Zahájení famfrpálového turnaje Léto 2015

| Vydáno:
Havraspár 40 : Nebelvír 330


Stejně jako v minulém roce se prvním utkáním stal souboj mezi sveřepými havrany a favorizovanými lvy. Po zimním jednoznačném výsledku 310 : 10 pro Nebelvír by se některým mohlo zdát zbytečné ráno vstát, což by ovšem byla chyba, přes hodinu dlouhý zápas nabídl mnoho zajímavých věcí, a to nejen z famfrpálového hlediska, kde v určitých částech zápasu Havraspár své protivníky na některých postech přehrával, ale i jsme viděli, jak se dá bojovat s grácií na obou stranách, což je vždy skvělé vidět.

Na camrálu byl silnější Nebelvír a červené Angie Claire Silvery se i podařilo vstřelit první gól. Držení míče prakticky kontroloval přes tři čtvrtiny zápasu, Havraspár se k němu dostával vlastně jen při narušení rozehrávky nebo nečekaným výpadem. Je pak logické, že červení i více stříleli, 30 střel oproti 7 modrým. Co se týká jejich úspěšnosti, tak tam na tom ovšem byly oba týmy velice podobně, Nebelvír se trefil osmnáctkrát, což znamená v 60 % případů, Havraspár pak čtyřikrát, což dělá 57 %. Dalo by se tak odvodit, že brankáře měly oba týmy kvalitní a podrželi je. Opět se nabízí porovnání s minulým rokem, kdy měli modří jen 20% úspěšnost a trefili se jednou z pěti střel, což značí velký pokrok ve schopnostech jejich střelců.

Počty vstřelených gólů:
Hekatea Centaurix: 6
Angie Claire Silvery: 4
Nerys Heliabel Ghostfieldová: 3
Michael Jones: 3
Mary Anne Montague: 2
Esperanza Milagrosa: 2
Lucy Mysterious: 1
Carol de Mad: 1

Co se odrážečů týká, převaha se mezi týmy přelévala. Jeden čas se zdálo, že se k potlouku dostává jen jedna strana, poté zase dlouhou dobu strana druhá. Tomu odpovídá i téměř vyrovnané procentuální držení na pálce, Nebelvír 57 % a Havraspár 43 % času. Úspěšnější ve srážení byli pak červení, zejména díky Narcisse Teacherové, jako obvykle se soustředili na chytače a odrážeče – ostatně, podobně činili i modří, ti byli většinou zacíleni na chytače, ale stejně jako Nebelvíru se jim podařilo sestřelit i střelce.
Chytači se poměrně často dokázali vyhnout, ale i tak z košťat padali a o střídání tím pádem nebyla nouze.

Počty sražených hráčů:
Narcissa Teacherová: 9
Elysion Blackmoorová: 4
Nicolette Marique Leroy: 1
Any Dawson: 1
Elisabeth Victoria Maxwell: 1

Chytačský boj se jako obvykle sledoval asi nejdůkladněji. Nebelvír, možná překvapivě, nenasadil hned na začátek svá chytačská esa, což vedlo k tomu, že se Havraspárští – a hlavně Nicolette Marique Leroy, jejich nejlepší chytačka – dlouho drželi kolem prostředku lišty. Byla to také ona, která darovala divákům první infarktové momenty, kdy se téměř dotkla zlatonky. Ve chvílích, kdy seděla na koštěti, tak excelovala i v době, kdy již Nebelvír lištu dotáhl ve svůj prospěch a měl tak totální převahu. Téměř chycení za takových okolností je důkazem chytačského umu. Nebelvír nabíral převahu zejména ve chvílích, kdy na koštěti seděl Nebelbrach Mechacha, který nakonec také zápas ukončil.

V čase 1:16:09 tak byl vítězný míček chycen. Hekatea Centaurix se ještě na druhé straně hřiště snažila dát gól, ve své snaze dost možná přeslechla závěrečný hvizd, ale Wayna Wayra Tlaloc střelu stejně chytil, a tak utkání skončilo 330 : 40 ve prospěch Nebelvíru.
Červeným gratulujeme k výhře a zaslouženým bodům; modrým pak ke stále zlepšujícímu se výkonu!

Ohlasy kapitánek:
Effie Melissa Jayce:
Za sebe a věřím, že i za celý modrý tým, mohu říci, že to byl parádní zápas. A já jsem na svůj tým pyšná, protože toliko, jako už to u havránků bývá, ukázali houževnatost a bojovnost. Červení byli dnes lepší, ale já myslím, že jsme jim alespoň maličko zatopili – přeci jen trval zápas přes hodinu. – usměje se – Ještě jednou díky všem hráčům, divákům i komentátorovi za podařený zápas.

Esperanza Milagrosa:
Tým byl báječný, všichni byli v plné síle a hráli srdcem. Hrálo se nám skvěle. – usměje se – Nelíbilo se mi opět to, že chytači padali při jednom zásahu (včetně použití lektvaru obratnosti) a že i bez lektvaru obratnosti se dá vyhýbat tak dlouho potlouku (Nicolette) i přesto, že má podstatně nižší odolnost než ostatní chytači nebo i odrážeči. Opět se objevil problém s mířidly, asi 1–2×. Jinak chválím havrodrážeče, byli moc dobří. – mrkne
A samozřejmě velmi děkuji našim chytačům, odrážečům, střelcům a brankářce, že se do zápasu tak krásně zapojili. No, prostě si nemůžu stěžovat, můj tým je přesně takový, jaký má být. – usměje se

Sestavy týmů:
První jsou ti, kteří nastoupili v základních sestavách, dále následují ti, kteří je střídali.

Havraspár:
1. střelec: Any Dawson, Lucy Mysterious, Katie Jackson Smith
2. střelec: Carol de Mad
3. střelec: Effie Melissa Jayce, Martin Lerelin, Mary Anne Montague, Eleanor Blackfoot
brankář: Wayna Wayra Tlaloc
1. odrážeč: Elysion Blackmoorová, Martin Lerelin, Katie Jackson Smith, Effie Melissa Jayce
2. odrážeč: Katie Jackson Smith, Any Dawson, Elysion Blackmoorová
chytač: Nicolette Marique Leroy, Mary Anne Montague, Effie Melissa Jayce, Katie Jackson Smith, Martin Lerelin

Nebelvír:
1. střelec: Hekatea Centaurix, Esperanza Milagrosa, Nerys Heliabel Ghostfieldová
2. střelec: Angie Claire Silvery
3. střelec: Michael Jones, Hekatea Centaurix
brankář: Theresa Brendi
1. odrážeč: Narcissa Teacherová
2. odrážeč: Elisabeth Victoria Maxwell, Olivie Windy
chytač: Rebecca Shadowfang, Nebelbrach Mechacha, Esperanza Milagrosa

Následující zápas se bude konat 9. 5. mezi Zmijozelem a Mrzimorem.

Pro Denní věštec
Cerridwen Lowra Antares

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *