Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Jarní koktejl žhavých novinek přímo z nejdůležitějšího kouzelnického ústředního orgánu ještě ani nestihl vychladnout a už hrozilo, že zůstane u ledu vinou zákeřné choroby, která v současné době drží v šachu nejednoho hradního psavce. Tentokrát přinášíme samé znepokojivé zprávy z domova i ze světa: v Británii vypuklo pozdvižení kvůli fotografii, na které jsou zvěčněni zvěromágové, dále se otřeme o mudlovské zkoušky dospělosti, skandální pojišťovací podvody a aby toho nebylo málo, tak z nebe dokonce pršely mrtvé husy… Ještě štěstí, že i kouzelníci objevují skryté taje hokeje!


Epidemie viru tzv. literární neplodnosti ohrožuje Bradavice!

Nebezpečný virus blokuje příliv inspirace běžnými kanály a zcela znemožňuje infikovaným jedincům si vycucat z prstu cokoli literárně hodnotného, zejména v časovém presu těsně před uzávěrkou. Ministerští pracovníci provedli stěr z prstů všech stálých členů redakce Denního věštce. Podle předběžných výsledků je slečna Vicky Charmant ve vážném ohrožení, neboť viry z jejího palce se množí dvakrát rychleji než v ostatních případech.

„Jsme na pokraji epidemie, a to před odevzdáváním závěrečných esejí rozhodně není dobrá zpráva. Průměrný žák se vlivem působení tohoto zkázonosného viru zhorší ve slohu o dva až tři stupně…“ sdělil Dennímu věštci pověřený pracovník ministerstva.

Léčba nákazy ve velkém rozsahu je náročná, protože na každého zabírá jen určitá kombinace doporučovaných léčebných postupů, od fyzické terapie v podobě tvrdé práce a zahradničení přes terapie zaměřené na podporu kreativního myšlení a odstranění strachu z prázdného pergamenu až po medikamenty (masti a obklady na postižené prsty, v těžších případech injekce). Nalezení efektivní kombinace je často velmi experimentální a neobvyklé řešení.

Údajně také jako první pomoc pomáhá posolit si špičku jazyka solnými krystalky hvězdného prachu (ten je velmi vzácný a drahý) a pak poskakovat na levé noze, dokud se inspirace nedostaví. Můžete samozřejmě zkusit štěstí a poskakovat i bez kouzelného dopingu, ale namísto kýženého úspěchu si můžete uhnat i problémy s kolenem, tak opatrně!


Ministerstvo kouzel se distancuje od mudlovských zkoušek dospělosti

Maturity s Jidášem jsou trnem v oku ředitele oddělení koordinace kouzelnických zkoušek: „Na takové věci se studentů ve zkouškách NKÚ, OVCE ani KOZA rozhodně ptát nebudeme. Nelze vyloučit, že by se Jidáš mohl objevit v některých specializovanějších CKÚ, ovšem do všeobecných státních kouzelnických zkoušek podle nás nepatří ani jako očividná pedagogická zlomyslnost.“

Nová brožura o hokejovém fanouškovství má již třetí dotisk

Ministerstvo kouzel vydalo u příležitosti hokejového šampionátu informační brožuru zaměřenou na praktické rady jak zapadnout mezi hokejové fanoušky a jak na sebe zbytečně nepoutat pozornost nevhodným chováním, nevhodným stylem oblékání či vyloženě podezřelým abstinováním. Pro velký úspěch vychází již třetí dotisk tohoto praktického spisku a objednávat jej můžete prostřednictvím soví pošty na všech pobočkách s podporou zasilatelských služeb.


Mudla vyfotil dva zvěromágy v akci!

Marin Le May při procházce parkem ve východním Londýně pořídil unikátní snímek, který ihned po svém pořízení obletěl celý svět. Fotografie zachycuje, jak zvěromág v podobě letící žluny nese na zádech svého kolegu v podobě lasičky. Britské ministerstvo kouzel muselo zaměstnat brigádníky, kteří na čarostavitelských sociálních sítích různými způsoby potírají originalitu fotografie a vynalézavě ji označují za podvrh všemi dostupnými způsoby, včetně tvorby vlastních plagiátů:


Z nebe pršely mrtvé husy

V Idahu byli mudlové svědky nevídané podívané: hejno letících hus zničehonic padlo v jednom okamžiku k zemi, všichni ptáci byli do jediného mrtví. Ministerstvo kouzel vyslalo na místo odborníky, aby celou věc prošetřili. Ačkoliv oficiální krycí verze zní, že stěhovavé husy se nakazily ptačí cholerou, která není na člověka přenosná, ve hře stále zůstává možnost, že si nějaký kouzelník takto procvičoval hromadnou obdobu kletby Avada Kedavra. Kromě kouzelnických zoologů, kteří shromažďují mrtvá těla hus (aktuálně kolem 2 000) k bližšímu prozkoumání příčiny smrti, se na místo vypravili i bystrozoři.

Odhalen skandální pojišťovací podvod

Kouzelník z Velké Británie si nechal pojistit své dva testrály na neobvykle vysokou částku v řádu několika tisíc galeonů. Odjel s nimi na dovolenou do zámoří a při návštěvě Bermudských ostrovů fingoval jejich zmizení. Ministerstvo kouzel přišlo na jeho podezřelé praktiky během rutinní kontroly kouzelnických pojistných událostí. Zmizení testrálů je oblíbeným pojišťovacím trikem, uvedl kontrolní úředník ministerstva ve své tiskové zprávě o případu. Těžko se prokazuje, že k němu skutečně nedošlo, neboť na výpovědi očitých svědků se nelze stoprocentně spoléhat, dokud není spolehlivě ověřeno, že daní kouzelníci testrála skutečně vidět mohou.

Pro Denní věštec z MK

(skákala na levé noze celý večer)

Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *