Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Únor nám přinesl nejednu novinku jak z ministerstev po celém světě, tak i z toho našeho. Výzkum studentských chodidel odhalil překvapivé výsledky, zmatený výr zamotal hlavu mudlům a Mnoholičný lektvar z mikrovlnky může nadělat pěknou paseku. Zůstaňte s námi!

Hasiči protestují kvůli knize Padesát odstínů šedi

Ministerstvo kouzel eviduje zvýšený počet stížností ze strany mudlovských hasičských sborů ohledně chování kouzelníků v souvislosti s bestsellerem Padesát odstínů šedi. „Tu knížku nám byl čert dlužen,“ prohlásil při tiskové konferenci ministr kouzel. „I kouzelník se může začíst do knihy, ale – u Merlina – neměl by úplně přestat přemýšlet!“

Když jsme pátrali po konkrétních důvodech údajných stížností, byly nám několikrát odepřeny informace s důvodem, že jsou příliš choulostivé a mohly by být kompromitovány významné osobnosti světa kouzel.

Vysvědčení neplatná!

K skandálnímu odhalení došli úředníci příslušné kanceláře Ministerstva kouzel. Rozdaná vysvědčení za uplynulý školní rok byla neplatná, protože neobsahovala aktuální podpis ředitele bradavické školy.

„Reagovali jsme na anonymní tip z hradu, který nás upozornil na skutečnost, že vysvědčení jsou podepsána sice velmi prastarou a váženou entitou, nejedná se však o podpis stávajícího ředitele. Jednali jsme okamžitě, celé elitní týmy vycvičených skřítků byly poslány do studentských ložnic, vysvědčení byla vybrána, podepsána a znovu roznesena na svá místa. Akci hodnotíme jako mimořádně povedený zákrok,“ hodnotí vedoucí školitel MK, známý Ámos Ko-Menský.

Můžeme jen doufat, že nikdo nebude zpochybňovat pravost těchto dokumentů.

Korejská čarodějka obětí robotického vysavače

Korejská čarodějka usnula na podlaze svého bytu. Ve stejný den si však pořídila i nový robotický vysavač, mudlovský vynález, který se samočinně pohybuje po bytě a vysává při tom prach a jiné nečistoty, na které narazí. Pochopitelně ho hned vyzkoušela, ale neuvědomila si, že přístroj je v provozu a svědomitě vykonává svou práci po celou dobu, co je zapnutý. A to se jí také stalo osudným.

Robotický vysavač zachytil její vlasy, a tak není divu, že se čarodějka probudila s hrozivým leknutím, že ji někdo napadl. Na svou záchranu přivolala hlídku bystrozorů, protože si myslela, že je obětí černé magie. Přivolaní bystrozoři si však s přístrojem nevěděli rady. Musel být povolán odborník na studium mudlů, který složitý (a pro kouzelníky zcela nepochopitelný) návod k použití se značným úsilím přeložil do normální řeči. Přístroj se tedy nakonec přece jen podařilo zneškodnit a čarodějku osvobodit. Korejské ministerstvo kouzel vydalo oficiální tiskovou zprávu, ve které varuje před robotickými vysavači a možnými nástrahami, které skýtá jejich pořízení do kouzelnické domácnosti.

Chytrost nadevše

Všichni víme, že magické místnosti nejsou jen tak obyčejné místnosti, právě naopak. Stačí si vzpomenout KNP, která mění svou podobu podle toho, kdo do ní zrovna míří.

Avšak Komnata nejvyšší potřeby není jedinou očarovanou místností na hradě. Soubojový klub se jí v určitých aspektech směle rovná a navíc se stále vyvíjí. Do složité struktury ochranných kouzel byla pracovníky MK implantována nová, díky kterým je souboják zase o něco chytřejší než dříve.

Díky nim nyní klub lépe navazuje komunikaci se svými návštěvníky a magický brk, které v předsíni zaznamenává na nástěnku výsledky odehraných zápasů, si lépe poradí i s komplikovanými jmény, které se teď objevují ve správném pádu. Za chvíli snad bude moci psát za studenty i jejich úkoly!

Sveřepý výr děsí mudly v Nizozemsku

V Nizozemsku se zmatený výr velký marně snaží doručit poštovní zásilku s neznámým obsahem. Oddělení poštovních služeb spadající pod nizozemské ministerstvo kouzel řeší kuriózní případ. Výr velký děsí mudly v městě Purmerend nedaleko Amsterodamu. Podle všeho se snaží doručit zásilku očarovanou dosud blíže nezjištěnou zastírací kletbou. Kletba patrně mate sovu natolik, že sama nedokáže správně rozpoznat adresáta zásilky, a tak se snaží balíček doručit komukoli, kdo se příhodně objeví v okolí. Kouzelníci se snažili výra odchytit, ale byl agresivní a svou poštovní povinnost bránil ostrými drápy i zobákem. Jedná se zřejmě o jedince se speciálním poštovním výcvikem, u kterého je vyvinuta velká loajalita a silný smysl pro etiku poštovního doručování.

V současné době pracovníci Ministerstva kouzel provádějí speciální odchytovou akci, jejímž cílem je výra uklidnit a zásilku mu odejmout v zájmu klidného soužití s mudly. Balíček bude poté pečlivě prozkoumán, zda nebyl začarován nějakou zakázanou nebo nebezpečnou kletbou. Péči o výra, který je vyčerpán marnými pokusy o doručení záhadného balíčku, pravděpodobně převezme místní pobočka soví pošty na náklady odesílatele.
„Výr velký je naše největší sova, není divu, že jeho chování mudly děsí. O praktikách soví pošty netuší vůbec nic, a tak situaci řeší po svém – prozatím chodí v cyklistických přilbách a chrání se deštníky, aby se takto svérázně chránili před údajnými sovími útoky a drápy,“ osvětluje situaci zaměstnanec místní soví pošty.

Za úkoly jednodušší

Jakožto slavná a věhlasná vzdělávací instituce se naše škola stále vyvíjí i v oblasti výuky. Momentálně pracovníci MK prováděli výzkum zaměřený na studenty a plosky jejich chodidel. Bylo zjištěno, že pokud musí nebohý student často pobíhat z místa na místo a zatěžovat určitě akupresurní body na chodidlech, hůře se mu přemýšlí a je až o jednu milisetinu méně produktivní, než pokud jen pohodlně sedí.

MK neváhá a okamžitě reaguje. Studenti teď úkoly dostávají jasně označené i jejich typem, aby se náhodou nemuseli zvedat a zjišťovat ho.

Vliv nové vyhlášky na studentskou obezitu zatím nebyl potvrzen.

Ministerstvo kouzel varuje: Mnoholičný lektvar z mikrovlnky je podvod

Ministerstvo kouzel varuje kouzelníky před receptem na Mnoholičný lektvar, který lze údajně připravit v mikrovlnné troubě za 10 minut. Takto připravená směs může být nebezpečná, při požití nesprávně připraveného Mnoholičného lektvaru může dojít k poškození zdraví kouzelníka.

Autorství tohoto receptu má být údajně připisováno známé televizní osobnosti Láďovi Hruškovi, který se proslavil levnými, rychlými a prostými verzemi všem dobře známých kuchařských předpisů. O tom, že by Hruška připravoval lektvary na veřejnosti či v tomto oboru vůbec získal jakékoliv prokazatelné vzdělání, nemá Ministerstvo kouzel žádné relevantní informace.

Pro Denní věštec z MK
Gita Hrdličková & Janel Weil

Komentáře

  1. – Tak tohle mě pobavilo. Bezvadný článek! :o)) + Běží zkontrolovat své vysvědčení, zda-li platí či nikoliv +

  2. 😀 😀 – Mnoholičný lektvar z mikrovlnky! .. +upadne na zem a smíchy se převaluje ze strany na stranu+ 😀 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *