zápasu, neboť vstřelila i nejvíce gólů (10). Ze začátku se na camrálu dařilo více Mrzimoru a první čtyři střely padly od žlutých střelců. Úspěšná byla ale až ta čtvrtá od Theodora v 8. minutě, zbytku krásně zabránila brankářka Emma, která v průběhu zápasu získala přezdívku „neprůstřelná“. Theodor povzbuzený svým prvním gólem dal vzápětí druhý a Mrzimor byl dva góly ve vedení (20:0). Pak se ale camrálu chopil Nebelvír a chudák Ben se ocitl pod camrálovou palbou. Sotva se u obručí zorientoval, už mu tam nebelvírské střelkyně poslaly tři góly. Dva z nich vstřelila Melisa (16. a 18. minuta) a jeden Calla (20. minuta). Ve 26. minutě přidala Melisa ještě jeden a skóre se vyhouplo na 20:50, kde nějakou dobu zůstalo, neboť Emma předváděla neuvěřitelné výkony a vykryla tři mrzimorské camrály v řadě. Její protivník Ben tolik úspěšný nebyl a góly spíš dostával, než chytal. V poměrně krátké chvíli prolétlo jeho obručemi sedm nebelvírských camrálů, jeden od Trixie (36. minuta), jeden od Elizabeth (44. minuta) a pět od Melisy (40., 46., 48., 52. a 54. minuta). Skóre najednou vyskočilo na 20:120. V 56. a 58. minutě se k camrálu konečně dostal Mrzimor, ale kapitánka Selina brankářku Emmu nepřekonala ani jedním z nich. Pak se do toho opět opřel Nebelvír a do mrzimorských obručí poslal čtyři camrály za sebou. První hodila Melisa v 60. minutě a další tři přiletěly z rukou Elizabeth (62., 64. a 66. minuta). Skóre 20:160 se mrzimorské kapitánce nezdálo, a tak ho v 70. minutě stáhla na 30:160. Nebelvírské střelkyně se poté opět chopily camrálu, ale najednou jako by proti Benovi neměly šanci. Výborně vykryl tři střely a čtvrtý camrál v 78. minutě už připadl jeho týmu a body jezevcům připsala Cassiopea (40:160). Další dva camrály ukořistily nebelvírské střelkyně, ale gól se podařil vstřelit jen Calle v 80. minutě, Melisu Ben zkušeně zablokoval. Stejný osud potkal vzápětí Klotyldu, které camrál chytila neprůstřelná Emma. V 86. minutě vstřelila gól Melisa a v 88. minutě ji následovala Selina (50:180). Ta tak vstřelila poslední gól pro Mrzimor, pak už skóroval jen Nebelvír, a to v 90. minutě Elizabeth a v 94. Calla, která zaznamenala poslední gól (50:200) zápasu těsně před chycením zlatonky, a společně s mrzimorským chytačem tak zajistila remízu.

Potlouk se dnes nemohl rozhodnout, u kterého týmu se mu líbí více, a tak poletoval od jednoho k druhému. O trochu více ho to ale přece jen táhlo k mrzimorským, kteří ho kontrolovali z 57 %. Povedlo se jim také dohromady shodit 9 protihráčů a 6 z nich srazila nejobávanější odrážečka zápasu Katie, což je přesně o jednoho více, než shodil za celý zápas Nebelvír dohromady. Své přezdívce Katie dostála, když ve 3. minutě na první ránu srazila z koštěte nejsilnější střelkyni Nebelvíru Melisu. Ta za první půlhodinu schytala celkem pět ran potloukem a po úvodním pádu ve 3. minutě spadla ještě ve 28. minutě, tentokrát ji ale srazila Helen. Cílem nebelvírských odrážečů byla před nástupem chytačů především kapitánka Selina a odrážečka Helen. Obě dostaly čtyři rány potloukem a jednou se díky Skylar podívaly na střídačku – Helen v 5. a Selina v 15. minutě. Ve 30. minutě naskočili na své posty chytači Skylar a Mark a odrážeči zaměřili svou pozornost na ně. Oba během zápasu schytali podobný počet ran potloukem. Marka trefili Connor, Josefína a Simelie 14x a Skylar byla pod palbou Helen a Katie 13x. Oba také byli během zápasu třikrát shozeni ze svých košťat. Za Markův pád dvakrát mohla Josefína (50. a 61. minuta) a jednou Simelie. Skylar spadla z koštěte pokaždé kvůli Katie (57., 71. a 81. minuta) a vždy za ni naskočila náhradnice Newika, ovšem kromě posledního pádu v 81. minutě, kdy Newice ještě neuběhla povinná pauza, a tak díru vyplnila Trixie. Již zmíněná Newika byla terčem jezevčích odrážečů sedmkrát, a i když spadla z koštěte pouze dvakrát, pokaždé to bylo necelou minutu před průletem, a to se stalo Nebelvíru osudným. Díky dobře mířené ráně Katie ve 44. minutě a Helen v 87. získal Mrzimor převahu na zlatonce, na kterou Nebelvír nestačil.

Chytači Mark a Skylar sváděli litý boj už od začátku a bok po boku prolétávali překážkami. Jejich cesty se rozdělily ve 44. minutě, kdy Katie shodila z koštěte Newiku, která se v 38. minutě prohodila se Skylar. Katie se ji podařilo srazit těsně před průletem, a tak Skylar o jeden průlet zaostávala. Chvíli po pádu Newiky byl sražen i Mark, ale na rozdíl od ní stihl proletět překážky těsně před tím, než ho Josefína nemilosrdně poslala na zem. Obdivuhodná rychlost a obratnost mrzimorského chytače se vyplatila a jeho náhradník Theodor měl při nástupu do hry ideální výchozí pozici – zlatonku ve středu hřiště. V 61. minutě už seděl na chytači opět Mark a zlatonka se po jeho průletu překážkami poprvé objevila celá za středovou značící čárou. Ihned po průletu ho opět shodila Josefína, ale Mrzimoru to na zlatonce nijak neuškodila, neboť Mark byl opět dostatečně rychlý a překážky stihl proletět. Theodor zlatonku o kousek posunul a v 71. minutě po průletu Marka, který už se zase vrátil do hry, se zlatonka pohybovala ještě dál od středu hřiště než předtím. Nebelvírské chytačky Skylar i Newika dělaly, co mohly, ale zlatonku na střed vrátit nedokázaly, natož získat nad ní převahu. Tu získal naopak Mrzimor v 81. minutě, kdy Katie srazila Skylar a Newika musela ještě povinně odpočívat, a tak na chytače naskočila Trixie. Ta pouze zaplňovala díru a do akce se raději nepouštěla, neboť má na postu jen 3. úroveň. Mark hned nato prolétl překážky a jeho převaha na zlatonce už byla opravdu velká, a dokonce byl ještě o průlet napřed. Když v 83. minutě naskočila konečně na koště Newika, byl Mark v půlce cesty za zlatonkou a o minutu později už opět proletěl překážky a zlatonku dotlačil ještě dál. Další převahu zajistila Markovi Helen, když v 87. minutě shodila Newiku opět těsně před průletem překážkami. Chvíli předtím, než překážkami proletěla Skylar, která ji vystřídala, se jimi propletl Mark a zlatonka už poletovala u nebelvírských odrážečů skoro na samém konci hřiště. Merlinužel pro Marka to nebyl on, kdo ji nakonec polapil, neboť ho v 92. minutě srazila Simelie a zlatonku tak chytil jeho kolega Theodor. Ve chvíli, kdy ji lapil, měl Mrzimor 50 bodů a Nebelvír 200, jelikož těsně před chycením zlatonky vstřelila Calla 20. gól. To znamenalo jediné – remízu. Prvně byly slyšet nadšené výkřiky mrzimorského týmu, pak je ale vystřídal zmatek. „co teď?“, „ohooo“, „nene! Ty kokos!!“ a „to jsem ještě neviděla!“ byly bezprostřední reakce hráčů i fanoušků na historicky první famfrpálovou remízu.

Ohlasy hráčů

Selina Garcia (kapitánka): Zápas s Nebelvírem beru osobně jako ten nejhezčí z téhle sezóny. Ač nám plno hráčů odešlo a nemáme tak svěle vytrénovaný tým jako jiné koleje, pořád jsme se o pohár chtěli porvat, ať se děje, co se děje. Nebelvír hrál užásně a má opravdu velice silné a talentované střelkyně. Upřímně, než začaly zápasy, tak nějak jsem počítala s tím, že dostaneme na budku. Štěstí nás ale neopustilo a nevedli jsme si vůbec špatně. Ben, ačkoli je teprve v prvním ročníku, tak se myslím, předvedl parádně jako nový talentovaný brankář. Věřím, že v budoucnu nám ještě toho spoustu ukáže. – usměje se – I když jsme chytili zlatou a počítala jsem s tím jako bychom vyhráli, za což moc děkuji Theovi, zápas je veden jako remíza, ale budiž, nám to nevadí. – usměje se – Pokud se nic nezmění, jsme rádi i za to druhé místo v tabulce. Děkuji jezevčímu týmu, že to nikdy nevzdal a stále bojují a snaží se, jsem na vás hrdá! Nebelvíru znovu děkuji za super zápas a zase v příštím roce! – usměje se –

Theodor Mudd: Do zápasu jsme šli s tím, že si ho především chceme užít. A když zlatonku Mark nebo já chytneme, bude to jen bonus. V kabině jsme si načrtli určitý plán a ten nám vycházel. Holky na odrážečích udělaly spoustu práce. Stejně tak Ben v bráně a Mark, který se prokousával převahou na zlatonce. Až to bylo k neuvěření, jak se tam nahoře držel. Nastoupil jsem proti letos odcházející Emmě do profiligy a poslat jí tam dva góly byl parádní pocit. I když ne takový jako chytit první zlatonku.
Nebelvír ale hrál taktéž úžasně. S každým potloukem od Connora a Josefíny jsem se bál, kdo půjde dolů. Stejně tak s góly sázející Melisou a Callou. Na to, jak jim zlý jazykové nevěřili, že vůbec letos sestaví tým, dali dohromady správnou partu, která předváděla úžasné zápasy.

Mira Jay Michaels (kapitánka): Tak a jsem tady a vyjadřuji se k našemu poslednímu zápasu sezóny. Jsem smutná a zároveň potěšená a hrdá – je to hodně zvláštní pocit, se kterým se zas tak často nesetkávám.
Holkám, které letos končí, jsem výhru nesmírně moc přála. Místo toho se jim ale dostalo jiné nezapomenutelné události – došlo na remízu a to už tady prý dlouho nebylo. Já jsem si zároveň během svých prvních třech zápasů odkapitánovala hned tři různé výsledky, což jen tak někdo říct nemůže.
Oba týmy hrály dobře, já ale vychválím ten svůj – celou dobu si fandili mezi sebou a vůbec jsem na konci měla v očích slzy dojetí. Budu se opakovat, ale co už, nedokážu si představit lepší partu lidí, se kterou bych měla hrát famfrpál, takže pokud to čtete, koukejte chodit na tréninky! – směje se –
Atmosféra mezi týmy byla zase moc příjemná – fanoušci fandili jak se patří a rozhodně jich nebylo málo, dokonce se objevilo i několik tváří z ostatních kolejí.
Vzhledem k tomu, jak zápas skončil, je těžké říct, kdo vlastně vyhrál, tak jako tak ale gratuluji Mrzimoru, hlavně za úžasný a naprosto nečekaný výkon jejich brankáře Bena, který ukázal, že má vážně talent.
Z našeho týmu chválím pořád všechny, chválím hlavně holky, které letos končí, doufám, že jste si se mnou svou poslední sezónu užily. – usměje se –
No, a co ještě říct? Famfrpál mi přirůstá k srdci, stejně jako můj tým a na každém zápase jen dokazují, že si to rozhodně zaslouží, to a ještě mnohem víc. – usměje se –

Melisa Pestrá: Zápas s Mrzimorem byl v mnoha ohledech jedinečný.
Jednak to byl první zápas, který naše kolej hrála večer. Pro mě a dvě další lvice zároveň byl utkáním posledním. A navíc také skončil remízou. Což se stalo snad úplně poprvé.
Na svůj tým jsem pyšná. Každý jeho účastník si vedl skvěle. Jsem na ně hrdá. Bojovali jako praví lvi. A je mi ctí, že jsem do tak bezva party bojovníků mohla patřit.
Mrzimoru děkuji za zajímavý noční zápas. Gratuluji jim k chycení zlatonky.
A děkuji také všem fanouškům, kteří hráče na hřišti podporovali a vytvářeli tam příjemnou atmosféru.

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Nebelvír:
1. střelec: Melisa PestráEame Vórimar
2. střelec: Trixie Deliah SinclairCalla Torová
3. střelec: Elizabeth Katherine Arlenová, Eame Vórimar, Calla Torová
brankář: Calla Torová, Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Josefína Koumálková, Simelie Mallorny
2. odrážeč: Skylar Blair Anderson, Connor Ian McBrownnies
chytač: Calla Torová, Skylar Blair AndersonNewika Shelley Lovecraft, Trixie Deliah Sinclair

Mrzimor
1. střelec: Selina Garcia, Klotylda Malíková
2. střelec: Theodor Mudd, Klotylda Malíková
3. střelec: Cassiopea Zmlklá
brankář: Ben Gobha
1. odrážeč: Helen Miltonová, Ciel Revede Miel
2. odrážeč: Katie Ackerman
chytač: Mark William Callaway, Theodor Mudd

Tímto nezapomenutelným a do posledního okamžiku napínavým zápasem završil Nebelvír i Mrzimor svá letošní utkání. Remíza, která z toho vzešla, nepřipsala žádnému týmu výhru ani prohru, a tak Nebelvír i Mrzimor zůstávají v tabulce ŠFM na jedné výhře a jedné prohře (přesto, že hráli 3 zápasy), avšak Mrzimor má k tomu o zlatonku navíc. I přesto se zdá být výsledek letošního ŠFM jasný, ale pro jistotu si počkejme, jak dopadne zápas Havraspáru a Zmijozelu 22. ledna 2021 v 9:00.

Pro Denní věštec
Aya Watanabe

Published by

Aya Watanabe

Redaktorské činnosti se začala věnovat až v 7. ročníku na konci Zimy 2019 (na prvotinu v podobě reportáže z celohradní aukce, kterou napsala pro někdejší spolek Pra-se-kou-mág ve svém 1. ročníku, raději často zapomíná), kdy napsala první článek pro Corvina Declaratio, do kterého od té doby aktivně přispívá. V Zimě 2021 se dokonce stala jeho šéfredaktorkou a v šéfredaktorském křesle seděla dlouhých sedm školních let až do konce Zimy 2024. Její stůl v corvinovské redakci zdobí dvě UNC sošky za Šéfredaktorku roku 2021 a 2022. Pro Denního věštce začala psát až na konci Léta 2020 a věnuje se výhradně reportážím z famfrpálových zápasů a tématu famfrpálu obecně, neboť s ním má dlouholeté zkušenosti z vedení havraspárského týmu a hraní na zápasech. Vedle toho ještě do Denního věštce přispívá články z celohradních srazů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *