Rozhovor s loňskou Snaživkyní roku

| Vydáno:
S odstupem času je tendence zapomínat na úspěchy let minulých, ale to není případ DV! NaSaŠí (Krekra) Jackson si udělala čas na rozhovor i během rušného období začátku školního roku. Na co jsme se jí ptali a jak odpovídala?


CLA: Už za sebou máme první týdny nového školního roku. Jak se má snaživkyně roku uplynulého? Přetrvává radost z úspěchu, nebo to nový rok úplně překryl?

NJ: Mám se strašně líně, abych pravdu řekla! Po skončení loňského roku jsem přemýšlela, že bych do toho šla letos znovu, ale zjistila jsem, že je moje energická dávka prozatím vyčerpaná. Každopádně je tu nový rok, takže to neznamená, že boj vzdávám – i když se neplánuji ucházet o snaživce, to neznamená, že se hodlám vzdát poháru bez boje!

CLA: Jak ses dívala na hrocení dřív a teď? Láká tě si to někdy zopakovat? Nebo raději ne?

NJ: Kdysi jsem si říkala, že jsou ti lidé šílení – vždyť jak by mohli mít tolik předmětů a prosedět u Hogu celé dny? A teď… Teď mi to přijde jako zábava! Tolik adrenalinu a chuti do úkolů jsem ještě nikdy neměla. Vážně! Chybí mi to!

CLA: Byl tvůj cíl na Hogu být alespoň jednou snaživec, anebo to teprve nějak vyplynulo? Jak ses na to dívala jako nováček, pamatuješ si to? Jaké jsi měla názory na tehdejší snaživce/hrotiče?

NJ: Vždycky mě to lákalo, chtěla jsem být alespoň jednou zmíněna v Síni slávy snad už od nepaměti. Tehdejším hrotičům jsem záviděla a doufala, že jednou to budu já, koho na slavnosti vyhlásí. Ale teď si říkám… Není trapné mít jen jednoho? – směje se –

CLA: Jaké vlastnosti podle tebe má mít správný snaživec/hrotič? Vidíš nějakého člověka, co je má, a snaživcem ještě nebyl? A jaké vlastnosti naopak mít nemá?

NJ: Podle mě by snaživcem neměl být nikdo, kdo to nebere opravdu vážně – snaživec je od slova snažit se, to pro mě znamená dělat všechny soutěže za body, neplýtvat zbytečně omluvami a s úkoly si skutečně vyhrávat – to, že jich má člověk hodně, přece k úloze snaživce patří, proto by se k tomu měl postavit čelem a každý vypracovat, jako by to byla jeho jediná práce. Vždyť o čem je snaživec, když se skutečně nesnažíte. Teď mě konkrétně moc lidí nenapadá, ale třeba naše Agatha, ta je vzorovým příkladem. Jednou, doufám, že ho dostane. – usměje se –

CLA: Když sleduješ letošní bodování, čí jméno by sis tipla, že tam po tobě bude? Proč? Nebo je na tipy ještě příliš brzy?

NJ: Ententýky dva špalíky… – rozpočítává – Ne, to vážně nejde říct teď, rozhodně ne teprve po prvních pár týdnech. Řekla bych, že favority si budu moci vybrat až tak po pátém, to už většinou začínají docházet síly a do konce to dotáhne skutečně jen menšina zájemců. Tak uvidíme!

CLA: Jaké máš nejoblíbenější předměty a profesory? Máš raději předměty náročnější, nebo okecávací, profesory přísnější, nebo benevolentní, co ti dovolí donekonečna omlouvat? A jak dlouho ti tak průměrně trvalo napsat úkol?

NJ: Záleží na tom, o jaký druh úkolu šlo – pamatuji si, že u kreslení jednoho obrázku jsem byla schopna sedět hodinu a výsledek stejně vypadal, jako bych nad ním nestrávila ani deset minut. A také, jestli to byl úkol dělaný o termínové neděli nebo mimo termín, to je jasné, to zná snad každý! – směje se –
A oblíbené profesory samozřejmě mám, dokonce i předměty – mé dva top jsou Šemík a Kočka, to jsou srdcovky. Jinak mě spíš předměty baví a nebaví podle toho, o čem jsou, než kdo je vyučuje. Mými favoritkami jsou slečny Niane a Larrie, u jejich hodnocení se nejde neusmívat, ale samozřejmě ráda mám i spoustu dalších!

CLA: Co je tvým dalším cílem? Nebo se necháváš překvapit, co ti Hog přinese?

NJ: Mým dalším cílem? – zapřemýšlí – Už jsem říkala, že být snaživec jen jednou je pěkně trapné? – směje se – Ne, vážně nevím. Cesty Hogu jsou nevyzpytatelné a já půjdu takovou, která mi v danou chvíli bude připadat nejzajímavější.

CLA: Nějaké tipy nebo vzkazy pro případné zájemce o snaživce a hrocení? Pro čtenáře DV? Pro odpůrce snaživců a hrocení?

NJ: Pro zájemce o snaživce – bojujte se ctí, skutečně do toho dejte vše, co jen jde, a nedopusťte, aby hodnota řádu klesla, bez něj už by to nebylo hrocení!
Pro odpůrce snaživců – nebojte, oni stejně všichni odpadnou! A když ne… Bomby hnojůvky to jistí! – ďábelsky mrkne –

CLA: Něco bys ráda dodala, na co jsem se tě nezeptala?

NJ: Tyjo, nějak mě nic nenapadá. Už jsem říkala, že letos mi na podobné věci chybí ta energie?

CLA: Děkuji za rozhovor!

Pro Denní věštec
Cerridwen Lowra Antares

Komentáře

  1. … – Hezky řečeno, snaživec by si měl umět zorganizovat práci a pracovat vytrvale, neplýtvat omluvy hned v prvních termínech, čehož není schopen každý, bez organizace si člověk dřív či později nabije ústa o patník. =)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *