Denní věštec představuje: Komik(s) Denního věštce

| Vydáno:
Na začátku bylo slovo. A to slovo bylo komiks. Pronesl ho v parku tehdy ještě aspirant na obyvatele našeho hradu Alf Wolfmoon. V Denním věštci není od slov daleko k činům, proto Vám dnes můžeme na našich stránkách představit novou pravidelnou přílohu – KOMIK(S) DENNÍHO VĚŠTCE.

Již ve chvíli, kdy jsem zavítala do parku, čistě náhodně, a zjistila, že máme mezi zájemci o vstup do hradu člověka, který by chtěl kreslit komiks, se mi v hlavě začal rodit plán. Se vstupem nováčků na hrad pak bylo takřka rozhodnuto. Šéfredaktorka Denního věštce, Niane z Libelusie, byla také pro a nechala tento projekt na mě a kreslíři, tedy Alfovi. Mně osobně připadla role kibice, scénáristy a grafika projektu.

V posledních dnech a týdnech jsme neúnavně pracovali na tom, abychom nápad, který Alf měl, převedli v projekt, který bude vycházet na našich stránkách a který se snad stane nedílnou součástí hradního života.

Zde se hodí zmínit, kdo všechno na projektu, kromě nás dvou, pracoval. Byly to Niane z Libelusie, která kontrolovala naši činnost a vítala naše nadšení, a Nerys Heliabel Ghostfieldová, která dala finální podobu grafické stránce komiksu a přispěla nejednou cennou radou. Děkujeme Vám!

Jak jsem již psala, jedná se o novou pravidelnou přílohu, která bude (prozatím) vycházet každých 14 dní na stránkách našich novin. Komiks bude schován pod obrázkem v hlavním sloupci novin.

Pokaždé, když vyjde nové číslo, bude celý den vypadat obrázek takto:

A jak si komiks přečtete? Prostým kliknutím na obrázek se sovou budete přesměrováni na stránku s aktuálním číslem komiksu. Jednoduché, že?

Pokud proklik na komiks v hlavním sloupci někdy nenajdete, protože tam bude jiný obrázek, případně editoriál, nezoufejte. I na tuto eventualitu jsme se připravili a proklikávací obrázek vložíme do jednoho z vedlejších bloků.

A nyní nám dovolte otisknout minirozhovor s hlavním hybným motorem celého projektu, nebelvírským nováčkem a novopečeným ilustrátorem Denního věštce, Alfem Wolfmoonem.

Setkali jsme se v neděli v podvečer v hostinci U Tří košťat, kde se Alf svým šarmem snažil přesvědčit madam Rosmertu, aby mu nalila něco ostřejšího než pouhý máslový ležák. Jenže na madam si nepřišel a i já mu další pokusy promptně zatrhla svou první otázkou.

Bilkis: Ahoj Alfe! Díky, žes přišel. Čtenáři se v našem článku dozvědí, že ses stal novým ilustrátorem Denního věštce a že Tvou zásluhou budou moci číst komiks. Nic bližšího ale napsat zatím nemůžeme. Mohl bys nám tedy říct, jak ses dostal ke kreslení a jaké místo v Tvém životě kreslení zaujímá?
Alf: Kreslím prakticky od malička, ale vždy jsem svoje kreslení spíš nazýval jen takovými malůvkami. Komiks pro Denní věštec bude vlastně první veřejnější prezentací mých malůvek. – směje se – Až na pár výjimek skončily všechny moje malůvky tak říkajíc v šuplíku.

Bilkis: Ale to je hrozná škoda! Nikdy jsi neuvažoval o tom, že by ses na to zaměřil profesionálně?
Alf: Tak o profesionálním malování jsem opravdu neuvažoval a upřimně, ani si nemyslím, že by to na profi dráhu bylo.

Bilkis: Myslím, že umíš pár tahy vystihnout podstatu, což je podle mě dost vzácná vlastnost. Navíc to má švih a vtip. Ale já viděla více Tvých prací, než měli zatím možnost vidět naši čtenáři. – pokrčí rameny – Jak se těšíš, až budou Tvé práce vycházet v Denním věštci?
Alf: Tak na to se těším moc. A jsem taky moc zvědavej, jak se to bude čtenářům DV líbit. Na nich bude nejvíc záležet, jestli se komiks v DV chytne a stane se jeho součástí, nebo zanikne. Já samozřejmě doufám, že se to líbit bude. – usměje se

Bilkis: To máš samozřejmě pravdu! Já také doufám, že komiks uspěje. Jak bys zatím hodnotil svou práci na komiksu a jak hodnotíš celý ten projekt?
Alf: Ta práce mě hodně bavila a baví. Co se samotného projektu týče, bylo při jeho realizaci potřeba odstranit různé problémy, ale jak jsem zjistil, tak lidé v DV jsou opravdoví profíci, kteří fandí novinkám a dokážou se zapálit pro věc. Takže díky kolektivu DV se podařilo celý projekt dotáhnout až do současné podoby.

Bilkis: To moc rádi slyšíme! – usměje se – Profíci zní tak vznešeně! – mrkne – Doufám, že naše spolupráce bude pokračovat ještě dlouho. Měl bys také ilustrovat různé články, jak to vidíš v tomto ohledu? Když čteš články v DV, dostáváš nápady na obrázky?
Alf: Ano, mimo komiks bych měl v budoucnu kreslit obrázky k vybraným článkům nebo tématům. U některých článků mě občas napadne, že by se k tomu dal nakreslit obrázek, tak jako tomu bylo např. k Valentýnu nebo ke střípkům o HP. Ale samozřejmě to není u všech článků.

Bilkis: Jasné, to chápu. – pousměje se a podívá se na svůj seznam otázek – Myslím, že jsem už vyčerpala všechny vlezlé dotazy, které jsem Ti chtěla položit. Ale… Měl bys nějaký vzkaz pro čtenáře Denního věštce?
Alf: Čtenářům bych chtěl popřát, aby jim DV i nadále přinášel zajímavé články a bavil je tak jako doposud.

Bilkis: Děkujeme! A já děkuji za rozhovor. – usměje se
Alf: Taky děkuji a přeji hezký den.

Na konci našeho článku snad mohu jen dodat, že první číslo komiksu vyjde na stránkách Denního věštce již tento čtvrtek!

Pro Denní věštec
Bilkis Blight

Komentáře

  1. – Super článek! Moc se těším na nový komiks a držím Vám oběma pěsti, ať se komiksu daří a má spousty čtenářů. :o) A Alfe, jelikož neumím kreslit, tak smekám a přeju spousty nápadů! :o)

  2. Nové číslo – To je super, že jste se pustili do komixu, dokonce už jsem slupla první vydání a je to úžasný, hned po ránu v práci mi to parádně zvedlo náladu 🙂 Jen mám dotaz.. dá se někde komentovat konkrétní číslo? Abych vás mohla vždycky hezky pochválit? 😀

    1. Re: Nové číslo – Děkujeme! 🙂 Jsme rádi, že tě komiks potěšil. Na možnosti komentářů se pracuje, snad brzy nabídneme čtenářům místo pro jejich názory. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *