Události konce roku Léto 2015

| Vydáno:
Sdělení vedení školy Hogwarts.cz o situaci okolo výuky a atmosféře v boji o školní pohár.

Vážení studenti, profesoři, obyvatelé Hogwarts.cz,

před několika málo dny jsme administrativně uzavřeli školní rok Léto 2015. Konec roku se ovšem nesl v nepříliš pěkné atmosféře okolo získávání posledních bodů do školního poháru.

Situace ve výuce

Během posledních termínů se situace mezi kolejemi Nebelvír a Mrzimor v boji o školní pohár vyhrotila takovým způsobem, že někteří profesoři měli potřebu zahájit „neškodnou“ rebelii, která se projevila převážně odkládáním hodnocení úkolů Nebelvíru až na poslední den termínu. Cílem rebelie bylo podle slov kolejní ředitelky Nebelvíru ukázat alespoň malou podporu její koleji.

Důsledkem toho bodovací hodiny klamně ukazovaly převahu Mrzimoru o několik tisíc bodů. Zároveň však bylo některými profesory drženo několik set úkolů Nebelvíru neopravených. Celé to vyústilo skokem nebelvírských bodovacích hodin o zhruba 4 000 bodů během několika málo hodin.

Za sebe musím říci, že toto chování profesorů rozhodně nevnímám tak, že by si Nebelvír školní pohár nezasloužil. Studenti červené koleje úkoly reálně vypracovali a odevzdali a správně jim za ně náležely body. Špatné už ale je, jakým způsobem byly body některými profesory distribuovány. Bodovací hodiny by měly dávat zpětnou vazbu všem kolejím o tom, jak si ve školním poháru stojí. Z tohoto důvodu by se s nimi nemělo nijak záměrně manipulovat.

V minulých dnech jsme několikrát prošli pohledy všech zúčastněných stran a rád bych poděkoval kolejní ředitelce Nebelvíru Betelgeuse Orionis, která do celé situace již ve sborovně vnesla trochu světla. Profesorka Orionis férově přiznala, že o tomto chování několika svých kolegů věděla, a že pokud by tušila, v jaké míře se to děje, rázně by zakročila. Při trestech pro dané profesory bylo k této skutečnosti přihlédnuto.

Všichni tito profesoři přišli s neskutečným množstvím odůvodnění, proč úkoly opravovali způsobem, kterým je opravovali. Všechny zjištěné skutečnosti ale naznačují tomu, že se s body manipulovalo, což bylo podloženo i původní výpovědí samotné kolejní ředitelky Nebelvíru. Proto jsou za manipulaci s bodovacími hodinami uděleny tyto tresty:

Aki san Marino
– pokuta 10 galeonů, neudělení bonusů a prémií za uplynulý školní rok


Betelgeuse Orionis
– pokuta 2 galeony, neudělení bonusů a prémií


Oliver McCollin
– ponechání ve statusu mladšího profesora, pokuta 10 galeonů, neudělení bonusů a prémií


Tydynka Flyová
– pokuta 10 galeonů, neudělení bonusů a prémií

V závislosti na nastalou situaci byly oznámeny i změny ve výuce, které budou platné od příštího školního roku. Změny byly konzultovány i s inspektorem výuky.

Mrzimor vs. Nebelvír

Celé situaci ve výuce však předcházely jiné události. Během školního roku se vyhrocovala situace mezi studenty Mrzimoru a Nebelvíru. Na obou stranách jsou provokatéři, kteří si neodpustí rýpnutí, kdykoliv se jim to hodí – posledním důkazem toho budiž reakce pana Svitera v komentářích pod vyhlášením Osobnosti Hogwarts. Tyto provokace vnímám jako naprosto zbytečné a vkládám důvěru do prefektů a primusů daných kolejí, že si své studenty srovnají.

Ze strany vedení Mrzimoru jsem však v průběhu celého roku pozoroval navádění svých studentů směrem k nenávisti Nebelvíru a Havraspáru či využívání vulgarit v hecování studentů. Tedy naprosto opačné chování, než které bych očekával od lidí, kteří mají být v koleji ti nejvíce zodpovědní a kteří mají nastalé malicherné provokace jiných studentů přejít s nadhledem. Rozhodně bych nečekal, že se postaví do čela způsobem, ve kterém zmanipulují celou kolej do ublíženecké pozice. Nenávistné projevy vůči jiným kolejím poté byly hlavní příčinou, proč se studenti Nebelvíru natolik semkli, že byli schopni otočit aktuální vývoj školního poháru.

Celá situace v Mrzimoru samozřejmě nemůže být bez odezvy.

Primus Mrzimoru Andrew Uroboros používá opakovaně ve svých vyjádřeních směrem ke koleji vulgarity a urážky ostatních kolejí, jeho projev na vývěsce bývá často nevyrovnaný a nálada, kterou společně se svým kolejním ředitelem do Mrzimoru pumpují, je vysoce nezdravá.

Školní řád opravňuje ředitele školy schvalovat primuse a prefekty daných kolejí. Na základě tohoto pravidla odebírám funkci primuse mrzimorskému studentovi Andrewovi Uroborosovi. Kolejní ředitel Mrzimoru má čas během léta, aby našel jeho náhradu.

Kolejní ředitel je však také podle školního řádu zodpovědný za chod koleje. Po důkladném zvážení všech okolností je Nicholasi McElenovi udělena podmínka pod hrozbou následné suspendace z funkce kolejního ředitele za nezvládnutí svého primuse a aktivní podporování nenávistné atmosféry mezi kolejemi.

Výzva nakonec

Mám na srdci ještě jeden bod – trochu obecný, přesto svázaný se situací v minulém roce. I podle vyjádření, která jsem v posledních dnech dostal od různých aktérů, je největší problém opět v komunikaci. Mnoho je domýšleno a jinak interpretováno, mnoho je příčinou převážného zadržování křivd, o kterých si můžete myslet, že vám byly učiněny.

Měl bych pro příští roky jednu výzvu – pokud chcete, aby nám všem na Hogwarts bylo dobře, neberte spravedlnost do svých rukou a nevymýšlejte pomsty jak komu vrátit nějakou nepravost, kterou vám někdy v minulosti udělal. Provokatéři na Hogwarts byli vždy a pokud budete na jejich provokace reagovat, situaci pouze zhoršíte. Zaměřte se na sebe, vyzdvihněte své vlastní dobré vlastnosti a budujte obraz svého já na těchto základech.

Za vedení školy

Komentáře

  1. fun fun – 😀 Ja vedela, ze se mi jednou to opravovani v nedeli vymsti, sice jsem myslela, ze tak, ze mi vypadne net, ale tohle je originalni, tak moc dekuji! 🙂 Kdo by to rekl, zvlast kdyz se ve Sborce mluvilo o zadrzovani ukolu po dobu „NEKOLIKA TYDNU“ :DD

  2. – Docela by mne zajímaly ty udajne vulgarni prispevky pana Andyho. Dokud neuvidim, neuverim. A prijde mi to k nemu dost prehnane.

  3. – Ansi, pokud chceš, klidně ti ty vulgarismy vyscreenuju 😀 ale to by pak zase všichni nadávali, že se něco fotí adt 😀 A pro mrzimor mi to příjde ještě jako dost slabý strest, protože to odnesli jen dva i když jim tam bylo více co nadávali a nevím zda je dobré potrestat profesory za to ,že měli dobrou taktiku. Prostě nechtěli ukázat mrzimoru ,že mají body, protože žlutí profesoři neustále vypisovali soutěže pro žluté a tak by mohli nahrabat body v nových soutěžích. Proto si to nechali na konec, kdy už nemohli nic dělat. Podle mě dobrá taktika, navíc když si Mrzík celý rok vyskakoval. Přišlo mi to jako sportovec, který nikdy nic nedokázal a náhodou se jednou dostal do vedení a jeho sebevědomí vystřelilo do astronomických výšin a všichni kolem něj zárem byli nic. Přesně tak mi přišlo chování mrzimoru. Jsem tu sice nový, ale bohatě m it ostačilo k tomu ,abych se radši smazal než abych v Mrzimoru musel být další léta 😀

    1. Re: – Takove hodnoverne informace mas. A že sem tě tu cely rok nevidel, Karliku.
      Jen si pamatuju, ze jsi to byl zrovna ty ktery pri rozrazovani delal husto ve velke sini

  4. – To si ze me delate srandu. Andy a vulgarity a kde jsou dukazy? Reditel mrzimoru je jeden z nejlepsich a je jeho volba v cem a jak podporuje mrzimor. Resite kraviny za kravinou. Dejou se tu horsi veci. Tady je alespon videt komu se nadrzuje, co se ma resit se neresi.. a ve finale za to muzou jen dva lidi. A ten zbytek je kde. V te jedne vete v celem clanku? NEUVERITELNE!! Cela tahle vec je k smichu. Zajimave je jak se vseresi pokazde nakonci roku a behem nej na to vsichni… nebudu radsi psat co..

  5. – Vazne jen pokuty? A nam podminka pro reditele a vyhozeni primuse? Asi uz je to opravdu nebelvirska skola a ne hogwarts. Je mi z toho smutno…

    1. Re: – Mně taky. Tohle si Andy s Nichem nezasloužili.
      Charlesi, ty screeny mi pošli, ráda se na ně podívám (pokud tedy nějaké najdeš, že, což asi bude největší problém). Víš ono nadávat a sám nepřispět ničím, to umí každý. Ale makat, to už je horší.

    2. Re: – milá milá Kim, och och, primus byl sesazen, vrchol potrestání, nikdo nebyl více potrestán než on, tedy az na pana Nicha, ten ma DOKONCE podmínku ! tedy v podstatě trest žádný at all 😀 ale ale, par profesoru dostalo jen pokuty, ty z toho vyvazli tak dobře, nepotrestáni v podstatě 😀 to zní tak nefér, az je mi do breku, asi dam par galeonů na charitu, nebo ne, pošlu je na vaše konto, at z toho neco mate 🙁 kdyz uz jste obdrzeli takovy velky tresty za přímé porušení školního řádu'(a to jeste jen ve dvou instancich, kdyz by se toho dalo najit), zatímco ti, co jej ani zdaleka neporušili, dostali takto „malé“ tresty, které ale tresty opravdou jsou 😛 ale kap kap, slza mi ztekla po tváři.

      /ironic

      Chapu, ze tvrdy zkousnout, ale uvědom si, že jste nebyli potrestani v podstatě vubec. váš god-like ex-primus, osobnost Mrzimoru 2015, Andy muže dělat to co doposud, a muzete to příští rok zkusit zas 😛 potrestanym profesorum uz ty penízky ale nikdo nevrati 😛 gl příští rok 🙂 neplakat tolik ale prosím 😀

  6. Trestá se – jen jedna strana mince, ale už to tak v případě dámy se zavázanýma očima bývá.

  7. … – dovolím si upozornit na jednu větu:

    „Nenávistné projevy vůči jiným kolejím poté byly hlavní příčinou, proč se studenti Nebelvíru natolik semkli, že byli schopni otočit aktuální vývoj školního poháru.“

    …z úplně, ale úplně stejného důvodu jsme byli semknutí i my v mrzimoru

  8. – Mně přijde mimo jiné zvláštní, že se neustále řeší každé ne úplně miloučké a sluníčkové slovo mrzimorských, ale nikdo se nepozastaví nad tím, jak je možné, že TOLIK nežlutých (studentů i profesorů) mělo možnost opakovaně nahlédnout do naší kolejky, na vývěsku apod. Očividně nejde o jeden nebo dva printy vyhrocené situace, které třeba mohl někdo nespokojený žlutý poslat dál. Zdá se mi podivné toto veřejně přiznávat a používat to bez jakéhokoliv komentáře jako oficiální důkaz.
    A k těm nenávistným projevům. To je věc, která mě vůči naší koleji mrzí už několik let. Každou chvíli se do nás někdo navážel, obzvlášť když se nám něco podařilo. Jako by Mrzimor prostě na úspěch neměl právo. Takže to dopadlo přesně tak, jak řekl pan Nich, žlutí se semknuli. A najednou je to hrozně špatně, žlutí si o sobě moc myslí a musí se s tím přece něco udělat, protože jinak by byla narušená rovnováha vesmíru.

    1. Re: – Já jsem fandila vám 🙂 Ne všichni si myslí, že jste „namyšlení“ – neber to osobně, nepředpokládám, žes to takhle myslela.

  9. – Moc ráda bych napsala vše, co si myslím a bez emocí, ale to bohužel nejde. Jenže psát s emocemi tady není zrovna bezpečné. Nicméně je mi líto, že když se situace takhle vyhrocovala delší dobu a potom všichni čekali, jaké postihy padnou a na koho, tak se vedení ani nezajímalo o názory minimálně primusů a prefektů. Jestli se mýlím a ostatní prefektové a primusové dotazováni byli, tak se to týká asi jenom mě a může mi být líto, že na jedné straně se mám podílet na usměrňování koleje a na druhé straně můj pohled a názor vlastně není důležitý.

  10. – Na tohle se asi nedá nic moc říct. Naše důvody, proč se dělo, co se dělo beztak nikoho nezajímají. Odvolání beru, neremcám, nenadavám. On totiž post není v životě to nejdůležitější, pane Ronalde. :o)
    Mnohem důležitější je vědomí, že jsem jako člověk pořád zůstal člověk a ne loutka.

  11. … – Printy existují, Andy byl vulgární (a nebyl sám, takže by se další jedinci nad sebou také mohli zamyslet). Takže zpochybňovat něco, co existuje, je zbytečné. Červení na to zareagovali tak, jak zareagovali, určití fialoví jim pomohli zrealizovat tento plán. To, že je tomu těžké uvěřit, je něco jiného.

    Říkala jsem si, že možná, možná tento radikální krok něco změní. Ale ne, lidská blbost je prostě věčná. Proč prostě nedokážete přiznat, že jste se nechovali férově? Přiznat chyby, pokorně mlčet a move on. Co se stalo, stalo se. Chápu, že morální pohled každého z nás je jiný, ale všichni se můžeme shodnout, že to nebylo čisté vítězství ani soutěž.

    Omluva, přijetí trestu či podmínky, udělat tlustou čáru a začít od začátku. Ale ne, místo toho ze sebe budete všichni dělat ublížené jedince, celý svět se proti vám spolčil. Obě dvě koleje a jmenovaní fialoví by si měli sáhnout do svědomí místo toho, aby veřejně se sebe dělali oběti.

    A jestli si dotyční opravdu myslí, že jejich chování bylo naprosto v pořádku, nemá cenu plýtvat dechem a stačí jediná věta: „Když se vám nelíbí, jaká jsou tu pravidla pro fér jednání, nikdo vás na hradě nedrží.“

    A chápu, že je krajně nepříjemné žít s pocitem, že to, co řeknete v kolejce, ve vašem domově, je veřejné tajemství, na druhou strany hrad byl vždycky průchozí, takže ačkoli to tentokrát dle mého přesáhlo úměrnou míru, není se zas tak čemu divit. Neříkám, že je to správné, ale tak to prostě je.

  12. Zamyšlení – Mně to nedalo a musím tohle okomentovat. Rovnou se přiznám, že do téhle věci nejsem nijak zainteresovaný a nehodlám se do ní míchat.
    Jen jsem si tak vzpomněl na léta, když jsem tu začínal, kdy tu byla menší skupinka lidí, prakticky se neřešilo kdo je jaké barvy, neexistovalo bodohrotičství, na konci roku někdo vyhrál pohár, pogratulovalo se a společně se to ve VS nějak oslavilo.
    Je jasné, že hog se za ta léta nějak vyvíjí, ale jak si tak všímám, tak se mění i lidé. Za posledních několik let tu bylo tolik zbytečných sporů, přehnané soupeření kolejí a snad i nenávisti mezi sebou.
    Pořád jde jen o internetovou stránku, kterou tu máme pro zábavu, tak si ji nemusíme znechucovat =) Lidé, co to tu řídí, tak to dělají dobrovolně a zadarmo a připadá mi trochu nevděčné, že musí všechny tyto situace řešit.
    No už končím, to byl jen takový malý výlev, jestli chcete, tak si ho nevšímejte =)

    1. Re: Zamyšlení – Já se už ze svého druhého ročníku pamatuju na spoustu vyhrocenosti, ze které bylo dost lidem zle, a po mnoho let neustala (ale ok, beru, to byl až rok asi 2007, třeba to tu předtím byl ráj, kde se měli všichni rádi). Motivovat se na pohár negativně je prostě v praxi daleko lehčí než pozitivně, je lehčí omluvit vlastní selhání a nadávání, když se to shodí na to, že druhá strana je ta špatná a dělá ještě horší věci – ať už je dělá nebo ne (a najít prapůvod všeho mnohdy nejde). Je ale rozdíl v tom, když to dělají řadoví členové koleje (protože takoví lidi prostě jsou) a něco jiného to, když to přímo podporuje vedení koleje (což se ale týká i té minulosti, že se to prostě občas děje, i když to není ok ani trochu).
      Vzpomínání na staré dobré časy nemá smysl, tohle tu bylo, je a bude, někdy víc, někdy míň, někdy to vřelo, někdy se to týkalo jen pár lidí. Právě naopak poslední roky to bylo relativně klidné (vyjma mezikolejek, ty jsou pro negativní motivaci ráj a v tomhle nejsem alibista, fakt je lehčí se namotivovat na to, že chce člověk někoho porazit, než na to, že chce vyhrát), proto je podle mě teď tohle vyhrocení takový šok. Opravdu se pamatuji na doby, kdy to takhle bylo normální, respektive „normální“. A je to dost let zpátky.
      A s bodohrotičstvím to nemá společného skoro nic, to je častý omyl. Kdyby se pohár vyhrával psaním příspěvků do VS, tak by se hrotilo zas to a tam by se přesunula vřava, ale i tak by existovali lidi, co by si hrotili výuku a soutěže, protože to je pro ně důvod, proč jsou na Hogu a ne na FB nebo nějakém chatu, kde by se s povinnostmi něco tvořit nemuseli obtěžovat. Jsou lidi, co hrotí body i ve chvíli, kdy jejich kolej na pohár nejede a nemají šanci na snaživce…

    2. Re: Zamyšlení – Souhlasím, mrzí mě, že tu máme spory, když vedení i profesoři vlastně dělají a učí zdarma a my studenti si nemusíme nic platit… vždyť jen kolik času zabere opravování úkolů! Já tuhle školu beru tak, že se naučím něco, co využiju i mezi mudly, a navíc se naučím i psát dlouhé eseje 🙂 Bojovat o školní pohár je prima, ale když se to bere moc vážně, tak to pak končí takhle…

  13. – Přijde mi, že byl potrestán jen Mrzimor, hlavně tedy pan Andy. Přitom i na straně červených bylo nefér chování, a to opakovaně. Proč červené vedení nezkrotilo pana Svitera a pana Inkara, například? Stále se do žlutých navážejí, ale to nikoho nezajímá.
    Postihy pro profesory jsou absolutně směšné. To je jen takové plácnutí přes prsty a tytyty, příště ti seberu lízátko.
    Je mi to hrozně líto. Podle mne byly chyby na obou stranách a trestána je jen jedna a ještě jsou přehlíženy její argumenty. Mrzí mne, kam se to Hog zase dostal a jsem nadmíru znechucená. A ještě více z toho, že se jako obětní beránek vybral pan Andy, který pro kolej dělá první poslední.
    Ale jak řekl pan Andy, nějaký post není důležitý. Důležité je dokázat se s čistým svědomím podívat sám sobě do očí.

    1. Re: – Ansí, úplně jsi mi vzala slova z úst.

      Vypadá to, že se chyba hledala snad jen u Mrzimoru, který byl potrestán, ale když se podívám i jinam, někteří jedinci z jiné koleje měli a mají potřebu stále provokovat a kopat. A trest pro ně? Komedie. Jinak se to snad nazvat nedá.

    2. Re: – Sviter a Inkar. Tyhle bych potrestal taky, aby to bylo fer. Oba jsou vlezdoprdelky. Nic vic. Nic min. A delaji ze sebe neco na co nemaji. A ve finale to odnese jen mrzimor. Nechutne.

      1. Re: Re: – Chtěla jsem zůstat potichu, ale navážet se tu do někoho a ani se neumět podepsat a neumět si stát za svým názorem? A co oni udělali tak hrozného? Jediné co udělali je, že se vyjádřili jako každý, ale aspon pod svým jménem…

      2. Re: Re: – jen dotázek, co ze sebe delam ? 😀 a za vledoprdelku si jednu placni, to je asi to posledni, co zrovna ja jsem 😀

  14. – Nechtěla jsem reagovat, ale urážet se nenechám. Pokud profesoři neopravili úkoly včas, inu, pro mě to nic nemění na tom, že jsem si zasloužila každý jeden bod, který mi dali. Že by zadržovali úkoly schválně, to si také nemyslím. Nebo pokud to dělali, bylo to jejich rozhodnutí a ne naše taktika. Ano, měli jsme nějaké neopravené úkoly. Ano, řekli jsme to v kolejce. Ano, slečna Bete o tom věděla. Ale ani na vteřinu neuvěřím, že by šla a domlouvala se s ostatními, aby si ty úkoly nechali na konec. Osobně jsem v posledním a esejovém termínu poslala cca 20 úkolů a omluvených úkolů a samozřejmě eseje. Ale tak to dělá téměř každý! Ano, měla jsem v jednom předmětu úkoly od jednoho ze jmenovaných postižených profesorů, ale když jsem se ptala, bylo mi někým z jiné koleje řečeno, že je to osobními důvody profesora. Jestliže je nedodržení termínu napsání nebo opravy úkolu z důvodu nedostatku času zločin, pak mě suďte. Ale neříkejte, že mi někdo nadržoval, protože si myslím, že dokážu posoudit lépe, jestli se to stalo, nebo nestalo. Díky, měla jsem pekelný rok. A díky tomuhle jsem tu ani nechtěla zůstat. Protože je moc fajn, když přijdete do VS mezi žluté, se kterými se léta normálně bavíte, a pozdraví vás 2 z 10. Prostě proto, že máte jinou barvu. To je ohromně povzbuzující. Představuji si, že takhle nějak se cítili ti, které dlouholetí sousedé přestali před téměr osmdesáti lety zdravit jen proto, že byli židé. A ne, nevymluvíte mi, že je v tom podobnost. Je to prostě tak. Když chci něco vyhrát, dřu jako kůň. Ale když prohraju, zeptám se sama sebe, kdo za to může. Možná vás to překvapí, ale já vždycky dojdu k tomu, že si za to můžu sama. Ne někdo jiný.

    1. Re: – Bilk: Neslo o to, ze by se ukoly opravovaly pozde. Co vim, tak ukoly byly opravovany ty, ktere mely byt opraveny do konce tohoto terminu. Ja jsem napriklad vina za to, ze jsem si dovolila opravit prevazne ukoly mrzimoru v nedeli odpoledne, nebelviru pak v nedeli vecer. Nekdo mel zrejme dojem, ze jsem tim Mrzimoru ublizila. Nejdriv se ve sborovne mluvilo o zadrzovani ukolu v rozmezi nekolika tydnu, nakonec jsem dostala pokutu ja za sve opravovani o vikendu (neco malo jsem opravila i v sobotu). 🙂 Chapu ale, ze nekdo musel byt potrestan, jak to tu ctu, tak kdyby nebyl z fialovych potrestan nikdo, pravdepodobne by spadnul hrad. 🙂 Take si myslim, ze to na stavu veci nic nemeni. Nebelvir napsal ukoly, Mrzimor napsal ukoly, Nebelvir jich napsal vic, vyhral. Uprimne pochybuji, ze mych 30 ukolu z Mrzimoru a 50 z Nebelviru, ktere jsem v adminu mela a udelila za ne nejake body, nekoho poskodily.:) Nebelvir ma pohar zaslouzene, to je podle me jasna vec, o ktere netreba diskutovat. 🙂

  15. Řešení – Nejlepší řešení, pokud máte pocit, že vás někdo provokuje, je nereagovat.

  16. Řešení – Nejlepší řešení, pokud máte pocit, že vás někdo provokuje, je nereagovat.

  17. … – Když to tak sleduji, tak se mi z toho mrazáku ani nechce vracet…
    Jednak je tu z toho všeho zase velké haló a jako co – pohár nám to už stejně nevrátí a naše dřina přišla vniveč. K tomu opravování úkolů – jde snad o to, že kdybychom viděli na hodinách, že nás červení dohánějí, tak jsme s tím mohli ještě něco udělat a víc máknout. Co ale můžete dělat ve chvíli, kdy už se žádné body získat nedají a jen vidíte, jak „zázračně“ letí body nahoru ve vedlejších hodinách? Nic.
    Vulgarismy žlutých? A veřejné vulgarismy červených jsou ok? Navíc když už mám chuť být sprostá (a jakože občas opravdu jsem), tak tak rozhodně nečiním veřejně. Jestli si to pak nějaký „špion“ přečte, protože kouká, kam nemá, tak ať. Nenapadlo vás třeba, že mrzimoru už zkrátka po dlouhé době plné urážek, narážek a nezdarů přetekl pohár trpělivosti, nasadil černý háv a vyrazil do boje?

    Mám takový pocit, že vlastně budeme všichni spokojení a strašně šťastní, když se zase zahrabeme do kouta, necháme do sebe kopat, na všechny se budeme sluníčkově usmívat a pohár rovnou předáme červeným, protože tak to je přeci jedině správné!

    1. Re: … – Priznam se, ze jsem vubec nestihal sledovat okolnosti boje. Mam toho trochu moc, ale neda mi to abych si take neulevil. Aspon trochu.
      Takze Nebelvir vlastne dostal tech 82000 bodu za nic. Mrzimor drel a snazil se, ale Nebelviru kazdy nadrzoval a body se do hodin sypaly samy.
      Nechapu nazor, ze Mrzimor se snazil a veskera snaha prisla vnivec. To je opravdu divny pohled.
      Pojdme se podivat na historii. V poslednich 4 letech byl Mrzimor na tretim nebo ctvrtem miste. Dva posledni roky dokonce posledni. Pokud si nekdo mysli, ze je tak snadne vyhrat skolni pohar, pak ta soutez vazne nema cenu.
      Mrzimor si zkusil zabojovat a videl, ze to jde. Ze neni nerealne byt ve vedeni. Ovsem kdyby tento rok vyhrala kolej, ktera loni byla posledni, to by bylo, nezlobte se na mne, trochu divne. Prece vitez nekolika poslednich poharu neodstoupi z boje jen tak. A kopat kolem sebe je uz posledni stupinek sebeucty.
      Jeste pred koncem jsem si rikal, ze to Nebelvir neda a vlastne jsem to Mrzimoru i pral. Rikal jsem si, hele jak pekne se do toho pustili a snazi se. Ale po tomhke. Bylo by mi stydno koukat na mrzimorske barvy v sini pri vzhlaseni poharu.

  18. – Po tom, co si tu čtu, se mi na hrad ani nechce. Říkala jsem si, že budu čekat do půlnoci, abych se hned mohla podívat, co a jak funguje. Z tohoto je mi špatně. Hádky si přece odbudeme v normálním světě ne..?

  19. – Nemusíš se bát. V naprosté většině případů jsou tu vztahy velmi dobré a prostě se bavíme. Občas se stane něco jiného, jako v každé skupině lidí, ale to se zklidní a jedeme dál.
    Řeší se tu teď hlavně napjatý vztah Nebelvíru a Mrzimoru v boji o poslední Školní pohár. Jsem nebelvírský student, v Mrzimoru mám přátele, na které nedám dopustit, žádný konflikt jsem s nimi kvůli tomu neměl a i díky nim jsem na hradě rád.

  20. a proč vlastně? – Tak si připadám jako v mateřské školce. Myslím, že alespoň páni profesoři by měli mít více soudnosti a nepřikládat do ohně.

    Pokud takto pojedeme dále uškodí to jen Hogu. Hodně lidí se odhlásí a bude konec.Opravdu je cílem toho všeho?

    Jak to tak čtu, tak asi ano.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *