Létající srnky, chobotnice Ben a Mrzimor krůček od poháru

| Vydáno:
Mrzimor 170:250 Zmijozel

Zápas Mrzimoru a Zmijozelu proběl v přátelské a příjemné atmosféře, merlinužel nejen pro hráče takto probíhal dlouhé dvě hodiny. Čas si fanoušci snažili zkrátit polemizováním nad tím, zda srnky létají, a paní profesorka Veronica Narcissa Williamsová dokonce přišla s odvážným přiznáním, že nedávno špatně ohodnotila svou soutěž SlashZ. Nebylo to nic platné a klasické zápasové konverzaci a známým heslům jsme se nevyhnuli. Od poloviny utkání začaly padat pravidelné dotazy na takzvanou „čurpauzu“ a ve třetí čtvrtině už byli chytači popoháněni známou větou: „Už to chytni, musím jít vařit oběd.“ Nic z toho ale chytače nepřimělo k rychlému ukončení, dokud jsem si nepostěžovala, že mi „dopsal brk, už nemám čím psát, musíte to někdo chytit“, a v tu chvíli Theodor zlatonku polapil. Skvělé načasování, příště to zkusím říct dřív.

Statistiku střelců asi není potřeba nijak více rozebírat, Mrzimor byl jasně rozdrcen Zmijozelem. K camrálu ho hadi pustili pouze pětkrát a Astoria jim dovolila jen 2 góly, jediná úspěšná střelkyně jezevců tedy byla bývalá kapitánka Selina. Ve Zmijozelu nejvíce gólů vstřelila Kira a Ontaria (9). Camrál hadi drželi z 92 % a jejich úspěšnost činí 44 %. Tady Mrzimor podržel Ben-chobotnice, jak mu odteď pravděpodobně začnou říkat zmijozelské střelkyně, neboť z 57 střel se mu jich podařilo chytit neuvěřitelných 32.

První půlhodinu zápasu padaly samé góly – tři poslala do žlutých branek Inees (6., 8. a 12. minuta), dva Kira (22. a 24. minuta), jeden Ontaria (10. minuta) a jednou skórovala pro jezevce Selina (14. a 20. minuta). Skóre bylo najednou 20:60 pro hadí letku. Následoval pokus Theodora proti Astorii a dvě neúspěšné střely Ontarie proti skvělému pokrytí obručí brankáře Bena. Třetí střela už Ontarii vyšla a ve 32. minutě změnila skóre na 20:70, Noah vzápětí na 20:80. Poté se z Bena stala ona chobotnice, jak několik fanoušků zahlásilo, a chytil v řadě za sebou 6 zmijozelských střel, jednu od Noah a Kiry a tři od Ontarie. Góly nás tak kvůli skvělým zákrokům Bena čekaly až ve 46. a 54. minutě. Oba dala Ontaria a Zmijozel slavil první stovku (20:100). O 10 minut později už svítilo na tabuli číslo 20:130 a Zmijozel se pomalu, ale jistě blížil k druhé stovce. Góly do branek poslala každá z trojice – Noah (60. minuta), Ontaria (64. minuta) i Kira (66. minuta). Následujících 7 střel v řadě Ben ale šikovně zachytil a dalšího gólu se hadi dočkali až v 80. minutě. Skórovala Kira a hned za ní Ontaria i Noah (20:160). Ontaria tam poslala ještě jeden gól v 90. minutě, ale to bylo na dalších 10 minut všechno. Pak opět začal excelovat Ben a zachytil 3 střely. Jeho zmijozelská kolegyně Astoria krásně zabránila Selině. Poté se radovala z gólů Kiry a Ontarie (100. a 102. minuta), díky kterým byl Zmijozel jen krůček od druhé stovky (20:190). Vytouženého skóre 20:200 dosáhla hadí letka až v 110. minutě a za hvězdu byla Kira. Povzbuzena svým výkonem pak poslala proti Benovi tři góly v řadě (114., 116. a 118. minuta). Předposlední gól vstřelila Ontaria ve 120. minutě a ukončila to kapitánka Maya posledním gólem ve 124. minutě (20:250).

Potlouky lítaly k oběma týmům stejně, i když u hadů se jim líbilo o trošičku více (51% kontrola potlouků). Úspěšnější v počtu sražených hráčů ale byli jezevci a konkrétně Katie, která poslala k zemi 8 zmijozelských hráčů, její kolegyně Helen pouze jednoho. První půlhodinu zápasu byly terčem nebezpečné mrzimorské dvojice zmijozelské střelkyně. Ontaria a Kira schytaly dvě rány, Inees tři a Maya pět, z čehož dvakrát spadla z koštěte vinou Katie (17. a 33. minuta) a pokaždé ji nahradila Ruby. Hadi si za cíl zvolili odrážečku Helen a střelkyni Selinu. Helen dostala potloukem pětkrát a Selina čtyřikrát. Poté se pozornost pálkařů obrátila k chytačům – Markovi a Sarah a jejich kolegům Theodorovi a Inees. První pád přišel ve 47. minutě zápasu, kdy Katie poslala k zemi chytačku Sarah. Maya vzápětí srazila mrzimorského Marka, kterého nahradil Theodor. Jakmile naskočil na koště, letěl na něj jeden potlouk za druhým a v 56. minutě už na koštěti opět seděl Mark, neboť Theodor ránu Mayi nevydržel. Žluté odrážečky na sebe nenechaly dlouho čekat a v 64. minutě Helen poslala na střídačku Sarah a za zlatonkou se znovu honila její náhradnice Inees. Držela se zuby nehty a bylo to jen tak tak, že ji Sarah po pádu v 70. minutě (srazila ji Katie) stihla vystřídat a na chytači tak nebyla díra. Následoval pozoruhodný odpal Mayi v 77. minutě, kde komentátora zmátl trik mrzimorských chytačů, kteří se prostřídali během toho, co Maya odpalovala potlouk, a tak ani on netušil, na koho potlouk vůbec letěl. To stejné se stalo i její kolegyni Sooyeon v 81. minutě. Mrzimorské odrážečky každopádně přesně věděly, na koho pálit, a v 96. minutě Katie opět srazila Sarah, stejně jako krátce předtím v 85. minutě a znovu poté ve 107. minutě. Zelené odrážečky celou tu dobu sice s přesností mířily, ale shodit protihráče se jim podařilo až ve 118. minutě, kdy Sooyeon poslala k zemi Marka, což byl zároveň poslední pád zápasu.
Nejvíce potlouků – 26 – ukořistila Katie a celkem 21x trefila cíl, dvakrát se jí odpal nepovedl a třikrát trefila sebe. Sebe trefovala často i její kolegyně Helen, které se to podařilo rovnou čtyřikrát. Cíl zasáhla v 16 z 24 případů. Sooyeon je v těsném závěsu v ukořistěných potloucích za Helen, získala jich 25, z čehož 22 doletělo přesně na mířený cíl a tři mimo. Její kolegyně Maya získala potlouků 22, 17 jich poslala na žluté hráče a 5 kvůli nepřesnému míření někam do prostoru. Potlouky získali i náhradníci Ruby (6 z toho 4 správně odpálené a 2 letěly mimo) a Ludovic (1, dolétl přesně na cíl). Co se bránění spoluhráčů týče, tam excelovala Katie, jež celkem šestkrát zachránila své kolegy od zbloudilých potlouků. Maya, Sooyeon a Helen bránily pouze jednou.

U chytačů jsme opět sledovali strhující souboj, kdy se zlatonka celou hodinu a půl pohybovala víceméně ve středu hřiště. Sarah, Mark, Inees i Theodor prolétávali kolem překážek neuvěřitelnou rychlostí a víceméně pokaždé ve stejný čas, ke konci zápasu se čas průletů začal lišit zhruba o minutu. Kolem 100. minuty zápasu se díky přesně mířeným ranám Katie a Helen začalo lépe dařit žlutým chytačům, zlatonka se klonila v jejich prospěch a získali na ní menší převahu. To se ale změnilo ve 123. minutě zápasu, kdy Theodor nepozorně prolétl překážkami a zakopl o tribunu. Zlatonka se náhle posunula na zmijozelskou stranu a zelení slavili převahu na zlatonce. Přesto se ale Theodorovi po zkaženém průletu podařilo dalším průletem zlatonku v 11 hodin a 8 minut polapit. Připsal tak Mrzimoru 150 bodů, ale výhru opět nikoli.

Ohlasy hráčů

Tery Poe (kapitánka): Sobotní zápas nebyl snadný. Zmijozelský tým měl silné střelce, kteří udržovali camrál v našem obranném pásmu, což bylo pro naše v průměru méně zkušené hráče problémové. Nicméně jsme si zápas užili. Během utkání nám rozhodně nescházel elán do hry, a to i přesto, že zápas trval přes 2 celé hodiny.
Znovu bych ráda poděkovala svému týmu: Markovi a Theovi za chycení zlatonky, Benovi za neuvěřitelné zákroky, našim střelkyním Seli, Cassi, Pam, Mare a střelci Ludovi za jejich urputnost při hře o camrál a děkuji i žlutým odrážečkám Helen a Katie za to, že umí vzít pálku pevně do svých rukou. – usměje se – V neposlední řadě tímto posílám zeleným díky za čistou hru a gratulace k výhře.

Maya Prinz (kapitánka): Ráda bych poděkovala všem svým hráčům, kteří vyslechli moje SOS a na zápas dorazili! Naše střelecké hvězdy Ineeska, Ontarka, Kiruš a Noha… pardon, Noah, dokázaly, že chytit zlatonku zdaleka nestačí. Astorka jim v bráně kryla záda a Soo s Ruby nadělaly soupeřům pěkných pár modřin. Sarah s Ineeskou si zaslouží dvojnásobnou pochvalu za krásné výměny i neúnavnost, s jakou se přes překážky pouštěly – jste prostě skvělé!
Neméně děkuji i všem náhradníkům, kteří dnes čekali na lavičce – Saiph, Gregorymu, Woodymu a Monice. Bez vás bych měla infarkt pokaždé, když by z druhé strany hřiště letěl potlouk!
Děkuji i podpoře ze strany fanoušků, zelených i nezelených – udělalo mi velkou radost, kolik z vás se na nás přišlo podívat a zafandit.
A v neposlední řadě děkuji i žlutým za hezký, byť trochu delší zápas, a fajn atmosféru a gratuluji k chycené zlatonce!

Ontaria Emori Reyes: Dnešní zápas byl velmi dlouhý a napínavý. I tak si ale myslím, že si ho všichni užívali. Na hřišti probíhal urputný boj o camrál, kde jsme my měli navrch, ale Ben nám góly opravdu nedal zadarmo, protože skvěle bránil žluté obruče. Odrážečky na obou stranách ukázaly, že jsou nejlepší z nejlepších. Na tribunách to vřelo a podpora obou týmů byla skvělá. Sice nakonec zlatou chytil Theo, ale i tak je naše Sarah nejlepší. ❤❤

Sestavy týmů

První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Mrzimor
1. střelec: Selina Garcia, Mara Flycatcher
2. střelec: Cassiopea Zmlklá, Pamela Mildred Milford, Ludovic Astier
3. střelec: Theodor Mudd, Pamela Mildred Milford, Tery Poe
brankář: Ben Gobha
1. odrážeč: Helen Miltonová, Ludovic Astier
2. odrážeč: Katie Ackerman, Pamela Mildred Milford
chytač: Mark William Callaway, Theodor Mudd

Zmijozel
1. střelec: Inees Rut Gowstring, Ontaria Emori Reyes
2. střelec: Ontaria Emori Reyes, Noah Limbani
3. střelec: Kira Mae Spencer, Maya Prinz
brankář: Astoria von Pens, Gregory Silvestr Werner
1. odrážeč: Maya Prinz, Ruby Élise Day
2. odrážeč: Sooyeon Choi
chytač: Sarah Thompson, Inees Rut Gowstring

Máme za sebou opět dlouhý zápas, který pro Mrzimor znovu dopadl chycenou zlatonkou, ale ne výhrou. Přesto má žlutá kolej šanci na pohár. Vše rozhodne zápas s Havraspárem, který se uskuteční v neděli 19. 6. 2022 v 9:00.

Pro Denní věštec
Aya Watanabe

Published by

Aya Watanabe

Redaktorské činnosti se začala věnovat až v 7. ročníku na konci Zimy 2019 (na prvotinu v podobě reportáže z celohradní aukce, kterou napsala pro někdejší spolek Pra-se-kou-mág ve svém 1. ročníku, raději často zapomíná), kdy napsala první článek pro Corvina Declaratio, do kterého od té doby aktivně přispívá. V Zimě 2021 se dokonce stala jeho šéfredaktorkou a v šéfredaktorském křesle seděla dlouhých sedm školních let až do konce Zimy 2024. Její stůl v corvinovské redakci zdobí dvě UNC sošky za Šéfredaktorku roku 2021 a 2022. Pro Denního věštce začala psát až na konci Léta 2020 a věnuje se výhradně reportážím z famfrpálových zápasů a tématu famfrpálu obecně, neboť s ním má dlouholeté zkušenosti z vedení havraspárského týmu a hraní na zápasech. Vedle toho ještě do Denního věštce přispívá články z celohradních srazů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *