Cestovatelské luštění II.

| Vydáno:
Období letních prázdnin je pro někoho velmi vítané kvůli načerpání nových sil, pro někoho méně, protože po školním roce najednou jaksi nemá do čeho „píchnout“. Abychom nepropadli nudě, Denní věštec vám i v červenci přináší něco, nad čím si můžete lámat hlavičky a ti vznětlivější možná i brky.


Nejdříve tu ale máme vyhodnocení osmisměrky, ohledně níž se na vás před časem obrátil o pomoc pan Vestigius Všetečka. Hned deset z vás si s ní výtečně poradilo, nezviklalo vás ani skryté slovo pod otazníkovou vlajkou, kterým byla Praha v České republice, pročež pan Všetečka odcestoval přesně tam, kam měl, do Bridgetownu na ostrově Barbados. Velmi vám děkuje za nasměrování!

Za svou pomoc budete také řádně odměněni! Majitelkou nového a zlatě se lesknoucího galeonu se stává Patricia Baloure, jejíž hbitost neznala časových mezí. Štěstí v podobě hmotných darů se usmálo také na odvážnou Tyrq Axelotl a cestování znalého Trevora Ztřeštěného. Ani zbylých sedm statečných, jmenovitě Esperanza Milagrosa, Hekatea Centaurix, NaSaŠí Jackson, Paul Brewer, Sheila Lostris, Sinead Siobhain a Tess Boneová, nezůstane bez odměny za svou pomoc panu Všetečkovi, všech sedm obdrží sladké balení Bertíkových fazolek tisíckrát jinak. Gratulujeme!

Pan Všetečka si ale nenechal nic líbit a svému kamarádovi připravil odvetu. Tu by rád vyzkoušel opět na vás, po příjemné zkušenosti, jak moc jsou čtenáři Denního věštce šikovní. Předkládáme vám tedy jeho poněkud chaotickou křížovku s nadějí, že si v ní najdete cestu až k názvu místa, které se v křížovce ukrývá, místa, kam by pan Všetečka svého kamaráda rád pozval na další magizoologický průzkum.

Nejprve najděte řád v chaoticky seskupených slovech z oblasti magizoologie, abyste jednotlivá slova i písmenka mohli následně dosadit do správného místa v křížovce. Malá rada pro začátek, vyskytne-li se kdekoliv „ch“, počítá se jako jedno písmenko, pokud „ch“ není přímo v popleteném slově, nebude ani v jeho rozmotané podobě.
Až vše správně dosadíte, bude jistě dílem okamžiku zjistit podle čísel v křížovce, kam že se to v létě naši dva šprýmaři ještě vydají.

Tajenku a seznam rozmotaných slov očekáváme v našem redakčním sovinci dvsovinec@gmail.com do 31. července včetně. Přejeme hodně štěstí s rozplétáním křížovky a také trochu té svěží zábavy v letních parnech!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *