Valentýnská módní policie

| Vydáno:
Hradem se prohnal Valentýn. Růžově se po něm zaprášilo. A nám nezbývá než vzpomínat: Komu to na svátek zamilovaných slušelo? Komu moc ne? A kdo jsou módní král a královna Valentýna?

Na svátek zamilovaných se u Srdcové královny prodávala nová růžová růžovoucí kolekce od profesorky Seleny Enail Smithové a jejích pomocnic Clei Haliové a Kate Resey . Kdo mohl, nakupoval, kdo neměl peníze, vytahoval loňské kusy. Většina obyvatel hradu se snažila ozvláštnit svůj všední zjev a dodat si srdcovitosti. (Výjimku tvořila většina zmijozelských s jejich antivalentýnskými náladami.) Problémem bylo, že ne všichni byli schopni sladit růžovou s červenou…

Procházela jsem hradem a fotila ty popkulturní a mainstreamové vlivy. Outfity studentů i vyučujících se po chvíli daly rozlišit do čtyř základních skupin: Cukrové vaty, Krvaví amorci, Decentní milovníci a Jůlie.
Cukrovým vatám se podobali zejména ti, co sáhli po nejnovější kolekci. Mikina Starostlivého medvídka se v mžiku stala hitem, stejně jako pruhované valentýnské punčocháče. Velmi elegantně je s bílou organzovou sukénkou a bílými botkami zkombinovala Calwen Silvernose, o něco méně úspěšný byl tentokrát profesor Filius Orionis, kterému se nepodařilo barevně zapojit páskové valentýnské sandále. (Přesto musíme obdivovat, jak růžová kapuce ladí s jeho ametystovýma očima.) Profesor Serge Renine ztělesňoval valentýnského ducha každou buňkou svého těla! Nejen, že vypadal skvěle, ale už na první pohled bylo jasné, co celý den dělal; zástěra, nápoj lásky v levé ruce , údajný „hrnek čaje“ v pravé ruce, amorek po boku, a na tváři otisk rtěnky! Očividně byl úspěšným valentýnským lovcem. (Doufáme však, že lovil v souladu s kouzelnickými zákony a pouze v profesorských řadách…)

Jednou z mála, kdo červenou s růžovou dovedou kombinovat, je očividně Patricia Baloure, které klobouk Milující panda vysloužil další body navíc! Druhou z tohoto mála je Lisa Von Gebhile. V tento den měla neskutečný cit pro skloubení vlasů se sukénkou Růžová oddanost a skvělý nápad s použitím vánočních sobích uší. Thumbs up!

Mezi Krvavé amorky jsem zařadila moc pěkný model primusky Angie Claire Silvery, která vypadala jako valentýnský dáreček s bílou stužkou – jen rozbalit. Ke krásné čelence s rubínem by se ale hodily slavnostnější botky. Profesorka Betelgeuse Orionis decentně zvolila formální vínový hábit a kolejní plášť, ovšem při pohledu na šperky je jasné, že její srdce tepalo očekáváním – rubín ve tvaru srdce a náušnice „Krvavý chtíč“ mluvily za ni. U profesorky Aki san Marino jsem zase ocenila krásný Dekorativní bílý kožíšek a živý prvek – valentýnský pugét rudých růží. Je krásné být hýčkána.

Decentně se ke svátku postavili následující modelové. Nebelbrach Mechacha na první pohled nepůsobí valentýnsky, ovšem dvoudenní sexy strniště v kombinaci s Luxusním hábitem a rubínovou čelenkou plus jeho nejnovější trofej v ruce vyzrazují úmysl zapůsobit na mladé lvice a prvačky. Průvodkyně Jostein Lauierová efektně skloubila Černou hedvábnou sukni s Pláštěm mága noci; dokonale jí ladily s účesem a působily dech beroucím dojmem. Valentýnský náhrdelník na kontrastu světlé pleti s černým hedvábím jen vynikl a ten, kvůli kterému si pod to oblékla černé bikiny, jistě její snahu ocenil. Nicolette Marique Leroy, další primuska, kterou tu obdivuji za velmi šik řešení svátku zamilovaných – havraspárský diadém, srdíčkový svetr, dopis, polibek na tvář a skvělé šněrovací boty jí vysloužily chic hvězdičku.

Jako romantická Jůlie hradem plula prvačka Melis Ella Hope ve velmi povedeném modelu Římských šatů, ke kterému trefně zvolila korunu z rudých růží. Dobře zvolila i účes, ne však jeho barvu. Na jejím místě bych poprosila kadeřnici o jednodenní přeliv v trochu teplejších odstínech. Jak se na návrhářku sluší, skvěle svůj model vyšperkovala Evelina van Eyck. Všimněte si detailů – růžová koruna, Perlové kapky v uších, náramek Mumie a Stříbrné šněrovací boty tvoří perleťové akcenty na starorůžové bázi Afroditiných šatů, nadkolenky se Srdcem na řetízku tvoří hravé barevné rozptýlení a u nohou jí houká Plyšový soví přítel – takto se oblékají profíci! Chic hvězdička!

A blížíme se do finále! Kdo mě letos nejvíce okouzlil? Kdo to letos nejlépe vychytal a doladil?

Sofistikovaným králem, který skloubil až 16 kusů oděvů a doplňků do elegantního a hravého valentýnského modelu, z něhož se mi rozklepala kolena, je ministerský zaměstnanec Matthew Whitecrow! Jeho outfit vypráví příběh a zve okolní dámy k četbě. Plášť Temný mstitel, na krku Srdce z kamene, ve vlasech Valentýnská čelenka, na nohách Huňaté tlapy a kolem kotníku Snubní koule… a celek á la Flynn Rychlík! Královnou nejen mého srdce se stala prvačka Annie Wise, která nám všem dokázala, jak jednoduchost, snaha a nápad mohou překonat i opulentní hokusy pokusy starších spolužáků. V modelu Sluneční paprsek, přesné replice z filmu Titanic půjčené od kamarádky, působí křehce a nevinně, nemluvě o tom, že její účes je totožný s účesem filmové Rose; jen místo modrého briliantu zvolila valentýnský srdcový náhrdelník. Nádhera.

A co vy? Souhlasíte, nesouhlasíte? Měli jste na Valentýna lepší model? Pište, komentujte, budu se na Vás zase brzy těšit s foťákem a bleskobrkem na chodbách hradu!

Komentáře

  1. – Super článek! :o)) Ta Valentýnská móda mě vážně vzala a jsem ráda, že jsem si zde mohla pořádně prohlídnout zmíněné Valentýnské top. Nemělo to chybu. Taky jsem podlehla kouzlu Valentýna, ale takhle krásně se mi to teda nepodařilo. Pan Serge mě asi dostal nejvíc. Hned bych ho pozvala na skleničku, kdybych nebyla studentka. :o)))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *