Zmijozel ukořistil famfrpálový pohár!

| Vydáno:
Nebelvír 90 : Zmijozel 180

Poslední zápas famfrpálové sezóny sehráli hlavní rivalové, kterými jsou už nějaký ten čas Nebelvír a Zmijozel. Obě kapitánky potvrdily připravenost týmu a mohlo se začít přesně v… 9:04.

Před zápasem bylo zapotřebí předejít katastrofě na straně červeného týmu, jelikož jim začala zelenat chytačka Kate. Naštěstí zasáhl duchapřítomný Nebelbrach a pomocí jahod vrátil chytačské hvězdě tu pravou barvu, i když ho velmi mrzelo, že přichází o své milované jahody.

Na počáteční hvizd píšťalky se do vzduchu vznesla většina košťat, některá trochu opožděně, ale ve druhé minutě zápasu už byla ve vzduchu všechna i s hráči na násadách.

Netrvalo to dlouho a byl na scéně první potlouk, který si vyhlédl svůj terč, Michaela, toho ale zachránila všímavá odrážečka Narcissa.

Zatímco zelená chytačka Cerridwen létala po hřišti a hledala zlatonku, červená Kate se podle vlastních slov válela na zemi jako zralá hruška a musela ji zastoupit Lily.

Trochu bizarní začátek, že? Inu, myslím, že nejlépe to okomentovala již zmíněná Narcissa slovy „my jsme narušení“.

Co se týká fanoušků, bylo opravdu na co se podívat. Od break dance předvádějícího Alfa až po zmijozelskou kolejní ředitelku pokřikující na své hráče.

Na konci jedenácté minuty se projevila dravost zelené kapitánky Elanis, která bravurně překonala nebelvírskou brankářku Nerys a střelila tak první gól zápasu. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve třinácté minutě skórovala nebelvírská kapitánka Esperanza, která v minutě patnácté přidala ještě druhý gól a dostala tak svůj tým do vedení.

Na chytačském postu v danou chvíli měřily postřeh Lily s Cerridwen. Lily po chvíli uvolnila místo Kate. Zlatonka pořád jako by nevěděla, na čí stranu se vlastně přiklonit.

Odrážeči měli mezitím spoustu práce, a že jim to šlo! Co chvíli se někdo válel na zemi. Především vrchní žába Barbara Arianne Lecter byla nebezpečná, a to všemi směry, chvílemi se musel bát i její vlastní tým.

V jednadvacáté minutě vedl Nebelvír již 30 : 10 díky trefě primusky Angie. Po odehrané půlhodině zápasu skórovala opět kapitánka Esperanza, které ale gólem odpověděla zelená kapitánka. Tudíž na konci třiatřicáté minuty byl stav 40 : 20. Avšak neuplynuly ještě ani tři minuty a Angie zvýšila náskok na 50 : 20.

Na chytačských postech se objevila i bývalá kapitánka červených Rebecca či NaSaŠí Jackson. Všechny, včetně dříve zmíněných, chtěly polapit zlatonku co nejdříve, nejen aby přidaly svému týmu potřebných 150 bodů, ale především proto, aby ukončily zápas a všichni mohli jít dělat vytoužené činnosti – psát úkoly a eseje, spát, jíst… no prostě cokoliv. Avšak nic z toho ještě chvíli nemělo přijít.

Zápas plynul, Zmijozel snížil na 50 : 30 díky své kapitánce. A jak tomu tak bývá, Nebelvír hned odpověděl rukou Hekatey a opět zvýšil vedení na 60 : 30.

Během zápasu byl navrhnut odchod střelců, což se nakonec neuskutečnilo. Dokonce se musel řešit i problém se zaseknutým zeleným brankářem, který nakonec po ohlasu červených vyřešila zelená kapitánka násilným střídáním. Mohlo se hrát dál.

Zápas se začal stupňovat, všichni už si přáli konec. Nejvíce asi žába, která začala hrozit poštváním potlouků do vlastních řad.

Na chvíli jakoby začal stávkovat camrál, který se podle některých stal další obětí šikanující NaSaší. Byl to tedy jen nějaký výpadek, nebo strategie zmijozelského týmu?

Pokud to byla strategie, tak nepomohla. Protože chvíli na to překonaly obranu dvě červené střelkyně, Angie a Hekatea, a přidaly tak další dva góly.

Střelecké snažení červených nakonec překazila zelená chytačka Cerridwen, která po šestasedmdesáti minutách hry lapila zlatonku a dopomohla tak Zmijozelu vyhrát zápas a vlastně i famfrpálový pohár této sezóny. Konečný výsledek byl 90 : 180 pro zelené.

Postřehy ze zápasu:

Během zápasu byla zaznamenaná jedna nevěra!
Barbara A. Lecter: „Nebovi zahnul potlouk, to se poví!“
Kdo ví, jestli tohle není důvod konečného výsledku.

Je toto legální?
Nerys H. Ghostfieldová: „Nerys měla k snídani koblihu. Akorát pro pevné ucpání jedné z obručí, ale co ty dvě další?“

A pamatujte si jednu moudrou citaci!
Michael Jones: „Žába klame tělem, dělá, že na potlouk nedosahuje a pak vždycky někoho trefí.“
Takže pozor na žáby!

Vyjádření kapitánek

Elanis Aelana Roselfová: „Mám neskutečnou radost a zároveň je mi tak nějak smutno. Byl to náš poslední zápas (pravděpodobně) v tomhle obsazení. Jsme skvělý tým. Červení jsou rovnocenní soupeři. Dokonalý zápas, krásný výsledek. Já nemůžu říct nic jiného než děkuji. Děkuji červeným, že jsou tak dobrý a zápasy s nimi jsou vždycky nervy drásající a s nečekaným výsledkem. Děkuji svému týmu, že to se mnou takhle dlouho vydržel a takhle krásně dotáhl do konce.
Asi mi ty nervy budou chybět, ale jsem moc ráda, že naši školní kariéru končíme právě ve vítězném stylu.“

Lily Peterson – zástupkyně: „Včerejší zápas byl pro větší polovinu naší sestavy posledním, ve kterém mohli reprezentovat nebelvírskou kolej. I to byl samozřejmě důvod, proč jsme chtěli zakončit s grácií, a já jsem i přes prohru s naším výkonem docela spokojená. Když už mám tu možnost, tak bych chtěla poděkovat všem budoucím profíkům za jejich dlouholetou podporu kolejního famfrpálu. Byli jste skvělí, přeji Vám, ať Vám to tak skvěle lítá i nadále.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Elanis Aelana Roselfová, Maia Lynette Aerangis, Beatrice Rose Stefans
2. střelec: Renée Carlisle, Eineann Mag Lasair
3. střelec: Beatrice Rose Stefans, Renée Carlisle, Elanis Aelana Roselfová
brankář: Trevor Ztřeštěný, Renée Carlisle
1. odrážeč: Barbara Arianne Lecter
2. odrážeč: Agatha Scarlet, Wenai Lafayette
chytač: Cerridwen Lowra Antares, NaSaŠí Jackson, Wenai Lafayette

Nebelvír:
1. střelec: Esperanza Milagrosa, Michael Jones
2. střelec: Hekatea Centaurix
3. střelec: Michael Jones, Angie Claire Silvery
brankář: Nerys Heliabel Ghostfieldová
1. odrážeč: Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha
2. odrážeč: Nebelbrach Mechacha, Elisabeth Victoria Maxwell, Olivie Windy, Narcissa Teacherová
chytač: Kate Resea, Lily Peterson, Rebecca Shadowfang

Nejlepší střelkyní zápasu se stala nebelvírská střelkyně Angie Claire Silvery se čtyřmi střelenými brankami. O nejlepší příčku na postu odrážečů se dělí Agatha Scarlet a Narcissa Teacherová se čtyřmi sestřelenými protihráči.

Co se týká celkové statistiky zápasu, tak ta byla velmi vyrovnaná. V držení camrálu byl lepší Zmijozel o celé 2 % a u kontroly potlouků si mohly týmy podat ruce, tam to bylo nerozhodně. Úspěšnost střel byla na straně Nebelvíru, který byl úspěšný na 45 %.

A to je vše. Famfrpálové mistrovství je za námi a vy se už teď můžete těšit na souhrn toho nejdůležitějšího, co se v sezóně událo!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *