Zkoušky Léto 2015 – statistické shrnutí

| Vydáno:
Ani jsme se nenadáli a už tu máme závěr školního roku a vidinu dlouhého léta plného odpočinku. Než se však učebny zcela uzavřou a my se vyhrneme vstříc Kolodějově pouti či zájezdům od agentury C.A. Part, ještě nám pár týdnů zbývá. Pojďme si mezitím říct, jak si letos stojíme v prokazování naší kouzelnické vzdělanosti.

V letošním roce bylo vypsáno 94 zkoušek. Po vzdělání a certifikacích dychtiví kouzelníci se upsali celkem k 37 NKÚ, 7 OVCE, 48 CKÚ a 2 KOZA zkouškám. A jaké je složení této skupiny celkem 43 odvážlivců? O certifikace stojí 7 studentů Havraspáru, 5 studentů Mrzimoru, 10 studentů Nebelvíru, 12 studentů Zmijozelu a 9 profesorů a zaměstnanců školy. Předměty, z nichž se zkoušky skládají, jsou letos četné, je jich dohromady 52 a vypsalo je rovných 17 profesorů. Zde přikládám graf, který vám ukáže, jaké je rozložení zkoušek v ročnících a barvách našich pěti hlavních skupin obyvatel.

Podívejme se nyní, jak jsou na tom jednotlivé koleje a profesoři se zkouškovou aktivitou.

Havraspár
Kolejní chloubou modré koleje jsou Dunstan Merryweather a Nicolette Marique Leroy, kteří si oba zapsali maximum možného, tedy každý po 5 zkouškách NKÚ. Je to rozhodně chvályhodné, neboť v šestém ročníku, kde oba studují, jsou NKÚ zkoušky věcí ryze dobrovolnou. V sedmém ročníku se pak Havraspáru svítí na dvě nové ovečky, k Ohavně vyčerpávajícím celočarodějným examenům se zde přihlásily Annie Reprobate a Melánie Hale. Po jedné zkoušce CKÚ si v rozšiřujícím studiu zapsali Any Dawson, Evangelina McLardová a James Watfar. Ke zkouškám se nezapsalo 13 studentů z 20, kteří mohli. Zkoušková aktivita tak dosahuje hodnoty 35 %, přičemž na jednoho člena, který si mohl některou z certifikací zapsat, vychází 0,8 zkoušky. Modré koleji by, pokud všichni vše odevzdají s výborným hodnocením, mohlo do hodin přibýt až 390 bodů.

Mrzimor
Ve žluté koleji se ke 2 zkouškám NKÚ statečně zapsaly Ines Cros Palantýr a Patricia Baloure, obě studující v pátém ročníku. Chloubou koleje je pak Kim Sarah Reevesová, která se vrhla na maximální počet CKÚ, jaké si zapsat mohla, a to na rovné 4 CKÚ. Sekunduje jí Oresta Vianueva se 3 CKÚ. Jedním CKÚ se může pochlubit také Vendesousa Asio Otusová. Z celkem 24 mrzimorských studentů se rozhodlo 19 ke zkouškám letos nejít, aktivita v koleji tak ohledně certifikací dosáhla 21 %, přičemž na jednoho studenta, který ke zkouškám mohl jít, vychází 0,5 zapsané zkoušky. Mrzimor, pokud všichni výše zmínění svá NKÚ a CKÚ odevzdají s výborným hodnocením od profesorů, si může do hodin přisypat až 360 bodů.

Nebelvír
U červených se v pátém ročníku k maximu NKÚ, tedy k 5, upsal Michael Jones. Není na boj sám, s počtem 3 zapsaných NKÚ mu kráčí po boku Angie Claire Silvery. Jedním NKÚ přispěl i André van Wreight. V šestém ročníku září s 5 zcela dobrovolně zapsanými NKÚ Hekatea Centaurix. O složení Ohavně vyčerpávajících celočarodějných examenů se rozhodli bojovat Kouhei Hasangeki a Olivie Windy. Do maxima možných CKÚ, tedy do 4, se vrhly Kate Resea a Nerys Heliabel Ghostfieldová. KOZA se pak stala vysněným cílem Bilkis Blight a Esperanzy Milagrosa. Z celkem 23 studentů, kteří se ke zkouškám mohli dostavit, se 13 studentů rozhodlo tak neučinit, zkoušková aktivita koleje tak dosáhla 44 %, přičemž nám vyjde průměrně 1,1 zkoušky na jednoho čaroděje způsobilého ke skládání certifikací. Do nebelvírských hodin by při výborných hodnoceních mohlo přibýt až 660 bodů.

Zmijozel
Hrdinkou pátého ročníku zelené koleje je s maximem zapsaných NKÚ, tedy s 5, Agatha Scarlet. Samotnou ji v tom ale nenechaly Skaduwee Narawari Milegan se 2 NKÚ a Jackelin Mandragor a Megan Le Chat, které si zapsaly každá po jednom NKÚ. Do víru Ohavně vyčerpávajících celočarodějných examenů se zde vrhly hned tři statečné studentky, Keša z Borové, Lily Angelina Johnsonová a Lucy de Lioncourt. V maximální míře, tedy každá po 4 CKÚ, se na zkoušky odvážně vrhly Barbara Arianne Lecter, Cerridwen Lowra Antares a NaSaŠí Jackson. Že ještě nepatří do starého železa, to ukázaly i Alexa Spiderwicková a Gita Hrdličková, které si zapsaly každá po jednom CKÚ. Z celkem 23 ke zkouškám způsobilých studentů jich 11 o certifikace neprojevilo zájem, což znamená, že zkoušková aktivita v koleji dosahuje 52 %, přičemž na jednoho zkouškově způsobilého studenta vychází průměrně 1,1 zkoušky. Zmijozel je tak jedinou kolejí na škole, kde se letos vyskytlo více aktivních než neaktivních zkouškově způsobilých kouzelníků. Při dobrých hodnoceních by si zelené hodiny mohly polepšit až o 690 bodů.

Profesoři
I letos se našlo poměrně dost fialových, přesněji 8 profesorů a 1 zaměstnanec školy, kteří se rozhodli rozšířit si své místy již značně rozsáhlé vzdělání. Po maximu 2 CKÚ zkoušek si zapsali Aki san Marino, Filius Orionis, Larrie Larstonová, Lilien Emity Meissed, Oliver McCollin a Tydynka Flyová. Jednu zkoušku CKŮ se pak rozhodli absolvovat Mark Petersvood, Meredith Jade Hogan a Niane z Libelusie.

Jak už předeslal úvod, letošní výběr předmětů je rozmanitý. Který předmět byl mezi studenty a fialovými nejoblíbenější a kteří profesoři se letos nejvíc nadřou při opravách?

Oblíbenost předmětů
V letošním roce se na špici oblíbenosti zkoušek objevilo Létání na koštěti, které si zapsalo hned 6 kouzelníků. Těsně v závěsu s 5 zájemci o certifikaci stojí Péče o kouzelné tvory. Se 4 nadšenými zkoušenými zájemci se na pomyslném třetím místě setkaly předměty Fantazírování a Kočka, tvor v kouzelnickém světě. Po 3 zájemcích ukořistily předměty Bylinkářství, Kouzelné formule, Kouzelnický zeměpis, Magie slova, Šéfredaktorské minimum a Zvěromagie. Alespoň 2 zájemce o certifikaci získaly předměty Bystrozorství – přípravný kurz, Čokomagie, Dějiny čar a kouzel, Kolo roku, Kouzelnická angličtina pro pokročilé i Kouzelnická angličtina pro začátečníky, Kouzelnické počty, Lektvary, Literární seminář, Magická italština, Numerologie, Přeměňování, Strašidlologie, Studium mudlů, Upíři tak, jak je neznáte, Zeměplochismus a Živlová magie. Alespoň jednoho odhodlaného zájemce získaly předměty Astronomie, Bodohrotičství, Čarostavitelství, Démonologie, Domácí kouzlení, Drakověda, Hudbohrátky, Iluzionismus, Kolormagie, Kouzelnická hudbověda, Kouzelnická španělština pro začátečníky, Kryptozoologie, Latina, Lékouzelnictví, Literární seminář – poezie, Lykantropologie, Mudlovská antropologie, Mytologie, Nauka o tvorech nejnebezpečnějších, Nitročáry, Soví orákulum, Syrová magie a Taroty.

Vytíženost profesorů
Nejvíce práce s opravami bude mít letos Tydynka Flyová, kterou čeká hodnocení 12 zkoušek. Jen o něco méně zkoušek, přesně 10, skončí na stole Elle Sutherland. Ani Lilien Emity Meissed nebude mít čas na oddech, čeká ji k hodnocení 9 zkoušek. U 8 zkoušek pak bude svůj čas trávit Janel Weil. Larrie Larstonová usedne nad hodnocením 7 zkoušek. Se šesticí popsaných zkouškových pergamenů se utkají Betelgeuse Orionis, Filius Orionis a Niane z Libelusie. Celkem 5 zkoušek bude hodnotit Aki san Marino a Serge Renine. Anseiolu Jasmis Rawenclav a Meredith Jade Hogan čeká hodnocení 4 zkoušek. Belatris Nithelas Malrinová a Selena Enail Smithová oznámkují 3 zkoušky. Oliver McCollin si poprvé zkusí hodnotit zkoušky hned 2. Bez práce nad hodnocením 1 zkoušky nezůstanou ani Iva WildDragon, Jane Patricia Vamos, jež si to také zkusí poprvé v profesorské kariéře, a Nicholas McElen.

Všem, kdo jste se letos pustili do skládání zkoušek NKÚ, CKÚ, OVCE či KOZA, přejeme mnoho štěstí a radosti nad obdrženým hodnocením! Profesorům a adeptům na zkoušky OVCE a KOZA pak navíc ještě přejeme velkou dávku optimismu, štěstí a pevných nervů!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *