Letní smršť v knihovně

| Vydáno:
Neobyčejně silná letní bouřka se přehnala naší školní knihovnou a kromě očekávané spouště přinesla i několik knižních novinek. Pojďme se na ně společně blíže podívat.


Po dlouhé až předlouhé časové pomlce se v knihovně objevují nové svazky a vy si můžete zpříjemnit druhou polovinu letních prázdnin příjemnými chvílemi u zajímavého kouzelnického čtiva.

Mezi nejhodnotnější svazky z pohledu vzdělávání patří především dvě jazykové publikace. První je Česko-španělský slovník kouzelnických výrazů od slečny Mary Anne Montague. Kniha je rozdělena na šest pergamenů a obsahuje několik obrázků ze soutěží Kreslíme do knih. Druhou jazykovou publikací je Slovníček vybraných kouzelnických výrazů latinsky řečených od lingvisty Petruse Egentivicuse. I tato kniha napsaná na dvanácti pergamenech je doplněna o pěkné obrázky.

Knihovna se rozrostla i o dva encyklopedické svazky. Prvním z nich je kniha Košťata v průběhu věků od slečny Clei Haliové, která knihu bohatě ilustrovala i přesnými nákresy jednotlivých košťat. Druhou takovou knihou je Maskování mezi mudly od S. K. Tolštejnského, který popisuje netradiční kouzelné tvory, kteří se skrývají v mudlovském světě.

Vyprávění o letním dobrodružství naopak dodala slečna Lily Peterson, která v knize Letní cesta za pokladem popisuje další nebelvírské dobrodružství. Kniha je připravena tak, abyste si mohli toto netradiční dobrodružství vyzkoušet na vlastní kůži.

Předposledním smršťovým příspěvkem do knihovny je výsledek soutěže Píšeme společně poprvé. Přečtěte si, co několik studentů donutilo prožít nebohou Kate, která si právě otevřela kavárnu pro zamilované na Příčné ulici.

Posledním přírůstkem je záhadný pergamen s názvem Hádanky všeho druhu – Pergamen první od madam Tamary Tajemné, která si pro vás připravila několik veršovaných hádanek z kouzelnického světa. Jediným poklepáním hůlky na nápis „Zobrazit odpověď …“ se vám čarovným písmem osvětlí tajemná záhada.

Tím končí přehled následků, které způsobila letní smršť v knihovně, a pevně věřím, že léto strávíte raději v chladných a útulných místnostech školní knihovny než v&nbsptom neuvěřitelném pekle venku.

Pro Denní věštec
knihovník Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *