Sobota v knihovně

| Vydáno:
Každý z obyvatel hradu do knihovny jistě někdy zavítal. Proto není potřeba popisovat její jednotlivé části, ale spíše se zaměříme na zážitky, které v ní je možné zažít. Zdrojem informací pro tento článek je vypracování soutěže „Dnes jsem …“


Hned v úvodu tohoto článku je potřeba zmínit, že většina obyvatel hradu byla postižena nějakými halucinacemi. Jedná se o nakažlivou nemoc, nebo je to jen hloupý žert nějaké z knih z Oddělení se zakázaným přístupem? To asi jen tak nezjistíme.

A co vlastně tyto halucinace způsobovaly? Většina soutěžících v knihovně viděla knihovnici! Ano, slyšíte naprosto správně. Knihovna, jíž pevnou rukou vládnu já, Martin Javor, a drsnou rukou pan Oliver McCollin, má podle některých návštěvníků i další tajemnou pomocnici. Otázkou je, proč tato osoba nevyřizuje hromady žádostí, netřídí knihy a ani knihovnu neuklízí. Je to vskutku záhada.

Osobně se přikláním k variantě, že se jedná o žert nějaké knihy, kterou vypustil nějaký nezodpovědný student. Během této soutěže totiž byl zaznamenán i rapidní nárůst pokusů o vniknutí do zakázaných míst knihovny. Bohužel nemohu vyloučit, že se to některému z šikovnějších studentů podařilo.

Například slečna Kim Sarah Reevesová tvrdila, že při sobotní procházce knihovnou objevila tajuplný školní archiv a v něm úplně první vydání knihy Bajky Barda Beedleho. Bohužel ani po několikahodinovém hledání nebyl archiv opět nalezen, což opět odkazuje na žert některé z knih.

Sobotní klid v knihovně byl rovněž narušen i několika nepěknými situacemi. Očití svědkové tvrdili, že viděli domácí skřítky, kteří s knihami házeli a snad je i podpalovali. Nejmenovaná studentka skřítkům posléze pohrozila a oni své škody opět napravili. O nápravu se ale nesnažila slečna Kate Resea, která nechala volně pobíhat po knihovně svou novou krysu. Krysa označila několik knih svými tesáky a proto má přísný zákaz vstupu do knihovny. Jen díky obrovskému štěstí má slečna Kate stále svou krysu, neboť po knihovně se ten den potulovala paní Norrisová mnohem častěji než obvykle.

Mnoho studentů si tedy stěžovalo, že je paní Norrisová až příliš sledovala, a oni si nemohli vychutnat klidnou četbu. Klidnou četbu přerušila i rvačka studentů, kteří zápasili o jediný exemplář učebního svitku. Kdo jej získal, se bohužel neví.

Po přečtení tohoto článku jistě uznáte, že knihovna je místem opravdu akčním a stojí za to ji navštívit. Pomocnou ruku při hledání zábavy i ponaučení vám ochotně poskytnu já i pan Oliver McCollin.

Pro Denní věštec
knihovník Martin Javor

Komentáře

  1. – Jé, to byl zábavný článek. Knihovnu mám ráda, ale vážně jsem netušila, že se tam dějí až takové závažné věci. + směje se +

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *