Kauza Azkaban definitivně uzavřena

| Vydáno:
Před pár dny jsme si mohli povšimnout, že se nám na hradě objevila vyhláška z Azkabanu, že naše milovaná lesnice, slečna Jostein Lauierová, si hoví ve výslechové místnosti v Azkabanu. Hrad měl opět o čem mluvit! Pojďme si připomenout mnohé s touto kauzou související…

Jedna z prvních otázek zvídavých nováčků byla, kdo byl vlastně Veldrin Midgard, který je jako jediný v Azkabanu uvězněn. Abych Vám to trochu přiblížila, kdysi dávno byl na hradě lesník jménem Veldrin Midgard. Ovšem jedna jeho výprava se zvrhla v opravdu nepěkný rituál s obětí. Nebohé studenty a slečnu Niam dovedl k posvátnému oltáři, kde jim vysvětlil, že by chtěl zkusit jeden rituál. Jednoho ze studentů při té příležitosti nabádal k vraždě. To je však proti školnímu řádu, a tak probíhalo vyšetřování.

***
Více o tomto incidentu si můžete přečíst v Corvinovi:
Šokující svědectví: rituální vražda v lese!
Z deníčku modrého vězně
***

Co tedy stojí za tím, že je slečna Jostein v Azkabanu? Nezbývalo mi nic jiného než sehnat hradní drby. Mou první otázkou bylo, proč si tázaný myslí, že je slečna Jostein v Azkabanu, a druhá zjišťovala názor na celou tuto událost.

Matthew Whitecrow:
Dobrý den přeji, z toho, co jsem slyšel, byla hlavní lesnice zadržena proto, že za svou kariéru stihla prodat nebohým zaměstnancům a studentům až příliš mnoho pastelek bez náplně.
Předpokládám, že takové konání spadá na hradě, kde se dá kreslením docela dobře vydělávat, mezi praktiky temné magie, a proto byla odvedena k výslechu do proslulého temného žaláře, kde plíseň na zdech dává dobrou noc a mozkomoři přejí hezké sny pusou na čelíčko.
To, jak s Jostein bude naloženo, se vymyká mým pravomocem, mohu tedy jen hádat, že trest pro ni bude spravedlivý a přiměřený, jako tomu bývalo i v minulosti.
Nemohu říct, že bych ji před tím nevaroval. To, že nebrala mé dobré rady v potaz, se jí očividně příliš nevyplatilo.

Elyssea Ellesméry:
Nu, hradní tamtamy jsou spolehlivé asi jako věštby Sibyly Trelawneyové po lahvi sherry, nicméně jsem zaslechla verzi, že… – přejde do konspiračního šepotu – … šířila ve sborovně kafe bez kofeinu. – oklepe se hrůzou – To se rovná sebevraždě! Představte si profesory o termínovém víkendu, jak jedou jen na… obarvenou vodu! Vznikla z toho ohromná aféra… Známky se prudce zhoršovaly, studenti si stěžovali, profesoři byli nevrlí… Ranní hodiny se rušily, protože profesoři nemohli fungovat! Přišlo se na to až teď, takže Jostein je teď v Azkabanu. Prý… – zbledne – … to ani nebylo kafe, ale něco, co nasbírala v Zakázaném lese.
– uchechtne se – To záleží na tom, jak dobře jí to vynášelo a jestli upla… ehm, zaplatí dobrého právníka. Ale nevím, nevím. Víte, co je pro profesory káva? Něco jako jednorožčí krev. Jakmile se jí napijete, žijete jen napůl, ale stále můžete fungovat.

Aki san Marino:
Já toho moc nevím. Děcka ve Velké síni tvrdila, že koupila seschlou hlavu a nosila ji… Já ji neviděla. Neměla jsem tento týden tolik času – sledovat ostatní.
Tak přestupek to je velký, ale doufám, že u výslechu řekne pravdu a půjde zase ven. Jestli ona nebyla pod vlivem nějaké kletby? To by stálo za prozkoumání. Těžko říct. Nebo jestli ji nepotřebovala ke zdolání čehosi v lese? Opravdu netuším. Doufám, že kromě Azkabanské zimnice to žádné následky mít nebude…

A co si o tom myslí studentstvo? Zaslechli o tom studenti něco? Myslí si, že to dopadne dobře?

Kate Resea se s námi jako jediná podělila o svůj názor:
Jo, ale já ji předtím viděla, jak má v ruce seschlou hlavu, tak jsem hned věděla, že to nebude trvat dlouho a půjde si sednout. A taky že jo. Ale přijde mi vtipné, jak to někteří až moc řeší – taková ta doba, kdy všichni přicházeli do Velké síně, a jen opakovali otázku: „Co se stalo?“ – uchechtne se –
Asi dostane pokutu, bude jí ta věc odebrána, naroste jí fešný plnovous a vše bude tak, jak bylo dřív. – dokončí se smíchem –

Neváhala jsem a zeptala se tedy samotné slečny Jostein, jak to tedy je. Zda se má v Azkabanu dobře. Zdali nosila seschlou hlavu, anebo pašovala pastelky bez náplně. Má už po výslechu? Doporučuje pobyt v Azkabanu jako skvělou dovolenou? Na její odpovědi jsme si museli počkat, až nám ji propustí, zde vám je přinášíme.

1. V pořádku jsem byla, víceméně, ale bylo to tam… no tma, vlhko a pořád mi někdo do očí svítil lampou a na něco se mě ptal.
2. Ano, mohla za to má milovaná seschlá hlava. Ale už ji nemám. – podotkne smutně –
3. Já myslím, že to vypadalo dobře pořád, protože jsem jim hned na začátku vysvětlila, nebo jsem se alespoň snažila vysvětlit, že nemám zlé úmysly. – pousměje se –
4. Výslech začal hned a trval skoro celou dobu.
5. Tak kdybych tam byla jen tak na 2 až 3 dny, byla by to skvělá dovolená, ale tohle už bylo moc. Nevím, no. Každopádně, pro mě to byla zajímavá zkušenost a jsem ráda, že jsem tam byla. Ale opakovat si to asi nemusím.

Takže podle mého názoru není radno si zahrávat s věcmi od Borgina a Burkese, ať už jsou sebevíc krásné a autentické, pokud tedy netoužíte po krásných zaprášených vousech nebo po Azkabanské zimnici.

Pro Denní věštec
Clea Haliová

Komentáře

  1. 😀 – kurňa, to odhalení, že šířím kafe bez kofeinu mě tedy štve! 😀 mě to tak bavilo, podvádět ty profesory 😀 😀 😀
    budu toho muset nechat!
    +vyhazuje zásobu bobků+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *